prystelka 16.10.2007 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Dzięki Ola. Do twojego "domku" też często zaglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 17.10.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Prystelko ślicznie wam rośnie domek i wcale nie jest za mały... Wg mnie jest akurat - trzymam kciuki, by spełnił wasze oczekiwania i okazał się TYM JEDYNYM miejscem na ziemi. Ale jest wasz i to już połowa sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_dzidzia 22.10.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam wszystkich:) Parystelko, domek żeczywiście nabrał kształtów bardzo mi się podoba. My zdecydowaliśmy się na zakup projektu glx 19 tylko będziemy budować bez garażu - mamy bardzo wąską działkę.Wydaje nam się, że jak na swoje rozmiary jest bardzo funkcjonalny. Nie możemy pozwolić sobie na budowę większego domu, ale liczymy, że ten śliczny domek spełni nasze marzenia. Zastanawiamy się tylko czy podołamy finansowo temu przedsięwzięciu. Czy mogłabyś podać jakie koszty poniosłaś na dzień dzisiejszy? Czy zlecacie budowe firmom czy budujecie systemem gospodarczym. Czy napotkaliście na jakieś problemy w trakcie budowy? Wszystkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane:)))) Renuszko, czy moge prosić o przesłanie jakichś fotek gotowego glx 19? Będę wdzięczna. Mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 22.10.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 jak tam idą prace? Domek przykryty, dawno nic nie pisałaś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 22.10.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam, nie mam niestety aktualnych zdjęć ale jak tylko zrobię to obiecuję, że wkleję. Czekamy teraz na montaż bramy garażowej. W tym roku może uda nam się jeszcze ocieplić poddasze i to chyba tyle na ten sezon m_dzidzia, witam Cię serdecznie. Cieszę się że budujesz domek podobny do naszego. Będziemy się wymieniać doświadczeniami. Ja jestem z naszego bardzo zadowolona. W sumie jak do tej pory nic bym w nim nie zmieniła. Staram się aby spełniał moje oczekiwania i marzenia dlatego dokładnie analizuję każdy krok Koszty są zależne od indywidualnych oczekiwań. Myślę że stan surowy zamknięty to ok. 100 tys. w naszym przypadku. Budujemy systemem gospodarczym ze względu na koszty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_dzidzia 23.10.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 My też planujemy budowe systemem gospodarczym, narazie jesteśmy na etapie załatwiania wszystki papierkowych spraw, a budowę planujemy rozpocząć zaraz po zimie. Już nie mogę się doczekać - chociaż wiem że czeka nas wiele pracy i pewnie sporo kłopotów ale jestem pewna, że będzie warto! Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia twojego domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 25.10.2007 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Niestety praca nie pozwala na chwilę wolnego i nie mam kiedy zrobić aktualnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 no, pięknie idzie bardzo ładna dachóweczka . Teraz gdzie nie zajrzę, to już i dachy i okna idą. A Ty masz już okna upatrzone, albo zamówione?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_dzidzia 26.10.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 mam pytanko - pewnie podobny temat jest już gdzieś na tym forum, ale nie bardzo umiem znaleść coś konkretnego - podajcie proszę stronke gdzie szukać lub powiedzcie tutaj : na jakie ogrzewanie się zdecydowaliscie? do osób, które już mieszkają - podajcie proszę ile mniej więcej wydajecie rocznie na ogrzanie domu? Nasz będzie miał około 115mkw i zastanawiamy się nad zastosowaniem ogrzewania gazem i dogrzewanie kominkiem z płaszczem wodnym - czy ktoś z was stosuje coś takiego?(jaki jest koszt takiego kominka i instalacji?) Czy grzanie ekogroszkiem jest dużo tańsze? Nasz główny problem polega na tym, że musielibyśmy podpiwniczyć domek, aby mieć miejsce na kotłownie i składowanie maiłu czy ekogroszku, a wiadomo, że to wiąże się z dodatkowymi kosztami - czy jest to opłacalne? Podpowiedzcie coś plizzz, bo mam już straszny mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.10.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 mam pytanko - pewnie podobny temat jest już gdzieś na tym forum, ale nie bardzo umiem znaleść coś konkretnego - podajcie proszę stronke gdzie szukać lub powiedzcie tutaj : na jakie ogrzewanie się zdecydowaliscie? do osób, które już mieszkają - podajcie proszę ile mniej więcej wydajecie rocznie na ogrzanie domu? Nasz będzie miał około 115mkw i zastanawiamy się nad zastosowaniem ogrzewania gazem i dogrzewanie kominkiem z płaszczem wodnym - czy ktoś z was stosuje coś takiego?(jaki jest koszt takiego kominka i instalacji?) Czy grzanie ekogroszkiem jest dużo tańsze? Nasz główny problem polega na tym, że musielibyśmy podpiwniczyć domek, aby mieć miejsce na kotłownie i składowanie maiłu czy ekogroszku, a wiadomo, że to wiąże się z dodatkowymi kosztami - czy jest to opłacalne? Podpowiedzcie coś plizzz, bo mam już straszny mętlik w głowie. myślę, że powinnaś to rzucić na wnętrza albo wymianę doświadczeń tam Ci lepiej pomogą, bo więcej ludzi to przeczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 26.10.2007 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 m_dzidzia odpowiedzi na swoje pytanie poszukaj za pomocą opcji SZUKAJ. Wpisz tam np. hasło ogrzewanie i wyskoczą wszystkie związane z nim tematy. Radziłabym jednak jeszcze raz przemyśleć budowanie piwnicy. U nas piwnica jest pod całym domem i została nawet dodatkowo wygospodarowana mała spiżarnia. Domek jest mały i nie ma za bardzo miejsca na trzymanie "gratów". W piwnicy planujemy oprócz kotłowni także pralnię, spiżarnię i składzik. Nie wiem gdzie bym to wszystko dała gdyby nie było piwnicy Okna już dawno zamówione, powinny być lada dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 26.10.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Prystelko gratuluję wyboru projektu. Domek mały ale jaki urokliwy. I najważniejsze - będzie miał piwnicę i balkon. Budując następny dom też wybrałbym projekt z dachem dwuspadowym. Wiem, że zrezygnowałaś z lukarn na rzecz okien dachowych. Jakiej firmy montujecie i jaki rozmiar? Ciemna dachówka- super Ogólnie mówiąc same plusy ++++++++ [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 26.10.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witaj Darex, cieszę się że przypadł ci do gustu mój domek To prawda, zrezygnowaliśmy z lukarn głównie ze względów finansowych ale także z uwagi na to, że okna połaciowe dają więcej światła. Mamy okna Fakro o wysokości chyba 140 cm - te większe w każdym razie. Nie żałuję że takie wzięliśmy, pokoiki dzięki temu są jaśniutkie A moją wymarzoną sypialnię planuję we wrzosowej tonacji więc pomieszczenie musi być widne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 26.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witaj Darex, cieszę się że przypadł ci do gustu mój domek To prawda, zrezygnowaliśmy z lukarn głównie ze względów finansowych ale także z uwagi na to, że okna połaciowe dają więcej światła. Mamy okna Fakro o wysokości chyba 140 cm - te większe w każdym razie. Nie żałuję że takie wzięliśmy, pokoiki dzięki temu są jaśniutkie A moją wymarzoną sypialnię planuję we wrzosowej tonacji więc pomieszczenie musi być widne Też mam Fakro i też 140cm, z klamką na dole i wywietrznikami. Pamiętaj, żeby pod oknami były kalryfery. U siebie zrobiłem błąd nie montując grzejników pod oknami w łazience. Myślałem,że podłogówka i rurkowy do suszenia ręczników wystarczy. Jednak zimą to za mało. Generalnie zimą, przy obfitych opadach śniegu na poddaszu jest mroczno (zalegający na oknach śnieg). Musisz to wziąć pod uwagę decydując się na ciemniejsze kolory ścian. To taka moja uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 26.10.2007 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 No tak zalegający śnieg zakrywa okna połaciowe i może być trochę smutno na poddaszu ale na szczęście mamy jeszcze okno balkonowe w każdym pokoju i mam nadzieję że to pomoże wystarczająco oświetlić wnętrza. W łazience nie mamy okien dachowych, jest tylko szczytowe. Masz rację Darex, że oprócz podłogówki i grzejnika drabinkowego powinno się montować jeszcze zwykły kaloryfer pod oknem. Mamy zamiar tak zrobić. Uważam że w łazience powinno być cieplutko. Nawet bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 26.10.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 oprócz podłogówki i grzejnika drabinkowego powinno się montować jeszcze zwykły kaloryfer pod oknem. Mamy zamiar tak zrobić. Uważam że w łazience powinno być cieplutko. Nawet bardzo... Szkoda, że sam o takiej "oczywistej oczywistości" wcześniej nie pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 27.10.2007 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Niestety pomyłki są nieuniknione. Każdy z nas je popełnia Potem wszystko widać, jak się zamieszka w nowym domu. Podobno pierwszy dom budujemy dla wroga... Darex ciesz się tym co masz, bo twój dom jest bardzo ładny ... mimo tego głupiego kaloryfera. A tak wygląda u nas gotowy daszek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.10.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 aż się miło patrzy, jak już widać domek z dachem, nabiera wówczas odpowiedniego kształtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 28.10.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Śliczny daszek. I dachówki wentylacyjne równomierne rozmieszczone. Extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 25.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Bardzo ładnie już sie prezentuje Wasz domek Od początku kibicuję Ci, bo podobają mi się nisko-metrażowe i skromno-budżetowe inwestycje Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts