Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Electrolux ma funkcję piekarnika parowego, korzystał ktoś z tego ??

Nie ukrywam że jestem zainteresowana

Począwszy od tego że w ofercie Electrolux Open są 4 piekarniki parowe - proszę - doprecyzuj o co Ci chodzi.

Szukam piekarnika i płyty, mam pewne wymagania, ale nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie, może będzie w stanie podpowiedzieć z jakich modeli i marek wybierać.

Płyta - gazowa, łatwo zmywalna, metal, na pewno nie szkło, chyba że są inne ciekawe materiały, gałki mogą być z boku, chyba że są jakieś zabezpieczenia przeciw dzieciom.

Piekarnik - elektryczny nie na siłe, bo nie miam, zwykły prąd, funkcja grilla, temperatura jak najwyższa, zabezpieczenia przed dziećmi, szyba nie brudząca (są takie :) ?), nie grzejąca się, czy są jakieś funkcję ułatwiające czyszczenie? Możliwośc włączenia o danej godzinie z daną funkcją i wyłączenia po określonym czasie.

Nie wiem co jeszcze może być przydatnego może wskażecie, bo nie mam pojęcia na jakie funkcje zwrócić uwagę,

Szukam piekarnika i płyty, mam pewne wymagania, ale nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie, może będzie w stanie podpowiedzieć z jakich modeli i marek wybierać.

Płyta - gazowa, łatwo zmywalna, metal, na pewno nie szkło, chyba że są inne ciekawe materiały, gałki mogą być z boku, chyba że są jakieś zabezpieczenia przeciw dzieciom.

Piekarnik - elektryczny nie na siłe, bo nie miam, zwykły prąd, funkcja grilla, temperatura jak najwyższa, zabezpieczenia przed dziećmi, szyba nie brudząca (są takie :) ?), nie grzejąca się, czy są jakieś funkcję ułatwiające czyszczenie? Możliwośc włączenia o danej godzinie z daną funkcją i wyłączenia po określonym czasie.

Nie wiem co jeszcze może być przydatnego może wskażecie, bo nie mam pojęcia na jakie funkcje zwrócić uwagę,

Proponuję:

Płyta Whirlpool AKF 6422 IXL

http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/produkty/liniacube/plyta-grzewcza/AKF_6422_IXL/

Piekarnik Whirlpool AKZM 6570 IXL

http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/produkty/liniacube/piekarnik/AKZM_6570_IXL/

Wyjaśnienie:

Płyta gazowa, metal, nie szkło - i nie ma za bardzo innych materiałów - łatwo zmywalna - pokryta powłoką iXelium - w linku możesz co nieco poczytać o tym - generalnie 10 lat gwarancji na zarysowania, żółknięcie itp - miałem osobiście z tym styczność - rewelacja.

Piekarnik z powłoką iXelium jw. plus szyba lustrzana - idealna do czyszczenia. Pełna automatyka i programowanie zarówno czasu jak i przebiegu pracy - programy automatyczne itp. Grill, osobny program do pizzy, szybkie nagrzewanie, utrzymywanie w cieple...itd. Klasa Energetyczna A-20%

Wisienka na torcie - pyroliza - czyli najciekawszy i najskuteczniejszy sposób na czyszczenie wnętrza.

Komplet 3000,- PLN

Dziękuje za wskazanie, chciałbym aby było jak najmniej przycisków "dotykowych" oraz zapomniałem dodać że chciałbym się zamknąć w 2000 PLN... Klasa mi nie robi, bo piekę 1-2 w tygodniu.
Dziękuje za wskazanie, chciałbym aby było jak najmniej przycisków "dotykowych" oraz zapomniałem dodać że chciałbym się zamknąć w 2000 PLN... Klasa mi nie robi, bo piekę 1-2 w tygodniu.

2100,- i zostawiamy płytę a piekarnik zmieniamy na AKP 468IX

a jakies opinie o Samsung BF62TCST ?maz mnie przekonuje ze jednak whirpool ma dobre piekarniki... hmm Bayzone jakies propozycje dla mnie? ( prosty model, jedyne co to chcialabym prowadnice teleskopowe) Edytowane przez Adka_

Hmm w wypadku za małych rozmiarów to nie problem ale przy wyższej szerokości trzeba będzie pewnie podcinać ;/ a ikea nie lubi być zmieniana.

Electrolux i Zanussi to to samo?

a jakies opinie o samsung bf62tcst ?maz mnie przekonuje ze jednak whirpool ma dobre piekarniki... Hmm bayzone jakies propozycje dla mnie? ( prosty model, jedyne co to chcialabym prowadnice teleskopowe)

akf 6422ixl + akp 468 ix

Witam

Czy jest jakis fajny piekarnik razem z plyta indukcyjna ( 2 w 1 ) 60 cm w rozsadnej cenie ??

Ewentualnie jakis dobry i tani zestaw z elektroluxa ( chcial bym skozystac z promocji na przedluzona gwarancje elektroluxa dlatego ta firma )

pozdrawiam alfikw

Edytowane przez alfikw
Witam

Czy jest jakis fajny piekarnik razem z plyta indukcyjna ( 2 w 1 ) 60 cm w rozsadnej cenie ??

Ewentualnie jakis dobry i tani zestaw z elektroluxa ( chcial bym skozystac z promocji na przedluzona gwarancje elektroluxa dlatego ta firma )

pozdrawiam alfikw

Na początek sprecyzujmy:

Pisząc piekarnik razem z płytą indukcyjną (2 w 1) masz na myśli kuchnię do zabudowy czyli płytę indukcyjną sterowaną z panelu piekarnika czy piekarnik z płytą indukcyjną w środku?

Jeśli to pierwsze - to nie ma - a pomysł jest chybiony mocno ponieważ jak Ci się zepsuje piekarnik to i tak musisz wymieniać oba elementy bo nie dopasujesz nowego piekarnika do starej płyty - jedynie jak byłby problem z płytą to zawsze można kupić nową płytę z niezależnym sterowaniem...

Jeśli to drugie - to na indukcji w piekarniku nie ugotujesz nic - ona tylko wspomaga pieczenie.

Co się tyczy promocji:

Czy wiesz jakie są warunki tej promocji? I właściwie o której promocji mówimy? Bo Electrolux ma teraz dwie promocje.

Jedna jest na wybiórczo wybrane modele - więc nie ma co pytać co Ci polecimy bo i tak te modele które polecimy są wyłączone z promocji. Tak samo jak obszerna lista sklepów wyłączonych z promocji

- ale jeszcze śmieszniej jest w drugiej....

Druga obejmuje większość modeli dostępnych na rynku ale wyłącznie zakupionych w studiach meblowych - czyli zapomnij o cenach i sklepach internetowych - a przygotuj się na kosmiczne ceny.

Chcesz fajny, dobry i tani zestaw?

Zanussi (czyli to samo co Electrolux tyle że bez zbędnych fajerwerków i taniej)

ZOB 38903XD + ZEI 76640XB - 2200,-

Pozdrawiam

Dzieki za informacje ! , Rzeczywiscie nie doczytałem informacji że produkty trzeba kupic w salonie meblowym , więc pewnie ze względu na ceny to odpada , a szkoda bo przydalo by sie 5 lat gwarancji przy dzisiejszej "jakosci" produktów.

Chce mięc plyte nad piekarnikiem a chyba przy niektorych produktach taka konbinacja moze byc niebezpieczna dla plyty ( przy duzym nagraniu piekarnika ) ?? dlatego szukałem tego polączonego . Bede jednak szukal osobnych produktow ze wzgledu na wiekszy wybor i osobna gwarancje, jak pisałeś .

Dzieki za podpowiedz

Widze że mało jest tych produktow zanussi na necie ( dlaczego , mało popularne) , gdzie mozna kupic ten zestaw za taka cene???

Dzieki za informacje ! , Rzeczywiscie nie doczytałem informacji że produkty trzeba kupic w salonie meblowym , więc pewnie ze względu na ceny to odpada , a szkoda bo przydalo by sie 5 lat gwarancji przy dzisiejszej "jakosci" produktów.

Chce mięc plyte nad piekarnikiem a chyba przy niektorych produktach taka konbinacja moze byc niebezpieczna dla plyty ( przy duzym nagraniu piekarnika ) ?? dlatego szukałem tego polączonego . Bede jednak szukal osobnych produktow ze wzgledu na wiekszy wybor i osobna gwarancje, jak pisałeś .

Dzieki za podpowiedz

Widze że mało jest tych produktow zanussi na necie ( dlaczego , mało popularne) , gdzie mozna kupic ten zestaw za taka cene???

Marka Zanussi do zabudowy stopniowo jest wycofywana z naszego (polskiego) rynku ponieważ jest mało popularna i kojarzy się z Włochami :bash:

Niemniej jest to marka koncernu Electrolux i można to śmiało kupować jeszcze póki jest - bo to dokładnie to samo co Electrolux i AEG - i w razie potrzeby jest pełne zaplecze serwisowe Electroluxa.

Ten zestaw możesz zamówić choćby u mnie :)

Jestem z krakow wiec w razie czego sie odezwe do Ciebie ( dowozicie na ternie krakowa ?? ) Wiem ze zanussi to prawie "elektorlux" ale ja go wycofuja to chyba go nie kupie . Czytałem kilka wątów na tym forum odnosnie AGD i wybrałem sprzety elektorluxa

Electrolux EHH16340FK

ZMYWARKA Electrolux ESL6365RO

piekarnik elektryczny Electrolux EOC3430COX

LODOWKA ELECTROLUX ENN12800AW

ale teraz musze poszukac innych firm cos polecisz w podobnych cenach i jakosci ( albo lepszej jakości )

(..)

Generalnie Zanussiego można śmiało kupować - marka nadal będzie dostępna na naszym rynku - choćby w ofercie urządzeń wolnostojących. To nie jest Mastercook który upadł i nie ma wsparcia serwisowego. Ja sam właśnie wyposażyłem moją przyjaciółkę kompletnie w układ Zanussi / Electrolux. Jeśli się jednak uprzesz - to zestaw który wymieniłeś jest ok i nie ma co szukać czegoś innego - bo im dłużej będziesz szukać tym większy mętlik w głowie. Swoją drogą dołożyć "Twoją" lodówkę i zmywarkę do mojej propozycji i masz wszystko i cacy :)

2100,- i zostawiamy płytę a piekarnik zmieniamy na AKP 468IX

Kilka pytań dlaczego Whirpool, nigdy nie miałem sprzętu tej firmy?

Czym różnią się te 2 wymienione przez Ciebie piekarniki, bo na stronie producenta marne informacje.

Kilka pytań dlaczego Whirpool, nigdy nie miałem sprzętu tej firmy?

Czym różnią się te 2 wymienione przez Ciebie piekarniki, bo na stronie producenta marne informacje.

Dlaczego Whirlpool? a dlaczego nie :) - płyta jest bardzo ciekawa i praktyczna - fakt - nie najtańsza ale w zamian coś dostajemy.

Te 2 piekarniki różnią się ogromnie - począwszy od ceny ;)

W droższym masz pyrolizę, więcej funkcji, inną stylistykę, powłokę iXelium...

to jakby porównywać Audi A4 do Audi A8...