Kobzi 17.07.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam,proszę o pomoc w wyborze pieca C.O. (bez podajnika) na paliwa stałe (węgiel lub miał).Zastanawiam się nad ofertam firm:1. Krzaczek2. Defro4. Cichewicz Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.07.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 \ napisał: Witam, proszę o pomoc w wyborze pieca C.O. (bez podajnika) na paliwa stałe (węgiel lub miał). Zastanawiam się nad ofertam firm: 1. Krzaczek 2. Defro 4. Cichewicz Podrawiam Ja mam miałowego zębca i nie narzekam. Piec żeliwny, stałopalność od 20h (przy -30 deg) do 35h (przy 0 deg). O proponowanych piecach nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nmaniek 17.07.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 A słuchaj ile ci idze miału na sezon (i jaki duży dom, czy ocieplony)? Palisz samym miałem czy mieszasz go z węglem grubym? Pytam bo właśnie będę montował piec na miał i nie wiem ile zakupić węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.07.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 \ napisał: A słuchaj ile ci idze miału na sezon (i jaki duży dom, czy ocieplony)? Palisz samym miałem czy mieszasz go z węglem grubym? Pytam bo właśnie będę montował piec na miał i nie wiem ile zakupić węgla Ciężko na to odpowiedzieć bo: 1. Dom mam malutki (5xm2) z poddaszem nieużytkowym i ocieplonymi ścianami 2. Strop nie jest ocieplony (lub prawie wcale) czyli najwięcej ciepła ucieka przez sufit 3. Na sezon do ogrzania (bez żadnego oszczędzania) spalam 3,5tony miału dobrej jakości (ostatnia zima 3t, poprzednia 4t). 4. Przy mieszniu z węglem woda mi się gotuje. 5. Po ociepleniu (wymieniam dach) szacuję, że przy powierzchni do ogrzania 80m2 zużyję tyle samo miału. Obsługa 15-30 minut dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts