Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratuluje pomysłu na drewniane schody i psa z pazurami biegajacego po nich :) Musi sobie sprawić wilczura, nie zmieściłby się między schodami i na pewno by nie wypadł. WNIOSEK: Jamniki nie nadają się do domów z takimi schodami. U nas jest bezpiecznie, psy maja budę na dworze i po schodach nie biegają. Winda wydaje się być idealnym rozwiązaniem problemu i zajmuje mniej miejsca niż schody:)

To i ja dorzucę swoje trzy grosze to tematu spadania dzieci ze schodów (każdych, bez względu na długość biegu i ich dziurawość).

Myślę, że najlepiej od razu wziąć takie dziecko i zepchnąć tak z czwartego - piątego stopnia <:D> tak w ramach edukacji ogólnorozwojowej i poznawania nowego miesjca zamieszkania.

Nauczy się, że boli i samo będzie uważało następnym razem :D

Dziecko rośnie szybko, a dom ma być dla nas takim jaki sobie wymarzyliśmy, by uchronić dziecko przed wszelkimi niebezpieczenstwami, trzeba mieć w domu wszystko okragłe, nie miec schodów, kuchenek i piekarników i podawac mu jedzenie w płynie:). Nie można popadac w paranoje.

Pozdrawiam,K.

Podpisuję się :)

http://images49.fotosik.pl/359/fec101d17dac8ac0med.jpg

Śrub nie widać. Schody początkowo miały być montowane tylko do ściany. Jednak nie zdało to egzaminu :( i została zamotowana metalowa szyna obudowana drewnem.

pod schodami zrobiło się takie niewykorzystane miejsce.

Ale ostatni wymyśliłam sobie, że w przyszłości zrobię tam biblioteczkę.

Fajne tylko moim zdaniem ta poręcz na poddaszu nie pasuje przy tralkach do sufitu.

Pierwotnie miały być bez poręczy, ale wykonawca zaproponował, żeby ją zrobić ponieważ tralki są dosyć wysokie (ok. 2,7 m).

Zgodziłam się , bo pomyślałam sobie, że może zniweluje ona wrażenie "klatki zoo".

Chyba się jednak nie udało, więc skoro i tak jest klatka - chodzi mi taki pomysł po głowie, żeby na wysokiej ścianie nakleić fototapetę z tygrysami, albo innymi zwierzakami.

Inka - w kilku tematach wkleiłam jakieś zdjęcia, ale mam jeszcze sporo do umeblowania.

Plebus - dzięki. też mi się twoje schody podobają za nowoczesną lekkość.

U nas jest bezpiecznie, psy maja budę na dworze i po schodach nie biegają.

Obawiam się, że tak jest lepiej tylko z punktu widzenia człowieka. Pies może mieć odmienne zdanie na ten temat :p

A co do schodów. Jeśli czekiwałeś samych ochów i achów, to nie trzeba było pokazywać, bo nie każdemu musi się podobać to co Tobie. Mnie się takie schody tez nie podobają. A inne osoby przekazały nawet swoje własne doświadczenia z podobnymi schodami, więc wiedzą na ten temat co nieco :p bo mi to tak z wyglądu nie podchodzą :p

Edytowane przez JoShi

Obawiam się, że tak jest lepiej tylko z punktu widzenia człowieka. Pies może mieć odmienne zdanie na ten temat :p

A co do schodów. Jeśli czekiwałeś samych ochów i achów, to nie trzeba było pokazywać, bo nie każdemu musi się podobać to co Tobie. Mnie się takie schody tez nie podobają. A inne osoby przekazały nawet swoje własne doświadczenia z podobnymi schodami, więc wiedzą na ten temat co nieco :p bo mi to tak z wyglądu nie podchodzą :p

Mniemam, że na pewno wolałby być w domu niż w budzie, bynajmniej zimą.

Co do ochów i achów, to na forum raczej nikt sie ich nie spodziewa. Natomiast jesli ktoś przedstawia mi swoje zdanie, ja mam prawo do wyrażenia swojego. To jest forum, z którego można zaczerpnąć pomysł i dowiedzieć się czegoś więcej jesli dany produkt sie podoba. Jeśli mi sie coś nie podoba na forum to ogladam to, ale nieproszona nie wyrażam swojej negatywnej opini aby nikogo niepotrzebnie nie urazić. Każdy ma swój gust i o nich się, jak wiemy, nie dyskutuje.

Pozdrawiam,

K.

Gratuluje pomysłu na drewniane schody i psa z pazurami biegajacego po nich :) Musi sobie sprawić wilczura, nie zmieściłby się między schodami i na pewno by nie wypadł. WNIOSEK: Jamniki nie nadają się do domów z takimi schodami. U nas jest bezpiecznie, psy maja budę na dworze i po schodach nie biegają. Winda wydaje się być idealnym rozwiązaniem problemu i zajmuje mniej miejsca niż schody:)

No prosze!!! Taki elegancki i nowoczesny dom,a psy w budzie :) Jakie to pomyslowe !! Przynajmniej ze schodow nie spadaja! Rzeczywiwscie bezpieczne dla nich :) Mam nadzieje, ze rasa wybrana do budy :)

Co do ochów i achów, to na forum raczej nikt sie ich nie spodziewa. Natomiast jesli ktoś przedstawia mi swoje zdanie, ja mam prawo do wyrażenia swojego

Owszem. Moje zaś uwagi odnosiły się do tonu Twojej wypowiedzi, który sugeruje raczej, że masz problemy z zaakceptowaniem nawet konstruktywnej krytyki.

Jeśli mi sie coś nie podoba na forum to ogladam to, ale nieproszona nie wyrażam swojej negatywnej opini aby nikogo niepotrzebnie nie urazić.

Ja na ogól też. Wstrzymuję się chyba, że osoba skrytykowana sadzi się w dość nieprzyjemny sposób. A Ty wbrew Twoim zasadom odpowiadając na opinie innych wyrażałaś się w sposób mogący urazić niejedną osobę. Natomiast samo opublikowanie zdjęcia w tym wątku jest zaproszeniem do komentarzy. Nie tylko pochlebnych.

I to by było na tyle EOT

Edytowane przez JoShi