channel8 02.12.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nie wiem jak w samasungu, ja w simensie nie odkręcam niczego. Po prostu wkładam kubek/talerz na ruszt lub blachę i podgrzewam. Trzeba tylko pamiętać że za pomocą mikrofal podgrzewa się wszystko i można sie lekko poparzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MyszaAJ 02.12.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Bardzo dziękuję! A którego Siemensa masz? HB84K552 ? Jakieś uwagi krytyczne? A czy ktoś ma Samsunga i wie, czy trzeba prowadnice i ruszty wyjmować? Jak to możliwe - mnie zawsze uczono, że mikrofale metalu nie kochają... Czy w tych piekarnikach/mikrofalach jest inaczej? Np. łyżeczkę mogę włożyć i "nie wybuchnie"? Przepraszam za laickie pytania, ale dla mnie są one kluczowe - kupię to urządzenie tylko pod warunkiem, że można włożyć talerz i podgrzać zupę bez konieczności demontażu totalnego urządzenia... Bardzo dziękuję za wszelkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 03.12.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Mam HB86P572, działa od czerwca jak na razie bez zarzutu. W instrukcji u mnie jest napisane że aby odgrzewać płyny NALEŻY WŁOŻYĆ ŁYŻECZKĘ w celu unikniecia wykipienia i poparzenia. No więc pewnie dlatego blacha temu nie straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.12.2012 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Użytkujemy piekarnik siemensa z funkcją mikrofali od roku. Mamy osobne blaszki do piekarnika i do mikrofali(ceramiczna) gdybyś musiał odkręcać prowadnice, nie mógłbyś jej uzywać. Z tego co wyczytałam w instrukcji, nie można używać rusztu tego od piekarnika podczas uzywania mokrofali. Ja kiedyś przez pośpiech nie wyjęłam go i miałam w mikrofali małe ''wyładowania atmosferyczne''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CamillQ 19.12.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 żona m czy mogłabyś podać jaki masz model piekarnika z funkcją mikrofali i jak się on sprawdza? Będę miała raczej małą niż dużą kuchnię w przyszłości i zastanawiam się nad zaoszczędzeniem w niej miejsca. Czy faktycznie jest to wygodne w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 20.12.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 A czy ktoś ma Samsunga i wie, czy trzeba prowadnice i ruszty wyjmować? Ruszt i blachę do pieczenia trzeba wyjąć, prowadnic nie. Używać ceramicznej "blachy" podczas uzytkowania mikrofal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnf 27.12.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Zastanawiam się czy istnieje jakieś ciekawe połączenie jak w temacie - znalazłem kuchenki z parowarem lub kuchenki z mikrofalą jednak wszystkiego nie znalazłem rozwiązanie 3 w jednym oprócz jakiegoś modelu LG którego nie mogę znaleźć już w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 27.12.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Temat mnie zaciekawił i zerknąłem na niemieckie strony kulinarne i faktycznie nie ma (nie znalazłem). Profesjonaliści twierdzili, że spokojnie powinno się mieć co najmnije dwa urządzenia, no bo jak się piecze ciasto, to przecież nie można jednocześnie czegoś gotować na parze. Znalazłem taki drobiazg w katalogu firmy wysyłkowej Otto http://http://www.otto.de/Sharp-Dampfgarer-3-in-1-AX-1100-IN-27-Liter-Garraum-900-Watt/shop-de_dpip_87518292-0-5001/?CategoryName=sh29736464&psmAssortment=639&psmArticle=875182&iwl=073&campId=4E110&locationId=639 reklamowany jako 3 w 1. Problemem musi być mikrofala i kuchnia parowa, to po prostu jest zbyt skomplikowana kombinacja aby działała poprawnie. Dużo osób poleca Miele DGC 5085 Xl - tylko, że za to mozna kupić używany samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnf 28.12.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 W dużej kuchni mogę mieć nawet 10 urządzeń Dzięki za znalezione produkty - widać, że nie jest to kombinacja często stosowane. Ten LG który znalazłem (http://www.najtaniej24.pl/lg-mp-9297mlc,p119133.html) jest podejrzanie mało dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nita29 28.12.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam. Niebawem również czeka mnie zakup nowego piekarnika, ale wciąż za mało wiem, żeby na coś się zdecydować. W zasadzie cena nie gra aż takiej roli, ważne, żeby był to sprzęt solidny i podziałał więcej niż trochę. Poza tym chodzi mi o coś nowoczesnego, do zabudowy, z termoobiegiem, termosondą, najlepiej z ekranem dotykowym, ale to nie warunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seos Ka 31.01.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A czy ta termosonda działa rzeczywiście tak dobrze, jak ją reklamują? Warto zwracać uwagę na tę funkcję? Proszę o odpowiedź osoby, które mają/miały z tym do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molizee 02.02.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Witam, założyłam ten temat, bo chciałabym wiedzieć, jakie jest w wasze zdanie w kwestii piekarników. Chciałabym kupić nowy sprzęt do kuchni, ale nie wiem za bardzo, czym się sugerować przy jego zakupie. Wiem, że nie brakuje piekarników wielofunkcyjnych, które można kupić za większą sumę - pieniądze nie są problemem, ale też nie chcę przepłacić. Co byście doradzali? Czy takie rzeczy jak termosonda, termoobieg, itd. są przydatne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 02.02.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Zależy od tego co robisz - termosonda przydaje się głównie przy pieczeniu mięs. Ja akurat nie mam, podobnie jak nie mam rożna (choć mięsa pieczemy dość często). tak naprawdę termosonda akurat jest do zastąpienia - jest sporo termometrów z sondami, nawet Thermoworks produkuje coś w okolicach 70 zł. Bez termoobiegu chyba nie da się obecnie piekarnika kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 03.02.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 nie znam się na tych "piekarnikowych" bajerach, bardziej żona, ale wiem jedno, że fajną sprawą jest w naszym piekarniku to, że drzwiczki nie sa uchylne, tylko całosć wyjeżdża na rolkach. Piekarnik BOSCH. Bardzo ułatwiają obsłubę tak otwierane drzwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozef78 14.02.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja też jakoś tych super opcji nie znam. W moim starym piekarniku wszystko zawsze wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 14.02.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Fajną bajerą jest funkcja czyszczenia pyroliza (czy jakoś tak). Często mam zachlapany piekarnik (sama nie wiem jak to robię), mięso podczas pieczenia też "strzela", raz na jakiś czas włączam i jest jak nówka. Termoobieg fajna sprawa. Nie mam termo sondy (kupię sobie termometr i będzie ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memos1 15.02.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Termoobieg jest przydatny dla równomiernego pieczenia. Bez termosondy można się obejść. Kiedyś w starych piekarnikach nie było takich bajerów i zawsze wszystko wychodziło:D To zależy do czego będziesz używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 26.02.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 podpisuję się pod opinią o pyrolizie, genialny jest ten patent, jako że nie cierpie myc piekarnika;) dla mnie istotne jeszcze było programowanie, tzn ze moge wstukac za jaki czas ma sie wylaczyc albo o ktorej wlaczyc i zeby mial temperature do 300 *, no i teleskopowe prowadnice. mam tez 3 szyby i nawet przy pyrolizie (500*) dziecko moze dotknac i sie nie oparzy. termosonde mam ale jeszcze nigdy jej nie uzylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-ownik 27.02.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Braliśmy z żoną do zabudowy ariston 103 enp akurat w tej kwestii to tylko energooszczędność mnie interesowała, wszystkie funkcje pozostawiłem co chyba zrozumiałe kobiecie do wyboru. Jest bardzo elegancka i fajnie gra z lakierowanymi meblami, a piecze jak każda. Chyba wszystko zależy od tego kto z niej korzysta i czy to lubi robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeszycik 15.03.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Fajną bajerą jest funkcja czyszczenia pyroliza (czy jakoś tak). Często mam zachlapany piekarnik (sama nie wiem jak to robię), mięso podczas pieczenia też "strzela", raz na jakiś czas włączam i jest jak nówka. Termoobieg fajna sprawa. Nie mam termo sondy (kupię sobie termometr i będzie ok) Zgodze się, że piekarnik z funkcją pirolizy to duża wygoda. Sam się czyści Też taki mam. Ja wybierając piekarnik kierowałam się przede wszystkim ilością funkcji (dużo piekę także to dla mnie ważne) i tym by był łatwy w obsłudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.