natash 21.08.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Dlaczego Whirlpool? a dlaczego nie - płyta jest bardzo ciekawa i praktyczna - fakt - nie najtańsza ale w zamian coś dostajemy. Te 2 piekarniki różnią się ogromnie - począwszy od ceny W droższym masz pyrolizę, więcej funkcji, inną stylistykę, powłokę iXelium... to jakby porównywać Audi A4 do Audi A8... Pytam dlaczego ten producent, bo co sklep to inna opinia, jeden powiem Mastercook, bo teraz w dobrej cenie, drugi powie Whirpool nigdy, i bądź tu mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 22.08.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Pytam dlaczego ten producent, bo co sklep to inna opinia, jeden powiem Mastercook, bo teraz w dobrej cenie, drugi powie Whirpool nigdy, i bądź tu mądry... Mastercook to zgniłe jajo którego się każdy chce teraz pozbyć. Whirlpoola wybrałem bo akurat idealnie zaproponowane modele pasowały do Twoich wymagań... Poza tym te modele to akurat sprzęt studyjny więc nieco bardziej dopieszczony i nietuzinkowy. Prosisz o poradę - radzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natash 22.08.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Mastercook to zgniłe jajo którego się każdy chce teraz pozbyć. Whirlpoola wybrałem bo akurat idealnie zaproponowane modele pasowały do Twoich wymagań... Poza tym te modele to akurat sprzęt studyjny więc nieco bardziej dopieszczony i nietuzinkowy. Prosisz o poradę - radzę. To proszę jeszcze raz o radę, bo obejrzałem kilka sprzętów i się doprecyzowałem: Piekarnik: - temp. 250C lub więcej - pyroliza - prowadnice teleskopowe lub jedna prowadnica wystarczy, ale żeby można było ustawić gdzie ma być i co ważne ma być łatwo wyjmowalna - blokada przed dziećmi, otwierania piekarnika oraz przestawiania ustawionych już ustawień w czasie korzystania - chłodna szyba - nie wymagany grill obrotowy, ale mógłby być - ustawienia czasowe, startu o zadanej godzinie, wyłączenie po zadanym czasie lub wybranej godzinie - front piekarnika, który nie zostawia śladów palców po dotknięciu jakoś drastycznie Płyta gazowa: - łatwa w czyszczeniu - kratka na która stawia się garnki, na całej powierzchni roboczej, równa, aby łatwo przesuwać garnki i np ustawić pół garnka nad palnikiem (mam nadzieję, że dosyć dobrze opisałem) - palnik do WOKa, chyba to się nazywa trój płomienny Kolorystyka srebro, jak najmniej szkła. Z góry dziękuje za dotychczasowe rady i proszę o ostateczną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 22.08.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 To proszę jeszcze raz o radę, bo obejrzałem kilka sprzętów i się doprecyzowałem: Piekarnik: - temp. 250C lub więcej - pyroliza - prowadnice teleskopowe lub jedna prowadnica wystarczy, ale żeby można było ustawić gdzie ma być i co ważne ma być łatwo wyjmowalna - blokada przed dziećmi, otwierania piekarnika oraz przestawiania ustawionych już ustawień w czasie korzystania - chłodna szyba - nie wymagany grill obrotowy, ale mógłby być - ustawienia czasowe, startu o zadanej godzinie, wyłączenie po zadanym czasie lub wybranej godzinie - front piekarnika, który nie zostawia śladów palców po dotknięciu jakoś drastycznie Płyta gazowa: - łatwa w czyszczeniu - kratka na która stawia się garnki, na całej powierzchni roboczej, równa, aby łatwo przesuwać garnki i np ustawić pół garnka nad palnikiem (mam nadzieję, że dosyć dobrze opisałem) - palnik do WOKa, chyba to się nazywa trój płomienny Kolorystyka srebro, jak najmniej szkła. Z góry dziękuje za dotychczasowe rady i proszę o ostateczną . Proponuję: Proponuję: Płyta Whirlpool AKF 6422 IXL http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/prod.../AKF_6422_IXL/ Piekarnik Whirlpool AKZM 6570 IXL http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/prod...AKZM_6570_IXL/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika1001 22.08.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Proszę o opinię na temat piekarnika elektrycznego Siemens HB63AS521 i płyty gazowej na szkle tego samego producenta: Siemens EP616PB21E Czy ktoś użytkuje i poleca/nie poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 23.08.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Reklamacje są normalnie uwzględniane przez Electroluxa, poza tym Electrolux wycofuje tylko zabudowę marki Zanussi - sprzęt wolnostojący póki co będzie nadal dostępny. Prawdopodobnie robią to, bo na naszym rynku lepiej rozpoznawalna i ciesząca się większym zaufaniem jest marka Electrolux i AEG i "chłop na zagrodzie" nie zrozumie że to to samo byłem przekonany, że ta marka już dawno zniknęło z polskiego rynku. Ale fakt - ujednolicenie wszelkich oznaczeń, nazw itd jest tylko z pożytkiem dla klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 24.08.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 http://www.solgaz.com.pl/ Popatrz sobie na tą płytę gazową. Może ci się spodoba. Niestety woka na niej nie zagrzejesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natash 25.08.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Proponuję: Proponuję: Płyta Whirlpool AKF 6422 IXL http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/prod.../AKF_6422_IXL/ Piekarnik Whirlpool AKZM 6570 IXL http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/prod...AKZM_6570_IXL/ Wiesz dlaczego te same piekarniki mają różny wygląd (pokrętła i ich brak) oraz 11 lub 12 funkcji? http://www.whirlpool.pl/produkty-1/piekarniki-3/-%5BAKZM-6570_IXL%5D-601568/852565738110/ http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/produkty/liniacube/piekarnik/AKZM_6570_IXL/ http://bayzone.pl/piekarniki/114165-piekarnik-whirlpool-akzm-6570-ixl-cube.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barsa 25.08.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Żona mnie dobiła, że ona jednak nie chcę inoxa, bo strasznie się brudzą i mój zestaw amici już nieaktualny... Może polecilibyście coś czarnego lub tylko z małymi dodatkami w kolorze stalowym? Tak naprawdę zależy mi tylko na tym, żeby piekarnik miał przynajmniej jedną prowadnicę teleskopową, nie było katalizy i zestaw nie przekraczał 2 tys zł.... Nie widzi mi się też Samsung. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barsa 25.08.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Czy Amica EBI8562BAA będzie pasowała do Samsung FG87SUB a może lepiej Whirlpool AMW 496 NB ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 25.08.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Czy Amica EBI8562BAA będzie pasowała do Samsung FG87SUB a może lepiej Whirlpool AMW 496 NB ?? Nie mieszaj marek bo zrobisz straszny koszmarek sobie w nowej kuchni - różne stylistyki, różne wyświetlacze.... Amica EBF 7941 AA + AMG 20BF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 25.08.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Wiesz dlaczego te same piekarniki mają różny wygląd (pokrętła i ich brak) oraz 11 lub 12 funkcji? http://www.whirlpool.pl/produkty-1/piekarniki-3/-%5BAKZM-6570_IXL%5D-601568/852565738110/ http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/produkty/liniacube/piekarnik/AKZM_6570_IXL/ http://bayzone.pl/piekarniki/114165-piekarnik-whirlpool-akzm-6570-ixl-cube.html Nie ma takiej możliwości żeby były różne piekarniki pod jednym oznaczeniem. AKZM 6570 IXL - ma pokrętła chowane (na mojej stronie jest złe zdjęcie podpięte) Funkcji użytkowych jest 11 tj.: Grill Turbogrill Chleb/ pizza Booster (szybkie nagrzewanie) Statyczna (grzanie konwencjonalne) Pieczenie konwekcyjne Termoobieg (termowentylator) Rozmrażanie Utrzymanie w cieple Wyrastanie Eco termoobieg 12 jest program czyszczenia Najwłaściwsze info: http://www.zmyslowakuchnia.pl/_files/AKZM_6570_IXL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barsa 25.08.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Bayzone a do AMG 20BF nie pasują Amica EBI8873BAA3XNET albo Amica EBI8562BAA?? Jeżeli tak to który jest lepszy?? Do drugiego przekonuję mnie o dziwo brak tego ekranu dotykowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 26.08.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Bayzone a do AMG 20BF nie pasują Amica EBI8873BAA3XNET albo Amica EBI8562BAA?? Jeżeli tak to który jest lepszy?? Do drugiego przekonuję mnie o dziwo brak tego ekranu dotykowego... 8873 jest teoretycznie klasę wyżej ale 8562 i tak już stawia wysoko poprzeczkę - ma to co mieć powinien (teleskopy, chowane pokrętła, termoobieg, czyszczenie parowe...) AMG 20BF dodane do tego piekarnika to mniejsze zło - nie mam zdjęcia zamontowanych tych urządzeń razem ale będzie to coś pokroju zestawienia ze sobą w pełni "szklanego" Samsunga BQ1D6G144 ze "szklano-plastikową" mikrofalą FG87SUB co razem wygląda tak: Zdjęcia dzięki uprzejmości kol. Slay75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barsa 26.08.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Chyba zostanę przy swoim wyborze z Fusion i do tego AMG 20BF, trochę słaba ta mikrofala ale jednak najlepiej to będzie wyglądało, a brudzącego inoxa przetrze się od czasu do czasu Jeszcze żona to zaklepie i jedziemy. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_tomekk 28.08.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam,pytanie częste, ale po jakimś czasie dochodzą nowe promocje, zmieniają się ceny.... mam przeznaczone 10 tyś. zł na sprzęt do kuchni, tzn, - chłodziarko-zamrażarka,- piekarnik,- zmywarka,- płyta gazowa,- mikrofala,- okap.Celuje w firmę Elektrolux. Rozmiary/wymiary - standardowe, pomiary mebli odbędą się za około 2 tyg. więc na daną chwilę nie ma ograniczeń.Waga/ważność dla mnie i żony poszczególnych urządzeń w kuchni jak wyżej...od chłodziarko-zamrażarki do okapu. Chłodziarko-zamrażarka z podziałem na szuflady do warzyw i wędlin, mile widziana półka na butelki.Piekarnik mieć powinien (teleskopy, chowane pokrętła, termoobieg, czyszczenie parowe... kolorystyka Inox / stal nierdzewna + czerń)Zmywarka 60cm. Płyta gazowa szkło czarne, tak samo okap. Mikrofala będzie przy piekarniku - nie mogą się "gryźć" stylistycznie.Udałoby się coś takiego dobrać, czy jest to raczej trudna sprawa...??Z góry dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 29.08.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 (...) Jak bardzo lubię Electroluxa, tak przy tych wymaganiach się nie da go wybrać (choćby ze względu na brak opcji czyszczenia parowego u Electroluxa ) Wersja najbliższa zapytaniu - ok. 9500,- z transportem ENN 2854COW EOC 5951AOX - z pyrolizą zamiast czyszczenia parą ESL 6365RO EGT 16342NX EFB 60550DX EMS 26204OX - no niestety stylistykę mają... dyskusyjną, jeśli chcemy dopasować do piekarnika Nieco lepsza alternatywa z Whirlpool + Teka - ok .9500,- z transportem W. - ART 866A+ - komora 0st. W. - AKZM 6570 IXL - również pyroliza i powłoka iXelium W. - ADG 7510 - dodatkowe dysze PowerClean T. - CGW LUX 60 4G AI AL - dużo stabilniejsze ruszty i lepsza płyta podpalnikowa W. - AMW 834 IXL - stylistyka, pojemność, funkcjonalność T. - DVT 60 - jakość i wygląd Wersja optymalne minimum - ok. 6900,- z transportem Amica / Whirlpool / Teka / Gorenje ART 866A+ EBI 8562AA - najbliższy wymaganiom - z czyszczeniem parowym ADG 7510 CGW LUX 60 4G AI AL DVG 600ZBE - cena/ jakość/ wygląd AMM 25BI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prelegent 02.09.2014 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Nie przepłacaj wybierz coś z czego będziesz korzystać, resztę olej. Piekarniki elektryczne są drogie w eksploatacji w porównaniu do gazowych, ale mają bajery. Tymczasem żeby upiec ciasto wystarczy ognisko, więc byle by grzało i zrobisz każdy przepis. Moim zdaniem zwykła gazówka z piekarnikiem wystarczą do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_tomekk 03.09.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Dzieki Bayzone_pl za zestawienia - szymel do moich poszukiwań... Na daną chwilę najbliżej jestem tego zestawu: ENN 2854COWEOC 5951AOXESL 8510ROSOLGAZ GPC-3BERG vasco 60 CZARNAEMS 26204OX Chyba lekko przekroczyłem założoną kwotę.....aleJeszcze chwilę czasu na zakup mam, więc czekam na jakieś promocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 03.09.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Dzieki Bayzone_pl za zestawienia - szymel do moich poszukiwań... Na daną chwilę najbliżej jestem tego zestawu: ENN 2854COW EOC 5951AOX ESL 8510RO SOLGAZ GPC-3 BERG vasco 60 CZARNA EMS 26204OX Chyba lekko przekroczyłem założoną kwotę.....ale Jeszcze chwilę czasu na zakup mam, więc czekam na jakieś promocje. Nooo.. ze zmywarką mocno pojechałeś... mogę Ci ew. zaproponować dobrą ofertę na teoretycznie niższy model w praktyce podobny czyli AEG F78022VI0P Okap - widać temat studyjny więc o ile nie masz go w ofercie za ok 1100-1200,- to nie ma sensu bo za tyle możesz mieć Gorenje DVG6545GES A jak już miałbyś ładować ok 1600,- na okap to za niewiele ponad 1700,- masz wisienkę na torcie Twojego zestawu - Electrolux EFF 55680BX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts