zyhu 25.02.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 słuchajcie, mam prośbę czy wiecie, znacie może firmę która robi schody na wymiar i wychodzi to w jakichś normalnych pieniądzach ? o co mi chodzi. Mam do zrobienia schody zabiegowe, normalne, samonośne, dębowe. wszędzie krzyczą nam od 11 do 16 tyś zł. Na allegro widzę firmy, gdzie robią stopnie, wszystko na wymiar, stopień litego dębu 120 zł moje schody będą miały 16-17 stopni, jak to wszystko liczę, to wychodzi za materiał 3000-3500 to ja się pytam czy oni poszaleli że krzyczą 15 ? nie wiem, będę zdesperowany to chyba sam zbije te schody, ale może macie jakieś sensowne propozycje, żeby nie dać się orżnąć na 15 k ? Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 25.02.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Nic tylko zamawiać te w cenie 120 zł za stopień i nie dać się orżnąć. Dla mnie osobiście takie ceny to jakaś abstrakcja, nawet wykonując takie schody na cnc muszą swoje kosztować. Edytowane 25 Lutego 2016 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 25.02.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) dlatego chciałem się was poradzić, nie chce tego typu komentarzy, jak nie mam racji to mnie uświadomcie i tyle da się schody dębowe proste, zrobić za 6-8 tyś, czy faktycznie trzeba wydać te 12-15 tys nie znam się totalnie, Łukasz edit: tak to będzie wyglądało u mniehttp://allegro.pl/schody-drewniane-dywanowe-na-beton-polska-i-ue-i6005526489.html wypisz wymaluj takie schody Edytowane 25 Lutego 2016 przez zyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.02.2016 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Zychu, pomyśl... Kupujesz stopnie, ale kto Ci zagwarantuje, że nie stanie się z nimi to co u APZ (kilka postów wcześniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 25.02.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 nie mam też gwarancji, że schody po 3 latach nie zaczną pękać - schody z ręki fachowca czyli to loteria a cena, spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.02.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 No, po dwóch sezonach leżenia w ogrzewanym domu, to już musiałbyś im osobiście jakąś krzywdę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 26.02.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Przede wszystkim to rozbraja mnie filozofia w której ktoś używa słowa "orżnąć". Człowieku, masz wolny rynek, możesz sobie kupić używane Daewoo, możesz kupić sobie nowego Mercedesa. Nikt ci niczego nie każe, nikt cie nie oszukuje.Rozumiem Twoje dylematy i ogólnie o co ci chodzi, tylko proponuję używać właściwiej terminologii. Szczególnie, że większość "ekspertów" którzy się tu wypowiadają to są właśnie wykonawcy, którzy cenię się powyżej przeciętnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 26.02.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 (edytowane) Dokładnie, i jeden i drugi jeździ, z tym, że jakość pomiędzy jednym a drugim to przepaść. A wystarczy jedno proste stwierdzenie "dla mnie za drogo" i już jest inaczej, a nie ogólne "drogo" albo "orżnąć" Edytowane 26 Lutego 2016 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 28.02.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Jeśli już tu zajrzałem wrzucę jedną z ostatnich realizacji o ile ktoś lubi styl angielski [ATTACH=CONFIG]347134[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347137[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347138[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347139[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347140[/ATTACH] Zdjęcia ziarno,ale jakoś nigdy nie mam szczęścia do warunków oświetleniowych a na profesjonalne sesje nie mam głowy te są śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.02.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Przede wszystkim to rozbraja mnie filozofia w której ktoś używa słowa "orżnąć". Człowieku, masz wolny rynek, możesz sobie kupić używane Daewoo, możesz kupić sobie nowego Mercedesa. Nikt ci niczego nie każe, nikt cie nie oszukuje.Rozumiem Twoje dylematy i ogólnie o co ci chodzi, tylko proponuję używać właściwiej terminologii. Szczególnie, że większość "ekspertów" którzy się tu wypowiadają to są właśnie wykonawcy, którzy cenię się powyżej przeciętnej. czemu się tak denerwujesz, budowałeś kiedyś dom ? ja tak, wiem, z jakimi oszustami trzeba walczyć. napisałem tu prośbę o poradę, nie dlatego, żeby Tobie dokopać, tylko dlatego, że ja kroje serca ludziom, a Ty robisz schody. Nie znam się na drewnie, a Ty nie znasz się na krojeniu serca. Proste. Jeśli 5 ludzi mi powie, że nie da się tego RZETELNIE zrobić poniżej 10-11 tysięcy - OK. tylko tyle, co się tak wkurzasz. jeden buduje dom za 3500 za m2, drugiemu się przy pracy własnej udaje za 2200 zł za m2. dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 29.02.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 nie mam też gwarancji, że schody po 3 latach nie zaczną pękać - schody z ręki fachowca czyli to loteria a cena, spora To prawda, u teściów schody bukowe są w opłakanym stanie, chociaż robił je fachowiec. Ja szukałam samych stopnic i podestu z jesionu na wymiar i też niektórzy chcieli 6 tys w dodatku stopnie jakieś podcinane, że tylko na wierzchu miały wyglądać jak 4 cm grubości drewniana decha. Mąż znalazł w necie stolarza, który to wykona za połowę ceny. Zamówiliśmy tam też parapety sosnowe i opaski na drzwi, całośc 3500 i facet przywiezie własnym transportem, bo to niedaleko. Ale wiem, że też wysyła kurierem. My chcemy sami montować, pewnie z takimi dywanowymi byłoby trudniej. W każdym razie trzeba poszukać po wioskach, bo na pewno można znaleźć taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.02.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Kejt_Rwłaśnie,właśnie o tym piszę, ale chyba się nie dowiem....nic dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 29.02.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Tak z mojego doświadczenia.1. Podany link z ceną samych schodów - bez balustrady.2. Czy cena zawiera pomiar i montaż? U nas wszystko zaczęło się od słabego pomiaru. Gdy widziałem jak wygląda montaż a jestem osobą techniczną to sam bym się tego nie podjął. Trzeba mieć narzędzia , wiedzieć jakich użyć materiałów itd. Szukać fachowców z polecenia, ja widziałem robotę mojego stolarza, tam im wyszło chociaż schody były trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 29.02.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 czemu się tak denerwujesz, budowałeś kiedyś dom ? ja tak, wiem, z jakimi oszustami trzeba walczyć. napisałem tu prośbę o poradę, nie dlatego, żeby Tobie dokopać, tylko dlatego, że ja kroje serca ludziom, a Ty robisz schody. Nie znam się na drewnie, a Ty nie znasz się na krojeniu serca. Proste. Jeśli 5 ludzi mi powie, że nie da się tego RZETELNIE zrobić poniżej 10-11 tysięcy - OK. tylko tyle, co się tak wkurzasz. jeden buduje dom za 3500 za m2, drugiemu się przy pracy własnej udaje za 2200 zł za m2. dlatego pytam. Hmm ja się w ogóle nie denerwuje, napisałem też, że rozumiem o co Ci chodzi. Jak widać można napisać coś w rozsądnej formie tzn " czy da się coś zrobić rzetelnie za kwotę X " ? Natomiast forma w której ktoś pisze o byciu orżniętym sugeruje nieuczciwość drugiej strony, oszukanie Cię. Co jest niejako niezgodne z logiką, bo sam podejmujesz decyzję u kogo i co kupić. Ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.02.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Hmm ja się w ogóle nie denerwuje, napisałem też, że rozumiem o co Ci chodzi. Jak widać można napisać coś w rozsądnej formie tzn " czy da się coś zrobić rzetelnie za kwotę X " ? Natomiast forma w której ktoś pisze o byciu orżniętym sugeruje nieuczciwość drugiej strony, oszukanie Cię. Co jest niejako niezgodne z logiką, bo sam podejmujesz decyzję u kogo i co kupić. Ot co. być może źle to napisałem, ale niestety, 90% budowlańców\"fachowców" to naciągacze i krętacze mam nadzieje, że Wy, na tym forum jesteście w tych 10% i należycie do uczciwych przepraszam, życie mnie tego nauczyło i wcale nie chodzi o szukanie ludzi przy budce z piwem za 5 zł \ godzine dziękuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 29.02.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Fachowiec kosztuje i jeżeli lecimy po cenie to nie ma co oczekiwac najwyższej klasy wykończenia. No niestety .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian_Rzepa 01.03.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 pozwolę sobie wstawić zaktualizowane zdjęcie wstawianych już kiedyś schodów, po profesjonalnej sesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yenulka 04.03.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Witam wszystkich zaglądających, chciałam zrewanżować się za wszystkie inspiracje i porady które przeczytałam w tym wątku, pokazując nasze skończone juz schody. Made by LasekD A tu po zrobieniu zaprawek na ścianie, pomalowaniu ścian oraz przyklejeniu tapety na ścianie na zabiegu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 06.03.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Z jakiego drzewa schody są wykonane? Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dymiarz25 07.03.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) Hej wszystkim Postanowiłem pochwalić się moimi nowymi schodami szklanymi jakie zrobiłem w moim nowym domu. [NIKT NIE PYTA O FIRMĘ] Edytowane 7 Marca 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts