Mufka 14.03.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 ja mam wrazenie ze przy wlaczonym termoobiegu ciasta sa bardziej "rozwalajace" sie, i tez zrezygnowalam z tego przy pieczeniu niektorych, bo np przy tarcie sie to sprawdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 14.03.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ja włączam termoobieg tylko do biszkoptu. Inne ciasta pieką się przy dolnej i górnej grzałce. Być może i by się nie upiekły tak jak trzeba przy termoobiegu. Przez pewien czas miałam problem z szarlotką - spód był surowy, a jak przytrzymałam dłużej w piekarniku - spód upieczony a góra spalona. W końcu wpadłam na pomysł , żeby piec na drugiej półce od dołu a nie jak zaleca producent na środkowej. I teraz jest ok. Myślę, że każdą kuchenkę trzeba wyczuć. Metodą prób i błędów można poznać wady i zalety danej kuchenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi 7 15.03.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ja mam kuchenkę z wózkiem od niedawna i niewiele mogę powiedzieć, chociaż na początek to jestem zadowolona. Bardziej polegałam na opini mojej znajomej, która już długo użytkuje piekarnik z wózkiem i sobie bardzo chwali, a muszę powiedzieć, że wypieki u niej smakują rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 15.03.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Mało piekę, ale : to co piekę z opcją termoobiegu- nie pali się i jest równomiernie zrumienione. Więc chwalę i polecam. Prowadnice.Ooo, bardzo wygodna funkcja !! Nic się nie kiwa, wyciągam pyszności bez obaw, że mi coś fiknie i się poparzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 15.03.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ja niedawno staalm przed tym samym dylematem. W koncu na tym forum przeczytalam, ze wozek jest niepraktyczny, bo np. gdy piecze sie cos na 2 poziomach to chcac sprawdzic to na dole trzeba najpier wyciagnac gore. Tak mi sie tez wydawalo na chlopski rozum. W koncu kupilam piekarnik z prowadnicami, ale jeszcze go nie uzywalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 16.03.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 grzanie gorne / dolne a termoobieg to dwie rozne sprawy. w pierwszym rozwiazaniu masz grzalke z gory i z dolu, w drugim, oprocz tych dwoch, dodatkowa grzalke dookola wentylatora, ktory gorace powietrze przez ta grzalke produkowana, rozprowadza po calym piekarniku i podobno pieczenie jest efektywniejsze. . Grzanie górne/ dolne to na pewno coś innego niż termoobieg, sęk w tym, że tam jest napisane grzanie górne/dolne z cyrkulacją powietrza a to mi już podpada pod termoobieg. Prawdopodobnie kupię jednak tam, gdzie bedzie napisane termoobieg. Co do prowadnic teleskopowych i tego typu bajerów, to też myślałam, że to jakieś astronomiczne ceny, ale znalazłam piekarnik do zabudowy Bosch HBN 43W350 (w sklepie internetowym) za 1500zł - do tego te różne termoobiegi i grzanie. Albo jeszcze lepiej -Amica z termosondą w takiej samej cenie, o tu: "Amica EB 1903 w cenie od 1510,00 -PLN do 1625,00 -PLN Płaski front szklany; piekarnik wielofunkcyjny MULTI (termoobieg, opiekacz elektryczny, grzejnik górny i dolny - 8 sposobów nagrzewu); opuszczana grzałka opiekacza; termosonda do automatycznego pieczenia; programator Tt (cyfrowy wskaźnik czasu i temperatury wewnątrz potrawy); elektryczny rożen obrotowy; wkłady katalityczne; prowadnice teleskopowe; system chłodzenia obudowy." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 17.03.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ja mam piekarnik chyba z 9 programami pieczenia w sumie. I tak naprawdę, ten który zrobił na mnie największe wrażanie, i ktory w tej chwili oceniam jako najbardziej przydatny to PYROLIZA. Jak dla mnie - cud techniki Jest to program służący do oczyszczania piekarnika. Włączam piekarnik. Nastawiam na pyrolizę. Piekarnik rozgrzewa sie do temperatury około 500st. Po dwóch godzinach piekarnik sam się wyłącza. Czekam aż wystygnie. Otwieram. Przecieram wilgotną szmatką i mam BŁYSK! Piekarnik wygląda jak nowy. Wszytskie brudy znikają. Żadnego szorowania, żadnych śmierdzących pianek i proszków do szorowania, itp, itd .... W takiej temperaturze cały brud, jaki był zmienia się w pył .... POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 17.03.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ale tej funkcji pewnie nie da się zamontować w kuchenkach już używanych? Coś kiedyś o tym słyszałam, ale nie chciało mi się wierzyć , że coś takiego istnieje. Myślałam, że to kolejny chwyt reklamowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 17.03.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ale tej funkcji pewnie nie da się zamontować w kuchenkach już używanych? Coś kiedyś o tym słyszałam, ale nie chciało mi się wierzyć , że coś takiego istnieje. Myślałam, że to kolejny chwyt reklamowy. Nie da się dokupić niestety. Trzeba kupić kuchenkę już z takim programem. I żaden chwyt reklamowy Naprawde gorąco polecam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 17.03.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ale takie cudo niestety kosztuje. No i jak często myjecie piekarniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 17.03.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ale takie cudo niestety kosztuje. I nie tylko o cenę chodzi. Czy aby dania po tej PYROLIZIE nie są bardziej treściwe w opary (Wiem,że coś kiedyś wzbudziło moją czujność i ostatecznie odrzuciłam to praktyczne cudo). Niestety, teraz wyfrunęlo mi to z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORG 17.03.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ale takie cudo niestety kosztuje. I nie tylko o cenę chodzi. Czy aby dania po tej PYROLIZIE nie są bardziej treściwe w opary (Wiem,że coś kiedyś wzbudziło moją czujność i ostatecznie odrzuciłam to praktyczne cudo). Niestety, teraz wyfrunęlo mi to z głowy. Jakie opary?? w takiej temp nawet narzędzia chirurgiczne nie są sterylizowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 17.03.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Coś tam słyszałam o pyrolizie, ale żaden piekarnik w cenie do 2000 tego nie ma a zatem mnie nie stać na to cudo (ścisły reżim finansowy, niestety, bo inaczej wykończeniówka nas wykończy) Szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkrenz 18.03.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Kupuje wlasnie piekarnik AEG B 5741 4 M - a jakze, z pyroliza, za ok. 2000 zł. Trzeba tylko dobrze poszukac w necie! rkrenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 18.03.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Ale takie cudo niestety kosztuje. No i jak często myjecie piekarniki? Średnio raz na 1,5-2 miesiące. No chyba, ze po jakimś większym pieczeniu, to wtedy też włączamy pyrolizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 18.03.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Ale takie cudo niestety kosztuje. I nie tylko o cenę chodzi. Czy aby dania po tej PYROLIZIE nie są bardziej treściwe w opary (Wiem,że coś kiedyś wzbudziło moją czujność i ostatecznie odrzuciłam to praktyczne cudo). Niestety, teraz wyfrunęlo mi to z głowy. Jakie opary? Po wystygnięciu piekarnika przecierasz go mokrą szmatką i gotowe ... Nie wiem za bardzo o jakie opary chodzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 18.03.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Kupuje wlasnie piekarnik AEG B 5741 4 M - a jakze, z pyroliza, za ok. 2000 zł. Trzeba tylko dobrze poszukac w necie! rkrenz My też mamy AEG Nie pamiętam już symbolu... ale z apłytę razem z piekarnikiem zapłaciliśmy 3600zl, przyczym płyta kosztowała niecałe 1800zl. Kupowaliśmy w sklepie http://www.maksmedia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 18.03.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Mam pytanie, sorry jesli ono moze jest glupie, ale juz krecka dostaje od tego szukania róznych kuchennych urzadzen. Ale do rzeczy. Mam mikrofale, która sluzy mi tylko do podgrzewania potraw, mleka itp. Do niczego wiecej jej nie uzywam . Jestem w przededniu wielkiego remontu i zastanawiam sie na serio czy kupno mikrofali do calkowicie nowej kuchni ze wszystkimi nowymi sprzetami ma sens. Patrzac co potrafia nowoczesne piekarniki zastanawiam sie czy tej funkcji sporadycznego podgrzewania 'czegostam' nie zrzucic na piekarnik - ale czy to nie będzie strata energii ??? Czy któs moze mi odpowiedziec jak to wyglada od strony praktycznej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 19.03.2006 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 mikrofali tez używam tylko do podgrzewania i ewentualnie rozmrażania, jak trzeba szybko, a i to coraz rzadzieji nie mam zamiaru tego zmieniaćpotrawy z mikrofali do ohydne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 19.03.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 przejrzałam stare posty na ten temat (niewiele ich) - ale może sa jacys posiadacze piekarnika z pyrolizą, którzy jeszcze się nie wypowiedzieli o piekarniku parowym chyba nic nie było jeszcze... z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.