lady in red 11.05.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) sebxyz! Te schody to też nie moja bajka,ale jeśli Wy jesteście zadowoleni z efektu-o to chodzi Widzę po plamkach na ścianie,że wybieracie kolor ścian ? Edytowane 11 Maja 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 11.05.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam.Skąd bierzecie stolarzy którzy robią takie ładniutkie schodki za niewielkie pieniądze:-( Mój stolarz wycenił schody dębowe na 11tys zł a bukowe na 9tys zł, dodam że schody ażurowe ze spocznikiem zdjęcia projektowe kilka postów wyżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.05.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam. Skąd bierzecie stolarzy którzy robią takie ładniutkie schodki za niewielkie pieniądze:-( Mój stolarz wycenił schody dębowe na 11tys zł a bukowe na 9tys zł, dodam że schody ażurowe ze spocznikiem zdjęcia projektowe kilka postów wyżej. Pozdrawiam Popytaj innych stolarzy. To są naprawdę łatwe schody do wykonania więc nie bardzo rozumiem skąd ta cena. Jedyne wytłumaczenie jakie mi przychodzi do głowy to duży wzrost cen drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 11.05.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 9-11 tys. to dobra - rozsądna cena, nie szukałabym taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.05.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 don pedro, schody ażurowe mają takie ceny - a nawet wyższe. Mi wyceniali najtaniej na 11-12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 11.05.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Potwierdzam. Ja też dużo się najeździłem i naoglądałem schodów wykonanych przez różnych stolarzy. W sumie to chyba dostałem wycenę od 10 stolarzy. Z tego 7 oglądałem wyroby na żywo. Wniosek, przedział cenowy od 11 tyś do 25 tyś za schody wg tego samego projektu. Ja nie zauważyłem większych różnic w wykonaniu takich za 12 a takich za 25, przy czym jedni wyceniali mi z buku inni z jesionu a jeszcze inni z dębu. Ostatecznie wybrałem takie za 12,5 tyś z wyselekcjonowanego dębu. Na stopniach nie ma być sęków. Czy wybór będzie dobry, czas okaże. Mam nadzieję jednak, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 12.05.2011 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam.Tak jesteśmy na etapie wyboru kolorów, a i tych plamek coś czuję, że będzie więcej, bo jeszcze nie ten kolor. Ja wybieram najłatwiejszą drogę, biały, ale żona nie. Czuję, że jeszcze przed nami długa droga.Pozdrawiam Sebxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.05.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Sebxyz macie porządne schody i dobrze współgrają z podłogą. Moim zdaniem ten szary co jest w środku na dole będzie najlepszy. Nie jest za ciemny ale nie będzie mdło jak z białym czy beżem. Co to za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 12.05.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam.Kolory są z palety farb FLUGERA, ale dokładnie co to za kolor nie pamiętam. Sprawdzę w notatkach.Pozdrawiamsebxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 12.05.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam. Tak jesteśmy na etapie wyboru kolorów, a i tych plamek coś czuję, że będzie więcej, bo jeszcze nie ten kolor. Ja wybieram najłatwiejszą drogę, biały, ale żona nie. Czuję, że jeszcze przed nami długa droga. Pozdrawiam Sebxyz Błagam do tych schodów tylko nie biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 12.05.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam. Skąd bierzecie stolarzy którzy robią takie ładniutkie schodki za niewielkie pieniądze:-( Mój stolarz wycenił schody dębowe na 11tys zł a bukowe na 9tys zł, dodam że schody ażurowe ze spocznikiem zdjęcia projektowe kilka postów wyżej. Pozdrawiam Pojawiło się światełko w tunelu kolejny stolarz, kolejna wycena i ceny następujące schody bukowe 7tyś zł, schody dębowe 9tyś zł szukam dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 15.05.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Don Pedro - moje dębowe bejcowane schody razem z balustradą kosztowały 8200 - jeśli mnie pamięć nie myli... Nie wiem skąd jesteś, ale mój stolarz jest spod Sochaczewa - jeśli chcesz mogę podać namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 15.05.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 emilus18 wielkie dzięki za miłe chęci ale niestety jestem z Dolnego Śląska:-( ale czytając Wasze wypowiedzi widzę że warto szukać. Emilus czy Twoje schody były wykonane w tym roku ??? bo stolarze na pytanie dlaczego tak drogo odpowiadają że drzewo poszło w górę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 15.05.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Szkoda że tak daleko jesteś Schody robiłam w marcu, ale umawiałam się w grudzień/styczeń jeśli dobrze pamiętam. Może i wszystko poszło w górę, ale są też granice rozsądku. Swojego stolarza miałam z polecenia i gośc który go polecał powiedział dwie rzeczy - że trzeba na niego długo czekać bo jest dobry i nie jest najtańszy... A rejon i ceny prawie warszawskie mamy...więc nie uważam żebym i tak specjalnie tanio te schody zrobiła. Poszukaj, popytaj, bo warto. Chyba że bardzo czas Cię goni, ale wtedy rzeczywiście czasem nawet trzeba trochę przepłacić żeby mieć wszystko dobrze zrobione a nie "po łebkach" - ja tak miałam ze swoją budową. Parę razy więcej zapłaciła, ale nie żałuję mimo że trochę kasy teraz by mi sie przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.05.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 W końcu i ja mogę się pochwalić moimi schodami (chociaż jeszcze bez barierki). Zdjęcia trochę kiepskiej jakości, za co przepraszam. Są to schody dębowe, wybarwiane pod kolor podłogi, która jest na dole. Ostatnie zdjęcie najbardziej oddaje ich rzeczywisty kolor http://img801.imageshack.us/img801/106/p5120093.jpg http://img560.imageshack.us/img560/2286/p5120094.jpg http://img808.imageshack.us/img808/6519/p5120100.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 16.05.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 pieknie wyszlo:) uwielbiam schody "na zakladke"czy to kolor orzech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 16.05.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 [...] Są to schody dębowe, wybarwiane pod kolor podłogi, która jest na dole. Ostatnie zdjęcie najbardziej oddaje ich rzeczywisty kolor Tylko, że ja na dole nie widzę podłogi o takim samym kolorze Same schody proste ale eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 pieknie wyszlo:) uwielbiam schody "na zakladke" czy to kolor orzech? cieszę się, że się podobają kolor bardzo zbliżony do orzecha, tylko trochę ciemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.05.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Tylko, że ja na dole nie widzę podłogi o takim samym kolorze Same schody proste ale eleganckie. dziękuję - takie było założenie, aby były proste Sschody na dole łączą się z biało-szarawym gresem. Tuż obok gresu jest salon, a w nim podłoga w kolorze czarny dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.05.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 dziękuję - takie było założenie, aby były proste Sschody na dole łączą się z biało-szarawym gresem. Tuż obok gresu jest salon, a w nim podłoga w kolorze czarny dąb a czemu służy ten biało-szarawy gres? na zdjęciu widac też, że z drugiej strony tego bialo-szarawego gresu są ułozone jakies brązowowate płytki - sądząc po płytkach na ścianie kuchnia. jak dla mnie to zbyt duzo róznych kolorów na podłodze w niedużej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts