sabina25 10.07.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Czy ktoś ubiegał się o otrzymanie premii gwarancyjnej z tej książeczki, jakie trzeba złożyć dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2003 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Najpierw złóż książeczkę do wyceny (pierwsza wycena bezpłatna) Po wycenie, (czeka się ok.miesiąca)aby otrzymać pieniądze musisz dostarczyć: -akt notarialny własności działki/domu(jeśli kupujesz gotowy) -zaświadczenie od kierownika budowy o 20% zaawansowaniu prac -chyba musisz tę książeczkę zlikwidować-co jest rutynową czynnością w Spółdzielni mieszkaniowej (albo jakimś urzędzie-nie pamiętam-spytaj w banku) U mnie to wszystko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 10.07.2003 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Ksiazeczka musi byc wyrejestrowana ze spoldzielni mieszkaniowej. To jest bezplatne, lub kosztuje - np. 50 zl. Potem do banku - czas do 3 tygodni (chyba) Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 15.07.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Jeszcze raz:1. wyrejestrowanie książeczki za spółdzielni2. wycena książeczki w banku3. po wycenie składasz podanie o likwidację (na miejscu) wraz z aktem notarialnym nabycia mieszkania lub domu4. czekanie na pieniążkiWysokość premii jest uzależniona od tego co kupiłaś (dowiesz sie w banku) oraz od wysokości wkładu na książeczce.Nic nie wiem o stopniu zaawansowania pracPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 25.01.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Czy w kwesti książeczek coś się zmieniło przez te kilka lat. Jakie obowiązują teraz dokumenty i w jakiej kolejności trzeba to składać. I jak zrobić cesję książeczki? Mój tato chce przepisać ją na mnie, rozpoczęłam budowę domu w kwietniu 2010r no i przydałoby się trochę gotówki. czy ktoś może mi pomóc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts