GRZEGORZ L 04.03.2002 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2002 CHCIAŁBYM OCIEPLIĆ POKOJE W MOIM BUDYNKU OD WEWNĄTRZ STYROPIANEM.CZY SŁYSZELIŚCIE O TAKIM ROZWIĄZANIU. MÓJ POMYSŁ TO : RUSZT DREWNIANY , 10 CM STYROPIAN NA TO PAROIZOLACJA I PŁYTA KARTONOWO-GIPSOWA . ZASTANAWIAM SIĘ TYLKO CZY NIE BĘDA PRZEMARZAĆ ŚCIANY . MOŻE KTOŚ PORADZI MI JAKĄŚ LITERATURĘ . CZEKAM NA WASZE OPINIE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.03.2002 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2002 Jasne ze bedzie sciana przemarzala. czemu chcesz ocieplac od wewnatrz?Poczytaj w archiwum, bylo o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2002 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 pewnie masz jakies powody ze chcesz ocieplac od wewnatrz.Ja nie polecam, ale jezeli juz to lepij daj welne zamiast styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 06.03.2002 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Grzegorz z doświadczenia wiem bo znam osobę która ociepliła właśnie w ten sposób w 2000 roku. Ściany były w miarę ciepłe ale znajomy chciał osiągnąć lepszy efekt cieplny i osiągną poprzez ruszt drewniany między nimi 5 cm wełny szklanej folia paroizolacyjna i płyty kartonowo - gipsowe.Efekt - cieplejszy dom - zaoszczędził sporo paliwa do ogrzewania domu.Niema ubocznych efektów. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 06.03.2002 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Poczekaj co powie znajomy za pare lat. procesy cieplno-wilgotnosciowe nie zachodza w przeciagu 2 sezonow grzewczych. Zalezy jeszcze jaka mial budowe sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2002 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Izolacja od wewnątrz jest nie zalecana ponieważ temeratura na wewnętrznej powierzchni ściany nośnej budynku przy temperaturze zewnętrznej -20 jest ujemna a to powoduje wykraplanie się pary wodnej i niszczenie muru. Natomiast styropian od zewnątrz powoduje, że ściana jest ciepła na całej szerokościmuru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.03.2002 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 DOKLADNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts