Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie, sorry jesli ono moze jest glupie, ale juz krecka dostaje od tego szukania róznych kuchennych urzadzen. ....

Mikrofale warto miec - bez dwoch zdan. Dziala na innej zasadzie niz piekarnik i do podgrzewania potraw nie ma lepszego urzadzenia. W zasadzie mikrofale wlasnie do tego zostaly stworzone, a ze ktos zaczal kiedys w nich gotowac to juz inna sprawa.

Mam pytanie, sorry jesli ono moze jest glupie, ale juz krecka dostaje od tego szukania róznych kuchennych urzadzen. ....

Mikrofale warto miec - bez dwoch zdan. Dziala na innej zasadzie niz piekarnik i do podgrzewania potraw nie ma lepszego urzadzenia. W zasadzie mikrofale wlasnie do tego zostaly stworzone, a ze ktos zaczal kiedys w nich gotowac to juz inna sprawa.

Witam

Mikrofale zostały "STWORZONE" do podgrzewania potraw .Ciekawa teoria . Dziewczyno co ty wypisujesz ????Chyba się zabije albo przestanę czytać forum .............

D.RZ

Mikrofale zostały "STWORZONE" do podgrzewania potraw .Ciekawa teoria . Dziewczyno co ty wypisujesz ????Chyba się zabije albo przestanę czytać forum .............

D.RZ

nie emocjonuj się aż tak :wink:

być może annaz zastosowała skrót myslowy, bo przecież nie chodzi o mikrofale, jako takie, tylko kuchenkę mikrofalową, która w zamyśle wynalazców miała właśnie do tego służyć

a powstała, jak pewnie wiesz, przy okazji badań nad radarem :wink:

Witam

D.RZ

:):):) bez komentarza

D.RZ

nie emocjonuj się aż tak :wink:

być może annaz zastosowała skrót myslowy, bo przecież nie chodzi o mikrofale, jako takie, tylko kuchenkę mikrofalową, która w zamyśle wynalazców miała właśnie do tego służyć

a powstała, jak pewnie wiesz, przy okazji badań nad radarem :wink:

Ewunia, ogromnie dziekuje za wytlumaczenie koledze (nic dodac nic ujac, dokladnie to mialam na mysli piszac o "mikrofali"), jak widze trzeba pisac bardzo lopatologicznie, zeby wszyscy zrozumieli :wink:

Witam przemilego kolege,

widze, ze koledze bardzo wpadlo w oko slowo "stworzone" i z lekka sie czepia.

Skonczmy juz ten temat Darku - racja tego slowa tam nie powinno byc !!! koniec kropka.

Pozdrawiam bardzo slonecznie

• 2 months później...
  • 3 months później...

Widziałam ostatnio takie urządzenie u koleżanki. Wygląda fajnie, a jaka oszczędność miejsca! Za to opinie o użytkowaniu - takie sobie.

Czy ktoś posiada taką mikrofalówkę z piekarnikiem i jak się toto sprawuje?

podciagam pyatnie - interesuje mnie Piekarnik elektryczny z funkcją mikrofal firmy LG.

Ale jezeli ktos ma inny tez chetnie uslysze opinie :)

Jedyne co przemawia za piekarnikiem z mikro jest to ze wys jest do 40cm - bede miala malutka kuchnie i zalezy mi na miejscu.

Malgosia

Piekarniki a kuchenką mikrofalową do zabudowy są dostępne w ofercie kilku firm. Mogą mieć dwa wymiary : klasyczny czyli taki jak piekarnik ( wnęka o wysokości około 60 cm ) oraz zmniejszony typu kompakt ( wnęka o wysokości 45 cm) . Oba te urządzenia potrzebują miejsca o głębokości około 56 cm. czyli nie ma możliwości zabudowy ich w szafce górnej tak jak zabudowuje się zwykle mikrofale. Z opinii zaprzyjaźninego kucharza korzystającego z takiego urządzenia ( konkretnie piekarnik Siemensa z mikrofalą ) wynika iż jest to bardzo fajne rozwiązanie do domu.

maggie,

mam mikrofalowke z piekarnikiem oraz osobno "normalny" piekarnik

mieszkam 2 tygodnie i ...najczesciej uzywam tego malego piekarnika w mikrofalowce - grzanki, zapiekanki male ....

ale do powazniejszych spraw typu - kawal miesiwa krwistego - ten piekarniczek sie nie nadaje ...

ogolnie polecam

(Y)

maggie,

mam mikrofalowke z piekarnikiem oraz osobno "normalny" piekarnik

mieszkam 2 tygodnie i ...najczesciej uzywam tego malego piekarnika w mikrofalowce - grzanki, zapiekanki male ....

ale do powazniejszych spraw typu - kawal miesiwa krwistego - ten piekarniczek sie nie nadaje ...

ogolnie polecam

(Y)

A ciasto?

Czy do opiekania mięs (pomijając kwestię rozmiaru) :wink: nie da się uruchomić jednocześnie piekarnika i mikrofali?

• 1 month później...

Mam baaardo starą mikrofalę z 2 grzałkami góra i tył, czyli z piekarnikiem. Do tego jeszcze jest termoobieg.

Jeśli chodzi o pieczenie, to jest po prostu super. Czas pieczenia z użyciem piekarnik + mikrofale to: ciasta max 30 - 40 min, mięso 50 - 60 min.

Jak dla mnie super rozwiązanie w połączeniu grzałek, mikrofal i termoobiegu.

Pozdrawiam