ZmagdaZ 16.07.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam po raz pierwszy na forum Mam pytanie dotyczące kosztów budowy wodociągu i kanalizacji. Czeka mnie pociągnięcie 130m tych mediów. Jakich kosztów mogę się spodziewać? Wiem, wiem, że pewnie dużych... Poza tym wiem, że gmina zwraca ok. 300zł za każdy metr pedłużenia insalacji. Chodzi mi ogólnie... Czy to znaczy, że zwrócą mi dużą część? połowę? czy to będzie tylko mała część naszych kosztów? Nie orientuję się zupełnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 17.07.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Posłałam ci szeroki opis na priv...od 80zł do 100 zl (jesli pod ulicą) sie przebijasz...ale są i dodatkowe kkoszty... - co krok to sie dowiaduje coś nowego co trzeba jeszcze zrobic i oczywiście za to zapłacic..a mi wystarczyło tak mało...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUM 23.07.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witaj,Po pierwsze wodociąg około 140 m - gmina rozbuduje wodociąg do granicy działki (jednej z wielu i to im się opłaca), reszta należy do mnie i już zapłaciłem 40PLN/mb oczywiście z materiałem. Po drugie kanalizacja 50PLN/mb z materiałem. Rozprowadzenie po domu to około 700PLN (bez podpiwniczenia, grzebanie w zimi, kotłownia, kuchnia i łazienka na dole). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archi999 23.07.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam, Ja mam przyłącze kanalizy 37m w pochyłym terenie - koszt instalacji zewnętrznej ok 10 tyś (ze względu na spad - 2 studnie rewizyjne + studnia na kolektorze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 25.07.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam; Mi wykonawca podał cenę 6500 zł za wykonanie przyłacza wodno kanalizacyjnego na działce. Trzeba się przewiercać pod drogą około 6m do studzienki, która jest naprzeciwko naszej działki.Czy to wysoki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 13.08.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 proszę o poradę.mam przykanalik kanalizacji przy ogrodzeniu, zapłaciłem za przyłącze, czy muszę coś jeszcze im zapłacić, czy po prostu się podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 20.08.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam; Mi wykonawca podał cenę 6500 zł za wykonanie przyłacza wodno kanalizacyjnego na działce. Trzeba się przewiercać pod drogą około 6m do studzienki, która jest naprzeciwko naszej działki. Czy to wysoki koszt? Nie to nie jest wysoki koszt---11000plnów to jest koszt,a i do tego vacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 21.08.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ja za wykonanie przyłącza wodociągowego płaciłam 100pln za mb, miałam ich 70...metrów oczywiście plus studzienka wodomierzowa razem bagatela 8500pln czyste zdzierstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 22.08.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 ja za wykonanie przyłącza wodociągowego płaciłam 100pln za mb, miałam ich 70...metrów oczywiście plus studzienka wodomierzowa razem bagatela 8500pln czyste zdzierstwo Ździerstwo...przeczytaj poscik wyżej Ale ponażekać można a i tak trzeba to zrobić,taki jest rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts