streamers 17.07.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Mam problem. Szukam specjalisty, który wybijał już otwory w umywalkach Roca. Sam się tego nie podejmę a w Bydgoszczy nie znam nikogo kto coś takiego robił. Jak wy sobie poradziliście z umywalkami z których trzeba wybić taki otwór. Czy ktoś robił to samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 17.07.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam "WYBICIE" otworu w umywalce skończy się tym samym co próba wbicia gwiździa w szybę .Chyba chodzi o wywiercenie otworu .Próbowalem w starej umywalce wiercić wiertłem do betonu (bez udaru oczywiście ) -szło jak w masło . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
streamers 17.07.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Roca zaleca wybicie otworu więc się nad tym zastanawiam. A kłopot polega na tym że nikt nie chce się podjąć tego pomimotego że umywalka ma już fabryczne podcięcia od dołu. Czy nikt z Was nie miał tego problemu z umywalkami roca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 17.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Jak nikt się nie podejmie pozostaje Ci samodzielna próba.Sugeruję jednak wiercenie. Pewnie nie uda się robiąc jeden otwór ake zawsze małą widia można kilka i wtedy delikatnie pukając dłupać resztki ceramiki uzyskując potrzebny otwór (wg. przewężenia zrobionego fabrycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 17.07.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Roca zaleca wybicie otworu ..... Pewnie w ten sposób zwiększają sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 17.07.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Miałem taka jazdę ze zlewozmywakiem Franke (fragranit). Tam był dwa otwory - pierwszy pięknie mi się wybił, a przy drugim pękł mi kołnierz zewnętrzny. Okazało się, że drugi otwór był zbyt płytko nawiercony (od spodu fabrycznie) i Franke reklamację uznał.A teraz najlepsza część: gdy poprosiłem serwisanta z Frankego, żeby wybił otwory z nowym zlewozmywaku, ów zrobił to bardzo niechętnie i - uwaga - w zupełnie inny od opisanego w instrukcji... Dowiercał, dopukiwał, aż w końcu wybił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 18.07.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ja kupowałem dwa zlewy w supermarketach budowlanych (Leroy) i tam wycinali mi otwory na miejscu (gratis). Być może robią to też za opłatą w przypadku zlewów kupionych gdzieś indziej. Mają takie specjalne "coś" do robienia tych otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts