Liwko 28.04.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 bardzo ładnie sie prezentuje cały Twój hol. co masz położone na podłodze? - nie chodzi mi o wycieraczki... To Woodentic ochra. To tylko część schodów, dochodzą jeszcze balustrady. Kliknij na link w stopce to je całe zobaczysz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 29.04.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 karakoludek podpowiesz ile kosztowały Twoje schody? Planujemy podobne stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karkoludek 29.04.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 karakoludek podpowiesz ile kosztowały Twoje schody? Planujemy podobne stąd moje pytanie. ponad 7 tys. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.04.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Conrad&Beata - schody ażurowe zazwyczaj kosztują 12 tys. wzwyż, pełne, murowane - poniżej 10 tys., a to dlatego, że do ażurowych zużywa się więcej drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 30.04.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 My będziemy mieć schody jednobiegowe, pełne - stopnie i podstopnice (wolnostojące, nie na beton).Po rozmowach z 5 wykonawcami znaleźliśmy takiego, który policzy około 7-8 tysięcy. Byli i tacy po 12 tysięcy, a jeden powiedział, że cena prostych zaczyna się u niego od 20 tysięcy - lokalny wykonawca, nie piszę o Marchewce czy Włodarczyku.Można znaleźć dobrego wykonawcę w normalnej cenie, tylko trzeba szukać, szukać, szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.05.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 My będziemy mieć schody jednobiegowe, pełne - stopnie i podstopnice (wolnostojące, nie na beton). Po rozmowach z 5 wykonawcami znaleźliśmy takiego, który policzy około 7-8 tysięcy. Byli i tacy po 12 tysięcy, a jeden powiedział, że cena prostych zaczyna się u niego od 20 tysięcy - lokalny wykonawca, nie piszę o Marchewce czy Włodarczyku. Można znaleźć dobrego wykonawcę w normalnej cenie, tylko trzeba szukać, szukać, szukać. a jaka masz pewność, że wybrany wykonawca jest dobry? z czego wynikała taka spora rozpietość cenowa? wg mnie pewne elementy wykanczania domu nie powinno sie rozstrzygać jak przetarg w zamówieniach publicznych - wybieramy ofertę o najniższej cenie. czy wszyscy wykonawcy ujeli w swoich ofertach te same czynności? bo moze diabeł tkwi w szczegółach, np. jednokrotne malowanie a ie 3-krotne. Czy wszyscy zaproponowali te same lakiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 02.05.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Mam pewność, bo widziałam schody wykonane przez niego w 2 domach, o naszych szczegółowych wymaganiach też rozmawialiśmy. Pan od 20 tysięcy otwarcie przyznał, że 90% schodów montuje w Skandynawii, więc się ceni- skoro tamtejszy rynek mu tyle płaci, tyle liczy też w Polsce, tyle, że tu nie ma zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 02.05.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Anjazzielonego Czy ten stolarz, który Ci zrobi schody nie jest czasem z Golubia-Dobrzynia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 02.05.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Nie, zupełnie inne rejony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 05.05.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Conrad&Beata - schody ażurowe zazwyczaj kosztują 12 tys. wzwyż, pełne, murowane - poniżej 10 tys., a to dlatego, że do ażurowych zużywa się więcej drewna Będziemy mieli własnie ażurowe, i jak czytam parę ostatnich wpisów nie koniecznie trzeba wydać te 12 tys lub więcej, żeby mieć ładne i dobrze wykonane schody. Mam jeszcze trochę czasu żeby wybrać wykonawce i zakładam max 8000, powinno się udać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.05.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Będziemy mieli własnie ażurowe, i jak czytam parę ostatnich wpisów nie koniecznie trzeba wydać te 12 tys lub więcej, żeby mieć ładne i dobrze wykonane schody. Mam jeszcze trochę czasu żeby wybrać wykonawce i zakładam max 8000, powinno się udać... zależy jaki projekt schodów, jaka barierka, ile stopni i z jakiego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 05.05.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Moje azurowe, bukowe za 6.800 Mialy byc proste. Pan Maz chcial metalowe wstwaki. Pan Stolarz wykonal je pieknie i jak dla nas...panstwo sa bardzo zadowoleni;) Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.05.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 bardzo fajnie wyszły! do piwnicy też są takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 06.05.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 bardzo fajnie wyszły! do piwnicy też są takie same? :D:D znaczy mowisz do parteru? tam sa betonowe, ktore pozniej zostana oblozone tak samo bukiem. Ale to za chwile, bo cos wazniejszego do zaplaty wypadlo... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.05.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 :D:D znaczy mowisz do parteru? Dokładnie Maju Dziękuję za info. Ja chyba wszędzie zrobię ażurowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 06.05.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 No i świetne schody za niewielkie pieniądze! Ja też chciałem takie balustrady z pionowymi tralkami, ale niestety żona uparła się na poziome pręty z kwasówki. Jako, że mamy antresolę i pustkę nad salonem to aż się boję co będzie wyprawiało moje dziecko jak zacznie się wspinać na tych balustradach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Wiecie co, sam mam ażurowe i innych przy moim projekcie bym nie chciał, ale zastanawiam się nad ciekawym rozwiązaniem. Większość z nas robi schody dębowe i tym podobne ze względu na swoją twardość, jednak moje były zbyt ślizgie i po kilku "szusach" rodziny położyłem nakładki. Jest w końcu bezpiecznie. Moim zdaniem gdy ktoś chce je zrobić taniej, to niech zrobi sosnowe i owinie stopnie ładną wykładziną, tak by po bokach część stopnia był widoczny. Moim zdaniem ładny efekt murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 tylko który stolarz zrobi schody z sosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 tylko który stolarz zrobi schody z sosny? Dlaczego??? U moich rodziców są sosnowe schody które mają ponad 80 lat. Stopnie są wytarte ale właśnie temu zapobiegała by wykładzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ale nie ażurowe.z tego co wiem, sosna jest zbyt miekka na schody, tak samo jak na parkiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts