Molizee 16.03.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 podpisuję się pod opinią o pyrolizie, genialny jest ten patent, jako że nie cierpie myc piekarnika;) ) Jakie piekarniki z pyrolizą są warte uwagi? Przyznam się, że wcześnie nic do mnie nawet nie dotarło o tej funkcji, ale, jeśli istotnie efekty są tak widoczne, to można by sie zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeszycik 16.03.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Jakie piekarniki z pyrolizą są warte uwagi? Przyznam się, że wcześnie nic do mnie nawet nie dotarło o tej funkcji, ale, jeśli istotnie efekty są tak widoczne, to można by sie zainteresować Ja mam akurat piekarnik Whirlpoola do zabudowy właśnie z funkcją pirolizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaelo94 03.04.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam. Również planuję zakup piekarnika zastanawiałem się nad Samsungiem i Boschem ale dalej nie wiem co wybrać patrzyłem na modele: BQ1D6G11, BQ2D7G144, HBG33B550. Jeden z Samsungów (BQ2) jest już dość drogi i to maksymalny pułap cenowy jaki mógłbym wydać na piekarnik. Czy są one warte polecenia czy polecilibyście coś innego z innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 17.04.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 A mnie zaciekawił piekarnik solarny połączony z kuchenką mikrofalową, podobno przyrządzane w ten sposób potrawy są chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeszycik 20.04.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 A mnie zaciekawił piekarnik solarny połączony z kuchenką mikrofalową, podobno przyrządzane w ten sposób potrawy są chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku. wiem,że na rynku są mikrofale z funkcją gotowania na parze.Mogą one spokojnie zastępować niektóre funkcje dostępne w piekarniku. W mikrofali można gotować na parze czy piec. Prawda jest taka, że większość z nas używa mikrofali tylko do odgrzewania potraw, a mają jeszcze mnóstwo innych funkcji i zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 23.04.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Faktycznie, sama znam kogoś kto kupił mikrofalę z wieloma funkcjami i z nich nie korzysta. Piekarnik i mikrofala w jednym to dobry pomysł, bo różnica w cenie nie jest wielka a ma się dwa w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.04.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Megi24, ja uwazam ze taki sprzet 2w1 to fatalny pomysl, bo pieczenie odbywa się przy wykorzystaniu mikrofal.O ile używanie mikrofalówki przez 1.5min jakoś mocnop nie szkodzi choć i tak zaleca sie m.in. kobietom w ciazy nieprzebywanie w tym samym pomieszczeniu gdy mikrofalówka jest włączona, to pieczenie przez np. 1.5h mikrofalami uwazam za jakiś kiepski żart.Mikrofale nie są obojętne dla zdrowia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 25.04.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Wybierając urządzenie 2w1 - piekarnik+mikrofala ja zwróciłbym uwagę na inną kwestię - mianowicie na pojemność tych urządzeń. Inną kwestią jest to, że oczywiście te urządzenia się nie psują ale już jak się zepsują, to nie mamy ani piekarnika ani mikrofali i... rozpalamy ognisko Pozdrawiam A.Marszałek bayzone.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 25.04.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Megi24, ja uwazam ze taki sprzet 2w1 to fatalny pomysl, bo pieczenie odbywa się przy wykorzystaniu mikrofal. O ile używanie mikrofalówki przez 1.5min jakoś mocnop nie szkodzi choć i tak zaleca sie m.in. kobietom w ciazy nieprzebywanie w tym samym pomieszczeniu gdy mikrofalówka jest włączona, to pieczenie przez np. 1.5h mikrofalami uwazam za jakiś kiepski żart. Mikrofale nie są obojętne dla zdrowia... A są na to jakieś dowody? Mam na myśli rzetelne, naukowe opracowania dotyczące szkodliwości mikrofal? Akurat też bym takiego urządzenia nie kupiła, ale u mnie to wynika z tego, że lubię potrawy pieczone tradycyjnie, a te z mikrofali są dla mnie obrzydliwe, kluchowato-gumiaste. Dlatego mikrofali używam tylko do podgrzewania mleka albo ewentualnie do zrobienia popcornu (ostatni raz jakiś rok temu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeszycik 05.05.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Faktycznie, sama znam kogoś kto kupił mikrofalę z wieloma funkcjami i z nich nie korzysta. Piekarnik i mikrofala w jednym to dobry pomysł, bo różnica w cenie nie jest wielka a ma się dwa w jednym. Nie jestem akurat za zakupem jednego sprzętu, który będzie mikrofalą i piekarnikiem w jednym, ale niektóre funkcje piekarnika są właśnie dostępne w kuchenkach mikrofalowych. A jeśli chodzi o szkodliwość mikrofali to tak naprawdę wszystko co nas otacza może szkodzić... Też nie słyszałam o żadnych dowodach i badaniach, które mówiłyby o szkodliwości tych kuchenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 01.07.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 CZY KTOŚ UŻYWA JUŻ AMICA EBF8551 ?? http://cokupic.pl/produkt/Piekarnik-AMICA-EBF8551 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 02.07.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Kilku moich klientów go wybrało i jak z mini rozmawiałem to są zadowoleni - model świetnie wyposażony za bardzo rozsądną cenę. Stylistyka dyskusyjna (mnie osobiście średnio się podoba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotująca 03.07.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 A co powiecie o piekarnikach samsunga? Często u znajomych spotykam sprzęt kuchenny tej firmy, jednak jakoś nie mam przekonania... A czytając te wszystkie funkcje, jakie mogą mieć piekarniki zastanawiam się, czy naprawdę ktoś z nich wszystkich korzysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 03.07.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 A co powiecie o piekarnikach samsunga? Często u znajomych spotykam sprzęt kuchenny tej firmy, jednak jakoś nie mam przekonania... A czytając te wszystkie funkcje, jakie mogą mieć piekarniki zastanawiam się, czy naprawdę ktoś z nich wszystkich korzysta? W samsungach - jeśli ktoś lubi i dużo korzysta z piekarnika - nieoceniony jest temat dzielenia komory na pół i korzystania z dwóch połówek niezależnie (niezależne funkcje, timer, temperatura a przede wszystkim dwa niezależne termoobiegi) lub pieczenia tylko w jednej połówce... Jakość wykonania bez zastrzeżeń - tylko cena... powiedzmy zgoła inna niż Amiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi48 04.07.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Do tej pory byłam zdecydowana na piekarnik do zabudowy z mikrofalówką ale zauważyłam , że sa teraz też takie z funkcją pary. Czy kto z was może z nich korzysta? Jak wrażenia? Co byście wybrali? Zastanawiam się nad Samsungiem 1 - z para http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/compact/FQV213G001/XEO 2 - z mikrofalowka http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/compact/FQ215G001/XEO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 05.07.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Do tej pory byłam zdecydowana na piekarnik do zabudowy z mikrofalówką ale zauważyłam , że sa teraz też takie z funkcją pary. Czy kto z was może z nich korzysta? Jak wrażenia? Co byście wybrali? Zastanawiam się nad Samsungiem 1 - z para http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/compact/FQV213G001/XEO 2 - z mikrofalowka http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/compact/FQ215G001/XEO Oba te piekarniki są kompaktowe - co już zmniejsza ich pojemność, dodatkowo model z parą wewnątrz ma zwężoną komorę żeby zmieścić pojemnik na wodę. Jeśli weźmiesz to pod uwagę - żeby nie było rozczarowania - to droga wolna. W praktyce musisz się zastanowić czego potrzebujesz, czego do tej pory używałaś i na ile chcesz zmienić nawyki Optymalnym rozwiązaniem jest wybranie FQV i dołożenie mu FW213G001 jeśli masz miejsce - mikrowela to mikrowela i mimo wszystko lepiej mieć 2 urządzenia - bo oczywiście one się nie psują - ale jak już to nie masz żadnej możliwości podgrzania. Zakładam również że w grę wchodzi tylko czarny i kompaktowy sprzęt bo jeśli nie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 23.07.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam Zaczynam się rozglądać za sprzętem AGD, żeby potem tylko znaleźć najkorzystniejszą cenowo ofertę i od razu kupić . Czy prowadnice teleskopowe na 3 poziomach i pyroliza to zawsze wydatek minimum 3-4 tysięcy? Wyszukałam piekarnik Siemensa w cenie ok. 1500 zł, z pyrolizą i prowadnicami teleskopowymi na 2 poziomach. I tu mam pytanie - czy prowadnice można zamontować, gdzie się chce? I czy to prawda, że piekarnika z pyrolizą nie można montować pod kuchenką indukcyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 27.07.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Niedawno weszły solarne piekarniki LG, również połączono piekarnik z mikrofalą, do tego grill i 20 różnych kombinacji gotowania na parze. Ale zgadzam się z przedmówcą, że warto się zastanowić, czy wszystko jest Ci potrzebne i będziesz z tego korzystał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeszycik 22.08.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 obecnie same mikrofale mogą już zastępować niektóre funkcje piekarnika- można w nich piec czy gotować na parze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 22.08.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja posiadam i to i to. Częściej korzystam z piekarnika z funkcją pary - praktycznie wszystko w nim robię. Mikrofali używam tylko do podgrzania kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts