wojgoc 15.11.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Bezpieczeństwo na schodach przede wszystkim! Moja już mi raz zagroziła obdukcją, żaden sąd by nie uwierzył że się na schodach wyrżnęła:D mnie te Twoje dywaniki do aranzacji chaty TOTALNIE nie pasują - a kolor to chyba specjalnie tak dobrany:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 15.11.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Schody fajne, balustrada też niczego sobie! Nie boisz się jednak, że taka balustrada jest nieco niebezpieczna - taka drabinka dla kierowcy pojazdu widocznego na zdjęciach 1 i 2. Jestem przed wyborem balustrady do schodów i antresoli, podobają mi się poziome pręty/druty, ale trochę boję się o moich alpinistów... Jacław Wierz mi, że byłem takiego samego zdania co Ty. Ściąłem istną batalie z moją żoną z obawy przed balustradami z poziomych prętów. Fakt, że podobały mi się one równie mocno jak żonie, ale obawiałem się i w sumie nadal się obawiam, że jak nie teraz to kiedyś w przyszłości nasze dziecko zrobi sobie z nich drabinkę. Mimo wszystko poległem i mam nadzieję, że nic się nie stanie. Póki co nasz 2,5 letni chłopczyk nie ma w głowie takich pomysłów, a gdy próbuje za bardzo się zbliżać i coś kombinować przy balustradzie uprzedzamy jego zapędy tłumacząc żeby tego nie robił. I tak postawiłem na swoim i podwoiliśmy liczbę prętów aby nie miał możliwości włożenie między nimi główki albo nie daj boże wypaść przez szczelinę zwłaszcza na antresoli. Ponadto jak już zauważył/a mea (przepraszam ale przydało się jakieś oznaczenie płci na tym forum ) zamontowaliśmy na górze furtkę. Staramy się też, nie zostawiać go samego na górze. Powiem szczerze, że więcej mieliśmy groźnie wyglądających wypadków z jego udziałem przez nasz stolik kawowy. Dzisiaj znowu o mały włos nie wybił sobie na nim zębów. Razem z żoną wywaliliśmy go z salonu. Teraz zastanawiam się, czy nie kupić coś obitego jakimś miękkim materiałem :/ wojgoc Dzięki, tym bardziej, że ciężko było tego dokonać przy jednoczesnym kompromisie różnych gustów moich i żony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 wojgoc Dzięki, tym bardziej, że ciężko było tego dokonać przy jednoczesnym kompromisie różnych gustów moich i żony. efekt kapitalny:yes::yes: jak w innych kwestiach;) osiagacie tego typu kompromisy to tylko pozazdrościć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 15.11.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 emjot27gratuluję schodów, bardzo podoba mi się również lampa, możesz napisać jej nazwę i producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 15.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Dzięki. Lampa to Zuma line calypso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 15.11.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mąż1719509602 16.11.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) brawo za pomysł, realizację, cierpliwość w wykonaniu, bo tu wszystko musiało byc idealnie równe i czyste - efekt znakomity, choc trzeba przyznać, ze po oczach daje, przynajmniej na zdjęciu. nie wszystkim przypadnie do gustu, ale o gustach trudno dyskutować - wazne, że Wy jestescie zadowoleni. jak w praktyce się tego typu rozwiązanie sprawdza? Nie ma żadnych problemów z użytkowaniem. Nie wycierają się, Nie widać żadnych zarysowan i nie sa śliskie. Proponowano mi folie antyposlizgowa ale nie jest w ogóle konieczna i przy okazji nie szpeci schodów Co tam bezpieczeństwo Ekstrawagancja jest najważniejsza;) Ale nie dołujcie już właściciela tych schodów bo popadnie w kompleksy;) Spokojnie, spokojnie, nie popadnę w kompleksy Gdyby mi się nie podobały to bym sobie ich nie zrobił, ale dzięki za Wasze opinie! Edytowane 16 Listopada 2011 przez joliska edytuj post + wielocytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.11.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 mnie te Twoje dywaniki do aranzacji chaty TOTALNIE nie pasują - a kolor to chyba specjalnie tak dobrany:lol2: Sam wybierałem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.11.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 No właśnie a pro po tych drabinek to u nas też będą poziome pręty, a rodzina kiedyś się powiększy Moja siostra również ma takie schody i 2 letniego synka, ostatnio zaklinował sobie głowę między prętami ale nic się nie stało, w końcu dziecko w domu same nie jest. Kolejna zabawa jaką wymyślił to Tarzan, czyli wchodzenie po poręczy na górę, robił to oczywiście w asyście ciotki (mnie) i mamy, przy czym dostał ostrzeżenie że można spaść i dostawać zastrzyki, zabawa od razu stała się conajmniej dla niego nie atrakcyjna i przez cały weekend patrzył na schody mówiąc "niedobla polęc". Też myślę, że wszystkiego nie da się dopilnować, a katować się 20 lat barierką która się nie podoba dla mnie mija się z celem. Dzieci w końcu tak szybko rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 16.11.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Też myślę, że wszystkiego nie da się dopilnować, a katować się 20 lat barierką która się nie podoba dla mnie mija się z celem. Dzieci w końcu tak szybko rosną Jak bym słyszał moją żonę Z drugiej jednak strony poręcz można wymienić no a ... Dobra już nie dokańczam, bo wprowadzam za dużo czarnowidztwa... Mam nadzieję, że będzie ok i żadne dziecko nie ucierpi na żadnych schodach i antresolach nas wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.11.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Sam wybierałem:D a co na to druga połowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.11.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Sam wybierałem:D to wiele wyjasnia juz wiem czemu w kwestii kolorow upieralam sie do decyzji ostatecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 16.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Eee dajcie już chłopu spokój Liwko zadbał o bezpieczeństwo najbliższych a wy się kolorów czepiacie Jakby co zawsze można wymienić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.11.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 No można, można. Moja jak wybrała kolor ścian w salonie, to malarze zaczęli śpiewać jakąś piosenkę o wojsku. Zbiegłem na dół i dołączyłem do huru:DZaraz bez wiedzy żonki kupiłem inny kolor i postawiłem ją przed faktem dokonanym. Zaakceptowała, na szczęście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 16.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Hehe Liwko miałem prawie to samo z moją żoną Moja natomiast wybrała sobie do salonu farbę w kolorze czerwonym Jak malarz zrobił próbę, to myślałem, że zrobię się równie czerwony jak ta farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.11.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 He he. Ech te nasze kobitki. Z nimi źle, bez nich też niedobrze. Kto by na starość balkonik podał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.11.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 bez nas panowie to obawiam sie ze byscie zgineli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 16.11.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ojtam otjam Tak w ogóle to się offtopic robi więc może powróćmy do tematów związanych ze schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 18.11.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 emjot27 bardzo fajne schody, komponują się z całością.. a co to za kolor ścian na dole? PIĘKNE i pięknie wykonane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooseberry 22.11.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 a ja ponownie o pomoc proszę... czas decyzji już nastał a ja do tej pory w necie nic nie znalazłam z tymi tralkami... może ktoś widział zdjęcia lub gdzieś u znajomych? mam tylko taką fotkę, z czasu montażu... teraz wszystko zabezpieczone i nic nie widać.. zastanawiam się nad tralkami 2 - 1 - 2 - 1 etc. stloarz mówił, że fajny efekt a odstępy są te same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts