malkul 03.01.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 dla mnie jedno i drugie ale chyba wieksza wartośc ma pyroliza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 03.01.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 dla mnie zdecydowanie prowadnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 03.01.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 czy wystarcza prowadnice teleskopowe na jednym poziomie? rzadko piekę więcej niz 1 blacha na raz wiec to chyba wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.01.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 zdecydowanie prowadnice. Dostosuj do swoich potrzeb - ja używam na obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 03.01.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Mam prowadnice i bardzo chwalę ale nie mam pyrolizy więc brak porównania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 03.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Prowadnice mam na dwóch poziomach i są super-polecam, nie mam pyrolizy, mam katalizę więc nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matskocz 05.01.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Również preferuję prowadnice, i tak każdy jest przyzwyczajony do ręcznego czyszczenia . Poza tym zawsze można pójść na kompromis i zakupić piekarnik i z tym i z tym. Prowadnice wtedy wystarczy wymontować i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.01.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Również preferuję prowadnice, i tak każdy jest przyzwyczajony do ręcznego czyszczenia . Poza tym zawsze można pójść na kompromis i zakupić piekarnik i z tym i z tym. Prowadnice wtedy wystarczy wymontować i gotowe. mozna, ale wybor o wiele mniejszy i drogie, dlatego zastanawiam sie co bardziej przydatne i z czego częściej się korzysta, teraz nie mam ani tego ani tego wiec nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 05.01.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ja mam prowadnice na dwóch poziomach i powiem szczerze, że bardzo brakuje mi ich na pozostałych dwóch, niesamowita wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.01.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 gabula a jaki masz piekarnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karna 05.01.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Z prowadnicami i pyrolizą np nastercook ma taki piekarnik; pyroliza jest bardzo praktyczna - nie trzeba się szarpać z czyszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 05.01.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 mam go od sześciu lat http://www.ceneo.pl/285820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SemperSolus 10.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 aksamitka - jeżeli pieczesz mięsa w rękawach foliowych (ostatnio dość modne) lub używasz naczyń żaroodpornych to pyrolizę może włączysz 1 - 2 razy do roku. Zasadniczo doradzam zakup piekarników z wkładami katalitycznymi i prowadnicami. Pyroliza różni się od wkładek katalitycznych tym, że nie ulega zużyciu, ponad to pokrywa wszystkie zakamarki, bo jest rodzajem emalii - choć tu znacznie upraszczam. W praktyce pyrolizę powinno polecać się przy częstym grillowaniu, pieczeniu pizzy, lub pieczeniu mięs bez przykrycia. Ze względu na wykorzystanie przy czyszczeniu bardzo wysokiej temperatury zaleca się demontaż prowadnic metalowych przed włączeniem czyszczenia (stąd w niektórych piekarnikach Miele nie ma nawet metalowych drabinek po bokach, choć w przypadku tej firmy rozwiązano to troszkę inaczej i... przy swojej prostocie rozwiązanie to działa rewelacyjnie - polecam sobie sprawdzić w sklepie ) W przypadku gdy mięsa pieczone są "od święta do święta i głównie na święta" to moim zdaniem szkoda kasy na pyrolizę. Prowadnice natomiast mogą być przydatne praktycznie przy każdym pieczeniu, zdecydowanie ułatwiając operowanie przy pieczonych potrawach. Kompromisem są wkładki katalityczne - dają podobny efekt do pyrolizy (tzn. rozgrzewają się do blisko 500 st. i w ten sposób wypalają tłuszcze i resztki w piekarniku). Dzięki bardzo wysokiej temperaturze takie wypalanie jest praktycznie bezwonne. Mam nadzieję, że pomogłem w podjęciu decyzji. Pozdrawiam SemperSolus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.01.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Semper dzięki zazwyczaj piekę w naczyniu,choć kurczaka lubię piec "otwartego", piekę w 99% na jednym poziomie ( jakoś nie umie miec kilka potraw na raz) wiec zapewne wystarczy 1 rzad teleskopowych ( czy je można przekładać na inne poziomy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 28.01.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Ze względu na organizację małej kuchni przymierzam się do piekarnika+mikrofali w jednym. Jaki model polecacie a jaki nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 12.02.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 podbijam i baaaardzo prosze o opinie-użytkowników:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cinek23 12.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Możecie podać jakieś godne uwagi modele z prowadnicami do 2000pln Fajnie jeśli byłyby czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miplomar 13.02.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Możecie podać jakieś godne uwagi modele z prowadnicami do 2000pln Fajnie jeśli byłyby czarne. np. SAMSUNG BT63TDBFGB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 28.02.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ja też brałam pod uwagę zakup tego samsunga z funkcja mikrofali ale sprzedawcy w sklepach mi odradzili, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego?? no i niestety wzbudzili wątpliwości i jednak kupuję tradycyjny piekarnik ale też z samsunga Nie zawsze się to sprawdza, jak dobry producent to raczej żadnych problemów nie będzie ze sprzętem. Jeszcze trochę i praktycznie wszystkie modele będą miały podwójne zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 20.03.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Poszukuję piekarnika z funkcją mikrofali ale takiego normalnego- dużego - nie kompaktowego. Czy ktoś może spotkał takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.