Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś mi powie gdzie tu mogę wstawić grzejniki?

butterfly

Recommended Posts

To jest nasz salon o wymiarach 587x430. Reszta wymiarów na zdjeciu.

Małżowinek nie widzi miejsca na grzejniki i upiera się żeby dać tam podłogówkę i tym samym płytki. Ja wolę w salonie drewnianą podłogę.

Na lewej ścianie (210) planujemy TV, naprzeciwko jakiś wypoczynek. A za kanapą grzejnik...? Sama nie wiem.

Została jedynie ściana z kominkiem (230) ale czy jeden grzejnik na taki salon (25m2) to nie za mało?

Na całym dole planujemy ogrzewanie podłogowe poza gabinetem (wejście na lewo).

A może zrobić taką opaskę z ogrzewaniem i płytkami dookoła a drewno pośrodku (chyba widziałam takie coś u kogoś) tylko jak wtedy rozmieścić sprzęty żeby nie stały na ogrzewaniu?

http://images26.fotosik.pl/29/8d291d916b9a2475.jpg' alt='8d291d916b9a2475.jpg'>

To co naprzeciwko kominka to drzwi balkonowe a nie okna więc tam okna odpadają.

Podłogówka pod drewno, tak ale o ile sie orientuje to pod egzotyczne a my raczej musimy się liczyc z kosztami.

Grzejniki kanałowe... hmm, musze coś o tym poczytać.

Kanapa za daleko - a na 35-40 cali to tez za daleko?

Czy ktoś ma jeszcze inne pomysły? A za te dziekuję[/b]

Dodam tylko,ze z kanapa nie jest najlepiej kaloryferom.To znaczy grzejnikowi wszystko jedno,ale ten kto siedzi na kanapie ma mocno przechlapane.ZA GORĄCO.

Miałam tak i w zimie odsuwałam kanape o pół metra . Wyjście prawie awaryjne.

O tych grzejnikach w podłodze poczytaj ,to na razie najlepszy pomysł.Nie licząc podłogówki.

Będzie kominek.Jeśli planujecie nim ogrzewać "na poważnie" to nie ma się co przejmować.Kaloryfer mógłby stać za kanapą.

pooglądałabym tę twoją podłogę w salonie.

butterfly, sorki nie mam zdjęć :cry: , spojrzyj proszę niżej

http://www.paradyz.com.pl/?s=17&a=7&lang=pl&collID=207

w ciągu - kuchnia-jadalnia-salon mam położoną Quercia Beige, w holu Quercia Brown. W rzeczywistości kolorki są nieco inne, radzę obejrzeć w sklepie.

czarna111, rzeczywiście nieźle to wyglada ale co drewno to drewno. A jak te płytki sprawują sie wiosną i jesienią kiedy już albo jescze nie dogrzewa się? Czy nie jest za zimno w nogi?

A macie może dzieci? Bo moje to lubią bawić się na podłodze a na takich gołych płytkach to sobie nie wyobrażam.

Grzejnik pomiedzy drzwiami tarasowymi to w sumie mógłby być ale na tych ścianach 135.... Z jednej blisko telewizor, z drugiej kanapa...

A te grzejniki kanałowe wpadły mi w oko.

Czy wiecie może ile są droższe od tradycyjnych?

cemik1, dzięki za link. Na pewno podsunę go mężowi. A może przesunąć kanapę trochę do przodu?

W każdym bądź razie dzięki wszystkim za rady i sugestie.

butterfly - jasne, że drewno górą, ale czasem sie nie da :(

Mieszkamy od grudnia, zima wiadomo - cieplutko i miło. Teraz też nie narzekamy. Myśleliśmy o jakichś chodniczkach na lato, właśnie ze względu na synka, ale na razie nie ma takiej potrzeby. Synuś (2 lata) biega po domku w kapciach, na podłodze bawimy się raczej w jego pokoju (panele+wykładzina). Wiadomo, to nie drewno, ale za zimno nie jest, szczególnie teraz - w te upały... Aż miło pochodzić boso... :wink:

tez mam podobny układ w salonie, na całosci mam ogrzewanie podłogowe ,na podłodze będę panele z ramką z płytek - też mi się to podoba a oprócz tego nadmuchowe ogrzewanie z kominka (tylko kratki w ścianach widać -ale wstawiliśmy nierdzewne więc jakos wygladają)

mamy nadzieję ,ze to się sprawdzi ale niestety jest to rozwiązanie , które trzeba brać pod uwagę TROCHĘ wczesniej :(

też miałam ten problem -czy panele w salonie ,czy może płytki - płytki wydały mi się zbyt zimne -chociaż ten Paradyż jest cudny -widziałam gdzieś na Forum zdjęcia podobnych płytek w kolorze venge - rewelacja ale nie pamiętam jaki producent