Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za montaż zmywarki???

ppodniak

Recommended Posts

Ile kosztuje montaż zmywarki? Dodam, że chodzi o wyrzucenie szafki o

szerokości 45 cm i w to miejsce wstawienie zmywarki tej samej szerokości.

Dodatkowo trzeba przewiercać się przez tył szafek by zalożyć podłączenie przy

zlewie. Proszę o koszt!!! Dodam, że cena ma dotyczyć Warszawy.

Po pierwsze, zmywarka "do zabudowy" montowana jest w specjalnej szafce.

Nie wiem jak wyglada sprawa przyłączy, czy masz 1. gniazdko, 2. wyjscie do odplywu, 3. podlaczenie wody (nalepiej z wlasnym zaworem!). Jesli masz szafke i media, to spokojnie mozna to zrobic w godzine, jesli trzeba dorobic media, to moze to zajac na moje oko jakies 2-3h (domyslam sie, ze o ten wariant chodzi). Tyle moge powiedziec po samodzielnej realizacji montazu zmywarki wlasnie 45cm (instalacje tez sam wczesniej robilem). Mozesz probowac przeliczyc to na godziny pracy, jednak tu sprawa jest dosyc skomplikowana, bo typowy hydraulik moze zrobic podlaczenia, ale nie przewierci szafek... Swoja droga szafki przewaznie montuje sie odsuniete od sciany (ok. 8cm), tak ze mieszcza sie za nimi instalacje. Rozwaz tez opcje montarzu dwu-etapowego - hydraulik robiacy przylacza (woda + odplyw) i druga osoba ktora zrobi reszte - nie wiem czy bedzie taniej, ale warto porownac. Jak znajdziesz jakiegos sprytnego zloto-rekiego, to zrobi to szybciutko.

bzdura!

zmywarka do zabudowy nie potrzebuje żadnej szafki. Wsuwa się tylko zmywarkę pod blat i zakłada front na drzwiczki.

za podłączenie myslę ze nie zapłacisz więcej niż 100zł + koszt zaworu bo sprawa jest bardzo prosta

MEA CULPA! Faktycznie nie mam szafki, choc bylem przekonany, ze takowa istnieje ... jeszcze raz przepraszam! Co do montarzu, to faktycznie front na dzwiczki + listwa dolna, ciagnaca sie pod wszystkimi szafkami. Do tego jesli zmywarka jest przy scianie to dochodzi "scianka"? przy tej wlasnie scianie (przynajmniej u mnie tak zamontowali fachowcy).