jarett 20.03.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Smeg chyba coś takiego robi ale kosztuje to coś koło 6000 zł. Ja koniec końców zdecydowałem się na pełnowymiarowy piekarnik bez mikrofali. Mikrofalę wolnostojącą będę miał w spiżarni bo fakt jest taki, że używam jej raz na ruski rok do rozmrażania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharen 26.03.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 miałam takie same obawy jak wiekszość wpisujących się na forum tzn. że jak jest coś 2w1 to jest do d..y, ale w październiku 2011 użądzałam swój nowy aneks kuchenny i z oszczędności miejsca zdecydowałam się na Samsung FQ 215G001 w cenie ok. 2100 zł.. powiem szczerze, że może jest mniejszy niż zwykły piekarnik, ale możliwości ma nieograniczone i nie zamieniłabym go na żaden zwykły piekarnik. Ciasto super, mięso ekstra, naprawdę polecam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 27.03.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 To są zbyt drogie urządzenia. Jestem zwolennikiem oddzielnych rozwiązań. Mikrofale można kupić już z funkcjami zapiekania na krucho i trochę wyręczają piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 27.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 No właśnie powiem szczerze, że ceny są faktycznie wysokie. W internecie znalazłam mikrofalówkę MC 8289 UR z termoobiegiem , ma standardowe funkcje mikrofali, a do tego ma grill i można w niej piec. Tylko że jej koszt to ok. 800 zł, a nie 2000-3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 30.03.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Można kupić wszystkie urządzenia osobno jak się ma miejsce, ja mam go niewiele. Wole więcej blatu do pracy niż kolejny "słupek" z urządzeniami. Mikrofalę wolno-stojącą też trzeba gdzieś postawić! shraen - możesz napisać jaki duży "w środku" jest ten piernik? A może uda Ci się zrobić zdjęcie np. z tradycyjną blachą dla porównania - byłabym wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 06.04.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 No nie wiem czy zaryzykowałabym kupując takie urządzenie, już raz zwiodłam się na halogenie, tez miał wszystko piec, a okazał się wielka porażką. W efekcie przeprosiłam stary piekarnik i swoją mikrofalę LG z funkcja opiekania na chrupko, która okazała się lepsza od tego ovena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 12.04.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Tak czy tak, mikrofala z grillem przydaje się, zwłaszcza do małego mieszkania. Tylko warto, żeby grill w mikrofali miał możliwie dużą moc (z tego co pamiętam powinna być informacja na ten temat w specyfikacji) inaczej to bardziej zabawka niż przydatna funkcja, a wiadomo, że piekarnik i tak będzie lepszy, ale czasem nie opłaca się go włączać dla powiedzmy jednej zapiekanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.04.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) czy ktos posiada piekarnik AEG BP 501302-1 M lub Mastercook MF-760 AX ? Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urtica 17.04.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Czy ktoś użytkuje piekarnik z funkcją pary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 18.04.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 poczytaj tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82362-Co-wybra%C4%87-piekarnik-parowy-czy-zwyk%C5%82y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urtica 18.04.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Dzięki piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 24.04.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 A ja czytam i czytam o tych wszystkich mniej lub bardziej magicznych funkcjach piekarników i mam pytanie o katalizę - o co tu właściwie chodzi? Czy jest kataliza i wkłady katalityczne, czy to jest jedno i to samo? I podobno to się co jakiś czas wymienia - a jak się tego nie będzie używać to też trzeba wymieniać? I dlaczego to trzeba wymieniać? W sensie - skąd wiadomo, że już teraz trzeba wymienić? Czy nieużywanie i niewymieniane ma jakiś negatywny wpływ na pieczone potrawy? I jaki jest koszt takiej wymiany?Generalnie szukam piekarnika z teleskopowymi prowadnicami na dwóch poziomach, z termoobiegiem, z łatwo czyszczącym wnętrzem (niekoniecznie z samoczyszczącym) i szczerze mówiąc niewiele jest takich modeli - w tych tańszych nie ma teleskopów, w tych droższych zaczynają się już wodotryski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 27.04.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 u nas zona wybrała piekarnik z "wyjeżdżajacymi" drzwiczkami Boscha. Muszę przyznać, ze super wygoda w porównaniu z drzwiczkami uchylnymi. Co do bajerów, to zgodze się z przedmówcami. Kupujesz sprzęt naszpikowany dodatkowymi funcjami, z których póżniej zwyczajnie nie korzystasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieqq 27.05.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Należy rozróżnić mikrofalę z grillem i piekarnik z mikrofalą. Są to zupełnie inne urządzenia. Mikrofalę z grillem można kupić już za 300 zł, natomiast piekarnik z mikrofalą za ok. 1800 zł. Pierwszego rozwiązania nie polecam (można co najwyżej zapiekanki chrupiące uzyskać). Natomiast miałem FQ159UST przez 3 lata i spełniła wszystkie wymagania. Teraz urządzam nowe mieszkanie i kupuję FQ115T001. Nie wiem tylko jaka jest różnica między tymi modelami poza tym, że ten drugi jest nowszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex166 01.08.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Kupiłem Samsunga z funkcją mikrofali FQ115T001 i mam pytanie do uzytkowników. Po właczeniu piekarnika (wszystko jedno której z opcji np grill) od razu pojawia sie bardzo głośny szum! Chłodzenie obudowy? Piekarnik w kazdym razie jest bardzo głośny porównywalnie z głośnością mikrofali. Czy u Was też jest przez cały czas pieczenia głośny szum? Wezwe chyba serwis bo dłuzsze pieczenie w takim hałasie to będzie tortura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 01.10.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 ja mam AEG Elektorlux , który posiada prowadnice teleskopowe, pyrolizę i wiele fajnych funkcji. Najwazniejsza z nich to ustawienie elektroniczne pieczenia. Np rano jak wychodzę do pracy wkładam do piekarnika udka, nastawiam temp i czas kiedy ma sie włączyć piekarnik. Przychodzę z pracy o 15.30 i obiad gotowy. Na to też nalezy zwracać uwagę. Mojej zonie biszkopty super wyrosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 01.10.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 a ja mam boscha i jak dla mnie istotnymi funkcjami są :różne sposoby grzania (dół, góra) , termoobiegmożliowśc zaprogramowania pieczenia , np opóźnione włączenie piekarnika , programowanie czasu pieczenia. (bardzo wygodna funkcja , często z tego korzystam przy pieczeniu np mięsa, chleba). pyroliza teleskopów nie mam i nie odczuwam ich braku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harri 04.10.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 damianekK o salmonellę w takich warunkach nie trudno. no chyba, że ten piekarnik ma funkcję lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata71 10.10.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 a ja mam boscha i jak dla mnie istotnymi funkcjami są : różne sposoby grzania (dół, góra) , termoobieg możliowśc zaprogramowania pieczenia , np opóźnione włączenie piekarnika , programowanie czasu pieczenia. (bardzo wygodna funkcja , często z tego korzystam przy pieczeniu np mięsa, chleba). pyroliza teleskopów nie mam i nie odczuwam ich braku. Też mam Bosha a dokładnie Bosch HBG 34S550 ma aż 8 rodzajów grzania: górne/dolne, termoobieg 3D plus, funkcja pizza, grzanie dolne, grill z termoobiegiem, duży grill o zmiennej powierzchni, mały grill o zmiennej powierzchni, rozmrażanie. Jestem bardzo zadowolona z ceny jak i funkcji, działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MyszaAJ 01.12.2012 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Kupiłem Samsunga z funkcją mikrofali FQ115T001 i mam pytanie do uzytkowników. Po właczeniu piekarnika (wszystko jedno której z opcji np grill) od razu pojawia sie bardzo głośny szum! Chłodzenie obudowy? Piekarnik w kazdym razie jest bardzo głośny porównywalnie z głośnością mikrofali. Czy u Was też jest przez cały czas pieczenia głośny szum? Wezwe chyba serwis bo dłuzsze pieczenie w takim hałasie to będzie tortura... Niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie, ale mam swoje czy aby użyć mikrofali w samsungu trzeba wyjąć wszystkie metalowe półki i odkręcić też prowadnice?! Nikt w sklepie ani instrukcja (sic!) nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts