Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

podpisuję się pod opinią o pyrolizie, genialny jest ten patent, jako że nie cierpie myc piekarnika;)

)

Jakie piekarniki z pyrolizą są warte uwagi? Przyznam się, że wcześnie nic do mnie nawet nie dotarło o tej funkcji, ale, jeśli istotnie efekty są tak widoczne, to można by sie zainteresować :)

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakie piekarniki z pyrolizą są warte uwagi? Przyznam się, że wcześnie nic do mnie nawet nie dotarło o tej funkcji, ale, jeśli istotnie efekty są tak widoczne, to można by sie zainteresować :)

Ja mam akurat piekarnik Whirlpoola do zabudowy właśnie z funkcją pirolizy.

• 3 weeks później...
Witam. Również planuję zakup piekarnika zastanawiałem się nad Samsungiem i Boschem ale dalej nie wiem co wybrać patrzyłem na modele: BQ1D6G11, BQ2D7G144, HBG33B550. Jeden z Samsungów (BQ2) jest już dość drogi i to maksymalny pułap cenowy jaki mógłbym wydać na piekarnik. Czy są one warte polecenia czy polecilibyście coś innego z innych firm.
  • 2 weeks później...
A mnie zaciekawił piekarnik solarny połączony z kuchenką mikrofalową, podobno przyrządzane w ten sposób potrawy są chrupiące z zewnątrz i soczyste

w środku.

wiem,że na rynku są mikrofale z funkcją gotowania na parze.Mogą one spokojnie zastępować niektóre funkcje dostępne w piekarniku. W mikrofali można gotować na parze czy piec. Prawda jest taka, że większość z nas używa mikrofali tylko do odgrzewania potraw, a mają jeszcze mnóstwo innych funkcji i zastosowań.

Faktycznie, sama znam kogoś kto kupił mikrofalę z wieloma funkcjami i z nich nie korzysta. Piekarnik i mikrofala w jednym to dobry pomysł, bo różnica w cenie nie jest wielka a ma się dwa w jednym.

Megi24, ja uwazam ze taki sprzet 2w1 to fatalny pomysl, bo pieczenie odbywa się przy wykorzystaniu mikrofal.

O ile używanie mikrofalówki przez 1.5min jakoś mocnop nie szkodzi choć i tak zaleca sie m.in. kobietom w ciazy nieprzebywanie w tym samym pomieszczeniu gdy mikrofalówka jest włączona, to pieczenie przez np. 1.5h mikrofalami uwazam za jakiś kiepski żart.

Mikrofale nie są obojętne dla zdrowia...

Wybierając urządzenie 2w1 - piekarnik+mikrofala ja zwróciłbym uwagę na inną kwestię - mianowicie na pojemność tych urządzeń.

Inną kwestią jest to, że oczywiście te urządzenia się nie psują :cool: ale już jak się zepsują, to nie mamy ani piekarnika ani mikrofali i... rozpalamy ognisko :D

Pozdrawiam

A.Marszałek

bayzone.pl

Megi24, ja uwazam ze taki sprzet 2w1 to fatalny pomysl, bo pieczenie odbywa się przy wykorzystaniu mikrofal.

O ile używanie mikrofalówki przez 1.5min jakoś mocnop nie szkodzi choć i tak zaleca sie m.in. kobietom w ciazy nieprzebywanie w tym samym pomieszczeniu gdy mikrofalówka jest włączona, to pieczenie przez np. 1.5h mikrofalami uwazam za jakiś kiepski żart.

Mikrofale nie są obojętne dla zdrowia...

A są na to jakieś dowody? Mam na myśli rzetelne, naukowe opracowania dotyczące szkodliwości mikrofal?

Akurat też bym takiego urządzenia nie kupiła, ale u mnie to wynika z tego, że lubię potrawy pieczone tradycyjnie, a te z mikrofali są dla mnie obrzydliwe, kluchowato-gumiaste. Dlatego mikrofali używam tylko do podgrzewania mleka albo ewentualnie do zrobienia popcornu (ostatni raz jakiś rok temu ;)).

• 2 weeks później...
Faktycznie, sama znam kogoś kto kupił mikrofalę z wieloma funkcjami i z nich nie korzysta. Piekarnik i mikrofala w jednym to dobry pomysł, bo różnica w cenie nie jest wielka a ma się dwa w jednym.

Nie jestem akurat za zakupem jednego sprzętu, który będzie mikrofalą i piekarnikiem w jednym, ale niektóre funkcje piekarnika są właśnie dostępne w kuchenkach mikrofalowych. A jeśli chodzi o szkodliwość mikrofali to tak naprawdę wszystko co nas otacza może szkodzić... Też nie słyszałam o żadnych dowodach i badaniach, które mówiłyby o szkodliwości tych kuchenek.

• 1 month później...
Kilku moich klientów go wybrało i jak z mini rozmawiałem to są zadowoleni - model świetnie wyposażony za bardzo rozsądną cenę. Stylistyka dyskusyjna (mnie osobiście średnio się podoba)
A co powiecie o piekarnikach samsunga? Często u znajomych spotykam sprzęt kuchenny tej firmy, jednak jakoś nie mam przekonania... :rolleyes: A czytając te wszystkie funkcje, jakie mogą mieć piekarniki zastanawiam się, czy naprawdę ktoś z nich wszystkich korzysta? :D
A co powiecie o piekarnikach samsunga? Często u znajomych spotykam sprzęt kuchenny tej firmy, jednak jakoś nie mam przekonania... :rolleyes: A czytając te wszystkie funkcje, jakie mogą mieć piekarniki zastanawiam się, czy naprawdę ktoś z nich wszystkich korzysta? :D

W samsungach - jeśli ktoś lubi i dużo korzysta z piekarnika - nieoceniony jest temat dzielenia komory na pół i korzystania z dwóch połówek niezależnie (niezależne funkcje, timer, temperatura a przede wszystkim dwa niezależne termoobiegi) lub pieczenia tylko w jednej połówce...

Jakość wykonania bez zastrzeżeń - tylko cena... powiedzmy zgoła inna niż Amiki :)

Do tej pory byłam zdecydowana na piekarnik do zabudowy z mikrofalówką ale zauważyłam , że sa teraz też takie z funkcją pary. Czy kto z was może z nich korzysta? Jak wrażenia? Co byście wybrali?

Zastanawiam się nad Samsungiem

1 - z para http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/compact/FQV213G001/XEO

2 - z mikrofalowka http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/compact/FQ215G001/XEO

Do tej pory byłam zdecydowana na piekarnik do zabudowy z mikrofalówką ale zauważyłam , że sa teraz też takie z funkcją pary. Czy kto z was może z nich korzysta? Jak wrażenia? Co byście wybrali?

Zastanawiam się nad Samsungiem

1 - z para http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/compact/FQV213G001/XEO

2 - z mikrofalowka http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/compact/FQ215G001/XEO

Oba te piekarniki są kompaktowe - co już zmniejsza ich pojemność, dodatkowo model z parą wewnątrz ma zwężoną komorę żeby zmieścić pojemnik na wodę. Jeśli weźmiesz to pod uwagę - żeby nie było rozczarowania - to droga wolna. W praktyce musisz się zastanowić czego potrzebujesz, czego do tej pory używałaś i na ile chcesz zmienić nawyki ;)

Optymalnym rozwiązaniem jest wybranie FQV i dołożenie mu FW213G001 jeśli masz miejsce - mikrowela to mikrowela i mimo wszystko lepiej mieć 2 urządzenia - bo oczywiście one się nie psują - ale jak już to nie masz żadnej możliwości podgrzania.

Zakładam również że w grę wchodzi tylko czarny i kompaktowy sprzęt bo jeśli nie..... :)

• 3 weeks później...

Witam :)

Zaczynam się rozglądać za sprzętem AGD, żeby potem tylko znaleźć najkorzystniejszą cenowo ofertę i od razu kupić ;).

Czy prowadnice teleskopowe na 3 poziomach i pyroliza to zawsze wydatek minimum 3-4 tysięcy? Wyszukałam piekarnik Siemensa w cenie ok. 1500 zł, z pyrolizą i prowadnicami teleskopowymi na 2 poziomach. I tu mam pytanie - czy prowadnice można zamontować, gdzie się chce?

I czy to prawda, że piekarnika z pyrolizą nie można montować pod kuchenką indukcyjną?

Niedawno weszły solarne piekarniki LG, również połączono piekarnik z mikrofalą, do tego grill i 20 różnych kombinacji gotowania na parze. Ale zgadzam się z przedmówcą, że warto się zastanowić, czy wszystko jest Ci potrzebne i będziesz z tego korzystał.
  • 4 weeks później...