Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KOPCIUSZEK pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...buduję.

Budujemy naszego Kociuszka, zaczęliśmy w styczniu 2007, obecnie jesteśmy na etapie struktury.

Co do proponowanych zmian:

- myślałem o zrobieniu garażu na dwa stanowiska, bałem się jednak naruszenia sylwetki budynku. Stanęło na wiacie na drugi samochód

- drzwi z garażu - popieram jak najbardziej

- gabinetu nie zmniejszyłem ale fakt, że spiżarna bardzo by się przydała

- planujemy zaprosić na rozmowę architekta nt oddzielenia kuchni od pokoju oraz zagospodarowania klatki (marzy mi się antresola)

- zrobiłem podwójne drzwi od strony tarasu (szer 140 cm) i takie same na przeciwko kominka, pozostałe są jednoskrzydłowe i nie otwierają się.

- ilość okien na górze pozostała prawie bez zmian ALE zwróć uwagę, że wizualizacja budynku różni się od rysunków projektowych. Na wizualizacji okna połaciowe są w jednej linii, w rzeczywistości zaś nie są. Zmieniłem lokalizację okna w pokoju nad garażem (u nas to oddzielny pokój) zamiast dwóch od ogrodu jest jedno od frontu i w ten sposób jakoś ten dach wygląda.

- chyba nie warto likwidować lukarny - generalnie dużo daje a kosztów aż tak nie zwiększa.

pozdrowienia

• 1 month później...

Witaj Kajtek_p

Właśnie jesteśmy na etapie wyboru projektu. I coraz bardziej przybliżamy się do Kopciuszka z Archipelagu.

Dlatego mam ogromną prośbę jeśli to możliwe o zamieszczenie jakich zdjęć i komentarzy, wniosków z Twojej budowy.

Dzięki i pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam was

My też budujemy Kopciuszka, koło Wrocławia.

Zamiany jakie wprowadziliśmy, o których pamiętam :oops: to:

zlikwidowana lukarna

drzwi z garażu do pomieszczenia gospodarczego

garaż trochę wydłużony, w ten sposób miejsce na opał

podniesiona góra więc strych nad garażem jest pokojem - sypialnią

podwójne drzwi na taras z tyłu, z boku krótkie okno

okna w sypialniach połaciowe, nie ma ich na bocznych ścianach

tyle pamiętam

a jak to u was wygląda?

• 1 month później...

Ciszę się baaardzo,że wreszcie Ktoś buduje Kopciuszka!

My będziemy budować pod Warszawą. Robią się właśnie zmiany u pani architekt. Też zrobilismy kilka zmian

- przejście z pom. gosp. do garażu,

- "prosujemy" załamanie przyjadalni i tu będzie krótkie okno

- okna na ścianie tarasowej będzie jedno potrójne 270cm

na górze wszystko zostaje.W pomieszczeniu nad garażem będzie pralnia i garderoba.Ale podoba mi sie pomysł podniesienia góry i zrobienia tam sypialni!

Chętnie zobaczyłabym Kopciuszka,który sie już buduje...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich,których urzekł Kopciuszek!!!!

A.

• 5 months później...

Witam

szaleńców, którzy podobnie jak my zakupili totalnie zabałaganiony projekt Kopciuszka. Na forum znależliśmy wiele cennych uwag i wymianę doświadczen, które bardzo optymistycznie nas nastrajają - choć jesteśmy przed złożeniem pozwolenia na budowę i na razie nasz spec od przystosowania i przeróbek projektu życzy sobie ok. 3 tysiaczków.... Cieszymy się jednak, że można wprowadzać zmiany o których piszecie na forum- nie zauważyliśmy jednak aby ktoś próbował zmienić wysokość posadowienia dwóch płatwi dachu tak aby powstał mały stryszek na poddaszu. My zamierzamy to uczynić. Bardzo bardzo będziemy wdzięczni jeśli będziemy mogli zobaczyć zdjęcia z realizacji Kopciuszka . adres [email protected]

Pozdrawiamy i czekamy

Beata i Wojtek z Wrocławia