MartaMarek- 17.07.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Dziekuje:) Cieszy mnie kazda pochlebna opinia poniewaz nie kazdy lubi takie klimaty:) Wiecej zdjec mam w stopce nizej:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 17.07.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 I tu Marto też pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 17.07.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Marto, bardzo ładny styl, gięta poręcz na wejściu z lewej lepiej wyglądałaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 17.07.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Dziekuje:) Schody robil miejscowy stolarz i kosztowaly malo w porownaniu z innymi firmami:) Rozmawialam z nim o elementach gietych ale powiedzial, ze musialby je zamowic i cena bylaby wyzsza dlatego zostalo tak jak jest....klasycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grampi 19.07.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) witam, jestem w tracie poszukiwnia pomysłów na barierke czy balustrade do swoich schodów, mam małe dziecko zaczynające chodzic i musi to byc cos bezpiecznego. myslalam o czyms w rodzaju jakiejs kratki z cienkich deseczek, (cos jak taka ozdoba jak kiedys byly modne na kwiatkim) do samego sufitu. jakies inne pomysly? na necie nie znalazlam nic ciekawego pasujacego do moich schodow, prosze o propozycje. Edytowane 19 Lipca 2011 przez grampi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 20.07.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Marta &Marek! Obejrzałam Wasze zdjęcia na fotosiku.Macie naprawdę piękny stylowy dom:). Szczególnie podoba mi się łazienka z wolnostojącą wanną .Schody,kuchnia-super! Swoją drogą mam bardzo podobne schody i identyczną tapetę nad schodami,którą już zmieniliśmy Mam pytanie odnośnie lustra w białej ramie.Rama była malowana?Takie lustra (tylko w czarnej ramie miała IKEA) Zastanawiam się czy pojawiły się białe ramy? Pozdrawiam! Edytowane 20 Lipca 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 20.07.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Marta &Marek! Obejrzałam Wasze zdjęcia na fotosiku.Macie naprawdę piękny stylowy dom:). Szczególnie podoba mi się łazienka z wolnostojącą wanną .Schody,kuchnia-super! Swoją drogą mam bardzo podobne schody i identyczną tapetę nad schodami,którą już zmieniliśmy Mam pytanie odnośnie lustra w białej ramie.Rama była malowana?Takie lustra (tylko w czarnej ramie miała IKEA) Zastanawiam się czy pojawiły się białe ramy? Pozdrawiam! Czesc Lady:) Dziekuje, za slowa uznania....z przyjemnoscia obejrze Twoje wnetrza:) Na pewno tez jest pieknie:) Lustro (jak slusznie zauwazylas) jest z ikei (czarna rama przemalowana przeze mnie na bialo) Wyglada jak oryginal:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 22.07.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Czesc Lady:) Dziekuje, za slowa uznania....z przyjemnoscia obejrze Twoje wnetrza:) Na pewno tez jest pieknie:) Lustro (jak slusznie zauwazylas) jest z ikei (czarna rama przemalowana przeze mnie na bialo) Wyglada jak oryginal:) Pozdrawiam Dziękuję za odpowiedż :)Malowaliście sami? Czy w jakimś zakładzie? Jaką farbą?Proszę o instrukcje I wciąż namawiam na galerię na FM,bo takimi wnętrzami trzeba się dzielić,a nie chować tylko dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 23.07.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Malowalam sama, kupilam jakas farbe w spray i pryskalam warstwa po warstwie....bylo ich sporo (zuzylam cala farbe:)) Super zabawa bo latwa i przyjemna tyle, ze wymaga ladnej pogody bo farba strasznie smierdzi i nie mozna robic tego w domu tylko na zewnatrz. Poradzisz sobie na pewno....moj maz byl zachwycony do tego stopnia, ze zaproponowal, zebym pomalowala jeszcze jedno na jakis inny kolor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Malowalam sama, kupilam jakas farbe w spray i pryskalam warstwa po warstwie....bylo ich sporo (zuzylam cala farbe:)) Super zabawa bo latwa i przyjemna tyle, ze wymaga ladnej pogody bo farba strasznie smierdzi i nie mozna robic tego w domu tylko na zewnatrz. Poradzisz sobie na pewno....moj maz byl zachwycony do tego stopnia, ze zaproponowal, zebym pomalowala jeszcze jedno na jakis inny kolor:) Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 25.07.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Dzięki, są to schody betonowe obłożone drewnem dębowym wybarwianym na orzech. Pozdro mkof czym wybarwiane i lakierowane były Twoje schody? Bo my właśnie nasze przygotowujemy do "jakiegoś" wykończenia, są już prawie w całości oszlifowane, to drewno bukowe które chcemy wybarwić na orzech rustykalny i teraz nie wiem jak i czym to zrobić aby było trwałe i efektowne. Już podobne pytanie zadałam w innym wątku ale widzę, że tu większy ruch A może w ogóle ktoś coś doradzi, chcę uzyskać jak najbardziej naturalny efekt więc na pewno bejca i lakier matowy lub olej ale jak ?? kornik1 co do moich wcześniejszych dylematów czy będą pasować-muszą , jedynie dorobienie zabiegu będzie chyba niezłą zabawą...ale na razie ten etap przed nami. Aha, czy schody wybarwia, lakieruje, olejuje, woskuje się po ostatecznym zamontowaniu czy przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 26.07.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Malowanie, bejcowanie, czy olejowanie ZAWSZE przed montażem. Inne postępowanie jest partaczeniem, a nie rzemiosłem.Bejca i olej lub tzw. olejobejca czyli olej z barwnikiem.Ale o jakie wcześniejsze dylematy chodzi, to nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 26.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) Malowanie, bejcowanie, czy olejowanie ZAWSZE przed montażem. Inne postępowanie jest partaczeniem, a nie rzemiosłem. Bejca i olej lub tzw. olejobejca czyli olej z barwnikiem. Ale o jakie wcześniejsze dylematy chodzi, to nie pamiętam. Dziękuję Ci kornik1 za szybką odpowiedź, jeśli chodzi o dylematy: strona 73#1454 Co do barwienia to znalazłam jeszcze coś takiego wosk olejny, ktoś może używał?Bo mnie bardzo zaintrygował ten produkt.Tylko chyba cena jest powalająca...chociaż nie zna cen innych podobnych produktów, dopiero robię rozeznanie. Jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, nasze schody będą wymagały (niestety) w paru miejscach nałożenia szpachli, jak barwi się taka szpachla, czy można ją dowolnie wybarwiać i utrwalać? Edytowane 26 Lipca 2011 przez BlackMamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 26.07.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Szpachla bezbarwna do mieszania z pyłem drzewnym pochodzącym ze szlifowania. Jaka cena, taki produkt - bardzo dobry wybór oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matra29 26.07.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 anjamen schody cudne, byłabym bardzo zainteresowana wykonaniem u nas podobnych czy dałabyś się jednak przekonać żeby podać namiary na Twojego stolarza. Zachwycił mnie jesion bielony. Cudny to i ja sie pochwale, prawie skonczone schody dywanowe, jesion bielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 26.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Szpachla bezbarwna do mieszania z pyłem drzewnym pochodzącym ze szlifowania. Jaka cena, taki produkt - bardzo dobry wybór oleju. To znaczy; mam kupić szpachlę bezbarwną i wymieszać z tym co zeszlifowaliśmy? Tyle tylko, że to nie tylko mikro-trocinki, ale też zeszlifowana powłoka lakierowa, więc nie wiem czy będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 27.07.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Tak jest, szpachla bezbarwna w formie płynnej. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 28.07.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A to moje, chwale się, choć jeszcze nie zrobione do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.07.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Malowanie, bejcowanie, czy olejowanie ZAWSZE przed montażem. Inne postępowanie jest partaczeniem, a nie rzemiosłem. Bejca i olej lub tzw. olejobejca czyli olej z barwnikiem. Ale o jakie wcześniejsze dylematy chodzi, to nie pamiętam. Kornik, a dlaczego olejowanie przed montażem? Przecież później jak trzeba schody zeszlifować/ usunąć starą powłokę, to nie demontujemy schodów, żeby je ponownie zaolejować czy polakierować? Poza tym u mnie schody były docinane na miejscu, element po elemencie, więc nie było mowy o wcześniejszym ich lakierowaniu czy olejowaniu bo by się w trakcie docinanania zniszczyły. A przy okazji wrzucam fotki, jak wyszło po olejowaniu (zastosowaliśmy Twardy Wosk Olejny Osmo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia4444 29.07.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Elana schody piękne , tylko te ścianki widoczne na ostatnim zdjęciu dodają ciężkości , ale może taki był Twój zamysł . Czy planujesz poręcz ? , schody w większości przypadków ładniej wyglądają bez , no ale co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts