Jelonek72 18.07.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 czy nikt nie buduje Kopciuszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajtek_p 21.09.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 ...buduję. Budujemy naszego Kociuszka, zaczęliśmy w styczniu 2007, obecnie jesteśmy na etapie struktury. Co do proponowanych zmian:- myślałem o zrobieniu garażu na dwa stanowiska, bałem się jednak naruszenia sylwetki budynku. Stanęło na wiacie na drugi samochód- drzwi z garażu - popieram jak najbardziej- gabinetu nie zmniejszyłem ale fakt, że spiżarna bardzo by się przydała- planujemy zaprosić na rozmowę architekta nt oddzielenia kuchni od pokoju oraz zagospodarowania klatki (marzy mi się antresola)- zrobiłem podwójne drzwi od strony tarasu (szer 140 cm) i takie same na przeciwko kominka, pozostałe są jednoskrzydłowe i nie otwierają się.- ilość okien na górze pozostała prawie bez zmian ALE zwróć uwagę, że wizualizacja budynku różni się od rysunków projektowych. Na wizualizacji okna połaciowe są w jednej linii, w rzeczywistości zaś nie są. Zmieniłem lokalizację okna w pokoju nad garażem (u nas to oddzielny pokój) zamiast dwóch od ogrodu jest jedno od frontu i w ten sposób jakoś ten dach wygląda.- chyba nie warto likwidować lukarny - generalnie dużo daje a kosztów aż tak nie zwiększa. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzywil 20.11.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witaj Kajtek_p Właśnie jesteśmy na etapie wyboru projektu. I coraz bardziej przybliżamy się do Kopciuszka z Archipelagu.Dlatego mam ogromną prośbę jeśli to możliwe o zamieszczenie jakich zdjęć i komentarzy, wniosków z Twojej budowy. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia4 27.12.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witaj Kajtek_p, rozpoczynam budowę kopciuszka z garażem (ze zmianami) na wiosnę 2008, jestem teraz na etapie szukania wykonawcy stanu surowego otwartego. Czy mógłbyś podac, ile kosztował stan surowy otwarty Twojego domu? pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 11.01.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam, zdecydowaliscie sie? My budujemy Kopciuszka... ale jest mocno zmieniony w stosunku do oryginalu, przede wszystkim ze wzgledu na ksztalt naszej dzialki, waska i dluga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 22.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam was My też budujemy Kopciuszka, koło Wrocławia. Zamiany jakie wprowadziliśmy, o których pamiętam to: zlikwidowana lukarna drzwi z garażu do pomieszczenia gospodarczego garaż trochę wydłużony, w ten sposób miejsce na opał podniesiona góra więc strych nad garażem jest pokojem - sypialnią podwójne drzwi na taras z tyłu, z boku krótkie okno okna w sypialniach połaciowe, nie ma ich na bocznych ścianach tyle pamiętam a jak to u was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiMiP 27.02.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ciszę się baaardzo,że wreszcie Ktoś buduje Kopciuszka!My będziemy budować pod Warszawą. Robią się właśnie zmiany u pani architekt. Też zrobilismy kilka zmian- przejście z pom. gosp. do garażu,- "prosujemy" załamanie przyjadalni i tu będzie krótkie okno- okna na ścianie tarasowej będzie jedno potrójne 270cmna górze wszystko zostaje.W pomieszczeniu nad garażem będzie pralnia i garderoba.Ale podoba mi sie pomysł podniesienia góry i zrobienia tam sypialni!Chętnie zobaczyłabym Kopciuszka,który sie już buduje...Pozdrawiam serdecznie wszystkich,których urzekł Kopciuszek!!!!A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajtek_p 27.02.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witaj AiMiP Nasz dom jest w trakcie prac wykończeniowych. Mam nadzieję, że do lata się wyrobimy Oczywiście serdecznie zapraszam na budowę - budujemy się koło Piaseczna. Wyślę Ci na priv numer telefonu - zadzwoń proszę jeżeli będziecie chcieli przyjechać pozdrawiam kajtek_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisk 16.08.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam szaleńców, którzy podobnie jak my zakupili totalnie zabałaganiony projekt Kopciuszka. Na forum znależliśmy wiele cennych uwag i wymianę doświadczen, które bardzo optymistycznie nas nastrajają - choć jesteśmy przed złożeniem pozwolenia na budowę i na razie nasz spec od przystosowania i przeróbek projektu życzy sobie ok. 3 tysiaczków.... Cieszymy się jednak, że można wprowadzać zmiany o których piszecie na forum- nie zauważyliśmy jednak aby ktoś próbował zmienić wysokość posadowienia dwóch płatwi dachu tak aby powstał mały stryszek na poddaszu. My zamierzamy to uczynić. Bardzo bardzo będziemy wdzięczni jeśli będziemy mogli zobaczyć zdjęcia z realizacji Kopciuszka . adres [email protected]Pozdrawiamy i czekamy Beata i Wojtek z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts