rojku 26.09.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Schody się zrobiły. Czysto, dokładnie, ale nie spisałam sobie, ile mi powiedział za schody, no i końcowa cena jest 1500 tys. wyższa. Wiem, że generalnie nie policzył drogo, ale chodzi o sam fakt, że cena ustalona jest inna od tej, którą mówi na końcu :/ Masakra. To są moje miesięczne pobory. Ale mądry Polak... Trzeba było coś spisać, a nie tak na gębę. No i teraz powiedzcie mi jeszcze czy ja jestem zbyt upierdliwa, że mi się nie podoba, że kolorystycznie odstaje jeden stopień bardzo od reszty? Wiem, że to naturalne drzewo i że nie wszystkiego da się uniknąć. Nie widziałam tego w trakcie, bo od razu przykrywali tekturą, żeby nie niszczyć, ale mogli sobie rozplanować, żeby dać go na koniec, albo początek... :/ Edytowane 26 Września 2015 przez rojku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.09.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Chodzi o 10 stopień? Az tak bardzo nie razi. A cena wyzsza o 1500tys zł??? nieźle zarabiasz:yes: Chyba, że chodzi o 1,5 tys zł To jaka cena była ustalona? a co by się stało jakbys nie dopłaciła tej róznicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojku 26.09.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Haha chciałabym tyle zarabiać! Miało być 1500zł. No nie wiem co by się stało, chyba nic... Cena ustalona 8000zł za schody razem z obróbką stropu. Z obłożenia drewnem stropu zrezygnowaliśmy na rzecz balustrady. Dziś pan stwierdził, że niemożliwe, że on powiedział 8, tylko miało być 9, a balustrada to jeszcze dodatkowy tysiąc. Mnie oczy wyszły. Tak sobie teraz analizuję jeszcze... Pytałam, czy może jakąś umowę spiszemy. To powiedział, że on nie spisuje, no chyba, że chcę, to możemy. Może to taki chwyt? Powiedzieć mniej, żeby się złapało, a potem wmawiać, że cena była inna. Gdyby mi od razu powiedział 10, to pewnie byśmy jeszcze ze dwóch gości spytali, a tak to stwierdziliśmy, że polecony, sprawdzony i jeszcze cena fajna, to bez zastanowienia bierzemy. Może po innych wycenach byśmy go wzięli i tak, ale bylibyśmy przygotowani na inną cenę. Edytowane 26 Września 2015 przez rojku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Mnie bardziej przeszkadza ta listwa dzieląca płytki od drewnianej części podłogi. Wywaliłabym w trymiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.09.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 rojku,a wystawił Wam f-re? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojku 28.09.2015 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Mnie bardziej przeszkadza ta listwa dzieląca płytki od drewnianej części podłogi. Wywaliłabym w trymiga Też bym wywaliła, ale, że jedna część to deska barlinecka, a druga to płytki to podobnoż się nie da (bo jedna pływająca, jedna klejona), chyba że tacy fachowcy u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojku 28.09.2015 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Nie wystawił na nim. Tylko jak mu powiem, że chcę fakturę, to mi może jeszcze powiedzieć, że w takim razie jeszcze podatek policzy? No i właśnie pasowałoby mieć jakikolwiek papier na to, że to jest zrobione przez niego z datą wykonania, no nie? I jeszcze do tego mówi, mi że mam to raz na rok pociągnąć Osmo olejowoskiem 3032 , a tu czytam na necie, że wystarczy środek do pielęgnacji WISCH FIX Osmo i że to nie dobrze, jakbym tak często to 3032 nakładała. Ktoś coś mi potrafi w tej kwestii poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 28.09.2015 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Haha chciałabym tyle zarabiać! Miało być 1500zł. No nie wiem co by się stało, chyba nic... Cena ustalona 8000zł za schody razem z obróbką stropu. Z obłożenia drewnem stropu zrezygnowaliśmy na rzecz balustrady. Dziś pan stwierdził, że niemożliwe, że on powiedział 8, tylko miało być 9, a balustrada to jeszcze dodatkowy tysiąc. Mnie oczy wyszły. Tak sobie teraz analizuję jeszcze... Pytałam, czy może jakąś umowę spiszemy. To powiedział, że on nie spisuje, no chyba, że chcę, to możemy. Może to taki chwyt? Powiedzieć mniej, żeby się złapało, a potem wmawiać, że cena była inna. Gdyby mi od razu powiedział 10, to pewnie byśmy jeszcze ze dwóch gości spytali, a tak to stwierdziliśmy, że polecony, sprawdzony i jeszcze cena fajna, to bez zastanowienia bierzemy. Może po innych wycenach byśmy go wzięli i tak, ale bylibyśmy przygotowani na inną cenę. Zaniżanie wycen to częsta praktyka, niestety. Można się strasznie zdziwić. Człowiek porównuje kilka ofert i wybiera najbardziej rozsądną, a na koniec okazuje się, że dupa blada. U mnie na wycenie dachu był poslizg 15 tys, po wszystkim przyszła faktura na pobrany materiał. Jak w takich warunkach można cokolwiek porównywać albo planować wydatki. Umowy pisemne to dobry sposób na zabezpieczenie się. Sorry za OT , ale może przyszli inwestorzy będą dzięki temu ostrożniejsi ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Też bym wywaliła, ale, że jedna część to deska barlinecka, a druga to płytki to podobnoż się nie da (bo jedna pływająca, jedna klejona), chyba że tacy fachowcy u mnie Tak dokładnie to ja się nie znam, ale wydaje mi się, że tu nic jedno do drugiego ma. Poczytaj. Na forum jest nawet wątek o korku - w płynie lub taki w paseczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.09.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Nie wystawił na nim. Tylko jak mu powiem, że chcę fakturę, to mi może jeszcze powiedzieć, że w takim razie jeszcze podatek policzy? No i właśnie pasowałoby mieć jakikolwiek papier na to, że to jest zrobione przez niego z datą wykonania, no nie? jakies pokwitowania , ze otrzymał kase? Umowa słowna jest tak samo wiąząca jak pisemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elisabetta 28.09.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Proszę o radę.. Jaka powinna być całkowita długość schodów by były wygodne do wchodzenia na wysokość 315 cm. Otwór jest spory, ma średnicę 560 cm (jest na planie koła). Próbuję zmienić koncepcję schodów, by nie były zakręcane o 180 stopni. (długość najdłuższej stopy w domu to 30 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 28.09.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Przy prostym biegu,wysokości stopnia 17,5cm oraz szerokości 27cmpotrzeba 460cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elisabetta 28.09.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Przy prostym biegu,wysokości stopnia 17,5cm oraz szerokości 27cm potrzeba 460cm Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawdia 01.10.2015 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 (edytowane) czy polecacie jakąś firmę schodową z okolic Warszawy? może być na prv Edytowane 1 Października 2015 przez klawdia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Klawdia, oczywiście forumowy Lasek D. Wiele osób z forum go chwali, a jego schody możesz obejrzeć tu w wątku. Wystarczy, że w wyszukiwarkę na wątku wpiszesz jego nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 05.10.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 A ja poszukuję wykonawcę schodów kręconych z prefabrykatów najlepiej z Podkarpacia. Może mi ktoś pomoże? W necie znalazłem tylko firmę z Warszawy, ale to jednak kawał drogi ode mnie. Szukam takich schodów jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Co rozumiesz pod słowem prefabrykat w tym przypadku? Czy chodzi o schody z betonu architektonicznego? Takie ma forumowy Autorus, ale nie wiem skąd firma. Zapytaj go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 12.10.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Wielkie dzięki zapytam. Chodzi mi o prefabrykaty betonowe - tak to nazywa firma, którą znalazłem z Warszawy. Sam dokładnie nie wiem jak to jest robione, po prostu wizualnie mi się to spodobało. Tylko że w moich stronach nikt takich schodów nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 12.10.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 A ja poszukuję wykonawcę schodów kręconych z prefabrykatów najlepiej z Podkarpacia. Może mi ktoś pomoże? W necie znalazłem tylko firmę z Warszawy, ale to jednak kawał drogi ode mnie. Szukam takich schodów jak na zdjęciu. [ATTACH=CONFIG]332913[/ATTACH] a na jakim etapie masz dom? Miałbyś techniczną możliwość zainstalowania takiego żelbetowego gotowca w całości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.10.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Oni odlewają to chyba na miejscu,ale głowy nie dam:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts