ewelkae 09.12.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 ALUTKA przejrzyj moje wcześniejsze posty na tym forum. Mam schody w wykładzinie, pokazywałam zdjęcia. Sprawdzają się super. Można by było pomyśleć nad lepszym wykończeniem, jednak mi zależało żeby w nie włożyć jak najmniej kasy. W Irlandii mieszkałam w takiej wielorodzinnej kamienicy. Tam schody były tez w wykładzinie i wchodziło się na nią w butach prosto z dworu. Sprawdzała się tam na prawdę dobrze i o dziwo nie było widać brudu. Jak się wybierze odpowiednią wykładzinę np taką do miejsc publicznych to w użytkowaniu w domu nawet po 10 latach nic jej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 09.12.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Wydaje mi się że są trzy możliwości -albo masz płytki nastopnice-wystają nad podstopnie (pionowa ścianka schodów) : http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/8d/39/b2daecd1f8cad6a2e5df22c42428-plytki_schody_5.jpg Kładzenie płytek z profilem aluminiowym:http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/a3/93/8481ea0bd1966227fb540e411660-plytki_schody_3.jpg Niektóre mają wyprofilową końcówkę-antypoślizgową i wtedy układa się je na łączeniu pod kątem 45 stopni (na łączeniu z płytką na pionowej ściance schodów)http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/44/cb/c6c51281b3200f69e953ae5bde71-plytki_schody_4.jpghttp://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/27/eb/377f7ae6681501b50fd16a2fdfdf-plytki_schody_1.jpg To chyba najlepsze wyjście:) Nie będzie tego metalowego profilu. Zdjęcia z : http://www.leroymerlin.pl/porady/ukadanie-kafelklw-na-posadzce-zewntrznej,1102424535.html#etape3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 09.12.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Czy ktoś z was miał do czynienia z firmą Drawex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 09.12.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ja miałam do czynienia z firmą DRAWEX. A co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 09.12.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Wszystko. Czyli czy dobrze robią, czy są rzetelni i wywiązują się z umów. I ogólne odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 09.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Dziękuję wszystkim za takie zainteresowanie!!! Rady i porady będę rozważać po nocach... Margoth dobrześ zgadła anika jessuu jakie piękne w kamieniu... ale cena tyż pewnie piękna, chociaz gdyby odczekać te 30 lat spłaty hipoteki i wtedy sobie takie walnąć. Piękne, naprawdę piękne!! pcv odpada kasiaros i ewelkae niestety wykładzina odpada bo błota naokoło a dwa hasiory i dwoje małych dzieci to towarzystwo nie do opanowania jeśli chodzi o utrzymanie porządku.No te pierwsze się choć same myją. Swoją drogą Husky to najczystsze psy jakie znam, piękne lśniące a jak ręką pogłaszczesz to czorna jak święta ziemia aJa przyjdzie mi skorzysać z Twojej porady i ułożyć te płytki wg ostatniego obrazka. Płytki to Nowa Gala Magma 12 naturalna czyli taka struktura, myślę, ze nie będzie najgorzej choć widziałam w nowej gali też stopnice ładne szare i sie waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkae 09.12.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 alutka ja mam labradora i też dwójkę małych dzieci. Jedyny kawałek utwardzonego gruntu jest na podjeździe. Pies się sam wyprowadza więc jak wraca to za głowę się łapie. (śmieje się, że jest kierownikiem każdej nowej budowy w okolicy). Rada na psa to nie wchodzi na salony póki nie wyschnie w pom. gosp. i trymer. Po wytrymowaniu nie ma latającej sierści więc i na wykładzinę się nie wnosi pod butami. Moi rodzice mają na chodach kafle. Gres z końcówką antypoślizgową, położone wg propozycji nr 3 aJa?!. Na szczęście to typowa klatka chodowa jak w bloku. Gdyby takie chody miały wychodzić gdzieś z salonu to by była jakaś masakra. Dlatego kategorycznie nie chciałam kafli na schodach w moim domu. A na podsumowanie wam powiem, że swoje wykładzinowe schody sprzątam na prawdę rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 09.12.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 ALUTKA W zdecydowanie stopnice będą praktyczniejsze. Takie łączenie płytek na rogu może być problematyczne ze względu na to że jak ześlizgnie ci się noga ze stopnia to możesz skruszyć płytkę-jeszcze się z czymś takim nie spotkałam, ale nigdy nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 09.12.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 znalazłam stopnice nowej gali concept 30 na 120 i kolor z tym samym numerem co magma więc chyba kolor zbliżony. http://www.e-budujemy.pl/sklep_foto/normal/24686.jpg chyba te będą ok moje schody są na klatce schodowej i z niczym poza korytarzami się nie łączą, tym bardziej powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 10.12.2010 03:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 alutkaschody z płytek to wg mnie bardzo praktyczna i trwała rzeczmoi rodzice kiedyś (kilkanaście lat ? ...) zrobili takowe, zastosowali tanie płytki i te badziewne listwy plastykowew kilku miejscach na rogu fuga popękała ale wtedy materiały były o niebo gorsze, nie wiem nawet czy koleś używał kleju do płytek ...w każdym bądź razie supeł łatwo sie je czyści, sa trwałe tyle że zimnei wyglądają niezmiennie od tych kilkunastu lat.http://lh6.ggpht.com/_DFNQLcVpV5g/TQGbJEA8cwI/AAAAAAAAAVA/DzT67tlgxC4/s512/CIMG8775.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 10.12.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 MANIEQ dzieki za wsparcie!! Wlasnie o trwalosc i funkcjonalnosc mi chodzi a mysle, ze z tymi znalezionymi stopnicami bedzie git kazda zrobi jeden stopien i nie bedzie fug i laczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 10.12.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 ALUTKA W za to na polerze będzie widać każdy ślad i czy nie będzie ślisko w mokrych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 10.12.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Wszystko. Czyli czy dobrze robią, czy są rzetelni i wywiązują się z umów. I ogólne odczucia. Ogólne odczucia, hm... Jakiś czas temu wysłałam zapytanie o schody ażurowe. Po kilku tygodniach oddzwaniali - kilka razy jednego dnia, ale mylili nazwiska, a ja nie kojarzyłam firmy DRAWEX, więc nie mogliśmy się dogadać. W końcu okazało się, że składałam zapytanie, że nazwisko się zgadza itd, pan wypytał mnie o wymiary (orientacyjnie z projektu), materiał, co i jak sobie życzę, mówił, że są konkurencyjni, bo nie mają magazynów, czy sklepów, tylko przedstawicieli w całym kraju, a siedziba jedna. Tego samego dnia otrzymałam wyceny schodów, które zaskoczyły mnie pozytywnie. Cena normalna, tak uważamy, bo już pytaliśmy stolarza o takie schody. Oferta ważna była tydzień, z rabatem 5% od ceny netto. Nie odpisałam, bo jeszcze nie mamy ścianek działowych i nie ma mowy o pomiarach. Realizacja 3-6 tyg., a my jesteśmy w lesie - nie ten etap. Po tygodniu zadzwoniła do mnie pani z pytaniem, czy jesteśmy zainteresowani ofertą, więc wyjaśniłam, że teraz nie mogliby nawet pomiarów zrobić, a mowa o montowaniu i umówiłyśmy się, że ma zadzwonić w lutym. Acha, transport gratis i bez przedpłaty. Nie wiem, czy ta oferta będzie jeszcze ważna, nie pytałam. Jestem umówiona na wycenę naszych schodów ze stolarzem z naszej okolicy, zobaczymy jego wyroby i będziemy myśleć. Co do firmy DRAWEX odniosłam naprawdę dobre wrażenie, myślę, że warto poprosić o wycenę, to nic nie kosztuje. Jak na zdjęciach widać robią fajne schody i barierki. Pozdrawiam, Joanna PS Będę informować o naszych decyzjach dot. schodów w dzienniku i też proszę o info. Edytowane 10 Grudnia 2010 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 10.12.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 joanika te stopnice to akurat nie poler tylko natural i dlaczego mam w domu chodzic w mokrych butach? Te schody są jak najbardziej wewnętrznymi: łączą holl z korytarzem na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 10.12.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 jak weźmiesz jeszcze te specjalne podstopnice (swoją drogą bardzo fajne) to po ładnym wykończeniu będzie super wyglądać moje zdanie trwałość porównywalna z kamieniem z poprawką że duuużo taniej pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 12.12.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Alutek W kurczę ja zrozumiałam, że to są schody na piętro na klatce. Mam głowę zajętą swoimi schodami, (3x10 stopnic) bo nie wiem co wybrać i czasem wolno kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 12.12.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Joanna&Mariusz pisze: Co do firmy DRAWEX odniosłam naprawdę dobre wrażenie, myślę, że warto poprosić o wycenę, to nic nie kosztuje. U mnie było podobnie. Link do nich znalazłem gdzieś tu na forum. Złożyłem zapytanie ofertowe przez internet. Po kilku dniach zadzwonił telefon, że została wysłana wstępna wycena i żebym ją sobie obejrzał. Wycena owszem konkurencyjna do tej jaką dostałem od lokalnego stolarza i spawacza zarazem. Po następnych kilku dniach ponowny telefon i zapytanie czy chciałbym się umówić na bezpłatny pomiar i dokładną wycenę. Zgodziłem się i czekam na telefon od lokalnego przedstawiciela. Konkretnie będzie to przedstawiciel z M1 w Markach stoisko koło kas Reala. Zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 13.12.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 To ja poproszę mr6319 o relacje ze współpracy z DRAWEXEM. Myślę, że ryzyka nie ma, bo przedpłaty się nie daje, a pomiary gratis.Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Trzymam kciuki:)Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.12.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Moje schody. http://lh3.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TQkr5PDt9qI/AAAAAAAABA4/K99ZQOT0Sio/s512/P1000229.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.12.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 schody śliczne. szkoda że towarzyszą im te kolumienki ale jak rozumiem nie było wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts