hamlet 02.10.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 (edytowane) ale dzieki bogu to ja chodzę a nie ty, Póki co to chodzisz po omacku Jak będziesz chodzić w realu to pogadamy Nie trzeba być ekspertem żeby wiedzieć że zamontowane teraz u ciebie bez balustrady będą się trzęsły jak galareta Jakoś nie widzę tu natłoku informacji że ktoś coś takiego ma i sprawuje się dobrze no chyba że na etapie budowy domu ale to już napisałem wcześniej Szkoda słów Amen Edytowane 2 Października 2011 przez hamlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 02.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Nie mogłem się powstrzymać i musiałem zapytać, czy możesz wyjaśnić o co Ci chodzi w tym stwierdzeniu? Póki co to chodzisz po omacku Jak będziesz chodzić w realu to pogadamy Z tego co wiem, to Reni ma takie schody...W realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.10.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Hmn...ale po co się kłócić? Hamlet wyraźnie odniósł się do posta o wykonaniu takich schodów na już wymurowanej ścianie. Chyba z jakiegoś powodu takie schody robi się już na etapie zbrojenia ściany (czy przygotowuje). Proszę czytajcie ze zrozumieniem, a oszczędzimy sobie kilku niemiłych i niepotrzebnych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.10.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 emjot ja nie chodzę w realu ..... ja latam, hi,hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 03.10.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 emjot ja nie chodzę w realu ..... ja latam, hi,hi Przepraszam,pomyliłem cię z inną osobą Powiedz tylko z pełną odpowiedzialnością patrząc koleżance która o takie schody pytała czy te schody były zazbrojone i wylane na etapie budowy czy może na istniejącej już ścianie zostały jakoś zamontowane a jeśli to drugie czy są stabilne Nie mam żadnego interesu w tym kto jakie schody sobie skonstruuje ale wg mojej wiedzy nie da się zrobić takich schodów na stojącej już ścianie bez demolki tej ściany Stabilne schody Chciałem ustrzec pytającą koleżankę przed wyrzuceniem pieniędzy w błoto A że wszechmogący nie jestem i mogę się mylić to jeśli tak jest-PRZEPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 04.10.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Zgonie z obietnicą wstawiam zdjęcia. Niestety musiałem robić z lampą a aparat mam nie za bogaty . Mam nadzieję, że coś widać. kris ST dzięki za fotki. Dzięki Tobie znalazłam to czego szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 04.10.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 kris ST dzięki za fotki. Dzięki Tobie znalazłam to czego szukałam polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooseberry 04.10.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 witam, mamy już schody, jednak nie możemy sie zdecydować na tralki, a dokładniej na ilość tralek na stopniu... wybraliśmy wąskie, drewniane, toczone tralki.. dwie wydają się za gęsto, a jedna za rzadko czy ma ktoś może schody, gdzie tralki są rozłożone naprzemiennie? tzn. na jednym stopniu jedna na kolejnym dwie i potem znowu jedna... odstęp jest równy. nie znalazłam nigdzie takich schodów... jaki jest bezpieczny odstęp pomiędzy tralkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 05.10.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Hej gooseberry. Ja co prawda nie mam tralek tylko poziome pręty, to jednak stwierdziliśmy z żoną że dla bezpieczeństwa naszego 2 letniego dziecka zamiast 4 prętów damy aż 8. U Ciebie możesz pomyśleć tak samo jeżeli planujesz lub masz już małe dzieci. Oczywiście wszystko też zależy jak wyglądają Twoje schody, bo w zależności od jej budowy może się to okazać niekonieczne i w tedy rzeczywiście warto pomyśleć o aspekcie wizualnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 05.10.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Hej! Czy ktoś może się pochwalić schodami wewnętrznymi z kamienia/marmuru/płytek gresowych? Same drewno tu widzę. Moje będą zaraz przy drzwiach wejściowych (całe mieszkanie jest na górze), więc drewno raczej niepraktyczne. przypomnę moje marmurowe, taki sam marmur na parapetach i obudowie kominka http://images43.fotosik.pl/237/d6da600df800a897med.jpg http://images40.fotosik.pl/234/fd9c2d1e4fb48d03med.jpg http://images48.fotosik.pl/238/b65f3e424a09bb25med.jpg http://images46.fotosik.pl/237/21409c491ba47760med.jpg http://images46.fotosik.pl/237/7a110cc77fd0acc0med.jpg Edytowane 5 Października 2011 przez Wito2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 07.10.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Doczekalam sie moich schodkow wiec moge je juz pokazacniestety brudne , nieumyte zaraz po montazuhttp://images38.fotosik.pl/1128/9228072fc219cb1a.jpghttp://images41.fotosik.pl/1105/472e91d2d9d0e996.jpghttp://images35.fotosik.pl/951/7a18a71b8e17e9ef.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.10.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 przypomnę moje marmurowe, taki sam marmur na parapetach i obudowie kominka co to za rodzaj marmuru? jak tego typu schody sprawuja sie w praktyce? nie ma problemu z poslizgiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 07.10.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Schody piękne,ja chciałam schody z marmuru,ale mi odradzono i mam z granitu.Że niby marmur delikatniejszy i trzeba uważać,ale to okaże się w użytkowaniu.Schody naprawdę prezentują się bardzo elegancko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 07.10.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Wito2008 Schody marmurowe wyglądają rewelacyjnie, na prawdę. Jednak ze względu na dzieci bałbym się takich... Rozumiem, że u was już dzieci dorosły? bo tak samo jak my na początku widzę, że macie też tylko 4 pręty w balustradzie. Dla małych brzdąców zdecydowanie nie polecam, my później dodaliśmy kolejne 4, żeby było gęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 07.10.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 fakt, dzieci duże, marmur jak wiadomo bardziej miękki niż granit ale cena ładnego granitu znacznie wyższa, poślizg na marmurze pewnie taki sam albo mniejszy niż na polakierowanym drewnie, marmur po roku użytkowania już troche zmatowaił i się nie błyszczy jak psu ..., ale to wcale w niczym nie przeszkadza, upadek na marmurze boli tak samo jak na drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 07.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) no widzisz nie wiesz jak są robione a już wiesz że źle, ale dzieki bogu to ja chodzę a nie ty, szkoda że takie opinie wyssane z palca, czytają ci którzy może myslą nad takim rozwiązaniem, ale to jest tak że ci którzy dzieci nie mają to najwięcej wiedza o ich wychowaniu Przeczytaj TO i powiedz jak je zamontować do wymurowanej ściany Edytowane 7 Października 2011 przez hamlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 08.10.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Wito 2008 nam się udało,bo za schody i ten sam granit do obudowy kominka zapłaciliśmy 3000 tys.Robocizna odpadła,bo sami zrobiliśmy sobie wszystko. A pytaliśmy u innego kamieniarza o ten granit i wykonanie schodów,to krzyknął 12 tys,taka ogromna różnica.Ale jestem bardzo zadowolona ze schodów,bo są dożywotnie hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 08.10.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Wito 2008 nam się udało,bo za schody i ten sam granit do obudowy kominka zapłaciliśmy 3000 tys.Robocizna odpadła,bo sami zrobiliśmy sobie wszystko. A pytaliśmy u innego kamieniarza o ten granit i wykonanie schodów,to krzyknął 12 tys,taka ogromna różnica.Ale jestem bardzo zadowolona ze schodów,bo są dożywotnie hehe. no ładnie 3mln za granit to ile kosztował Wasz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 08.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Milion w te,czy we wte za schody hehe no oczywiście 3 tysiące złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes3219 14.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam , właśnie zamontowali mi schody ...więc pokazuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts