MARIO345 28.02.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 czy warto inwestować w piekarnik z czyszczeniem pyrolitycznym, proszę o opiniemario345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ag-gA 29.02.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ja zastanawialam sie nad takim piekarnikiem, ale - wyczytałam że nad piekarnikiem z takim czyszczeniem nie można umieścic płyty indukcyjnej, a taką własnie chciałam. Więc od tego pomysłu odstąpilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 26.10.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Podciągam temat. Teraz jest sporo piekarników z funkcją mikrofal. Producenci piszą, że błyskawicznie piecze. Podzielcie się proszę opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekq 27.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Pierwszy raz o czymś takim słyszę, brzmi ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 27.10.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 temat mnie zaciekawił ,,dwa w jednym ,,super sprawa znalazłam stronke z tymi produktamihttp://www.megamedia.pl/piekarniki-z-mikrofala-z,s-1niedługo bede na etapie zakupu sprzętu AGD więc w pore wpadłam na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekq 27.10.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 temat mnie zaciekawił ,,dwa w jednym ,,super sprawa znalazłam stronke z tymi produktami http://www.megamedia.pl/piekarniki-z-mikrofala-z,s-1 niedługo bede na etapie zakupu sprzętu AGD więc w pore wpadłam na ten temat Dzięki. Ale ceny też ładne... W sumie za taką kuchenkę opłaca się tyle wydać. Tylko z drugiej strony, jakoś w mikrofali robię małe rzeczy, nie wiem, czy wykorzystał bym taką przestrzeń. A wiadomo, energii pewnie też odpowiednio więcej pochłania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek.miter 27.10.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Jest jeszcze jeden problem- wymiary urządzeń tego typu. Jeśli mikrofalo-piekarnik jest wielkości tradycyjnej mikrofali, korzystanie z niego nie jest zbyt wygodne. Nie wiem, może to kwestia przyzwyczajenia, ale sam kilkukrotnie oparzyłem się o brzegi takiego mikrofalo-piekarnika, wyjmując gorące potrawy. Moim zdaniem, jeśli często korzystasz z piekarnika, wybierz albo więszy model, albo po prostu dwa osobne urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 27.10.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Dziękuję, cenna uwaga, nie wpadłabym na to nie użytkując sprzętu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 27.10.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Dziękuję, cenna uwaga, nie wpadłabym na to nie użytkując sprzętu ) W mojej kuchni mięsko piecze mi Samsung Speed Oven, bzdurą totalną jest to, że mięsa nie piecze!! no ale tamte posty pisane były bardzo dawno temu wiec..... nie zamieniłabym na żaden inny, na pewno są lepsze piekarniki, ale na moje potrzeby ten jest wystarczająco dobry, ma zaprogramowane programy do pieczenia różnych potraw, wystarczy tylko wagę ustawić, reszte sam dopasowuje. Piecze szybko gdyż ma 2 termoobiegi, zużywa więcej prądu? hmmm.... jakby odłaczyć jeden termoobieg to zuzyłby mniej prądu, ale pieczenie wydłuzy się wiec chyba na jedno wyjdzie. Mikrofala od chyba 180W do 900W czyli i rozmraza i gotuje. I wcale nie jest mały!!!! mozna piec 2 blachy ciasta na raz wsuwamy wtedy blachy na 2 i 4 poziom . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bert 27.10.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam,mam kuchnie mikrofalową z piekarnikiem Siemens od połowy 2003 roku i wiem, że był to znakomity wybór.Mikrofale są od 90W-rozmrażanie do 900W.Potrawy pieczone w łączonym trybie mikrofal i piekarnika są chrupiące i szybciej rumiane.Nie można połączyc mikro z intensywnym nagrzewaniem.Świetna sprawa kiedy podgrzewamy,pieczemy niewielkie ilości(dla 2-3 osób)Notorycznie piekę babeczki - wychodzą super Są też programy automatyczne ale korzystam sporadycznie.Jedyny mankament to ten ,że musiałam dostosowac formy do wielkości talerza obrotowego.Większe ilości potraw piekę w dużym piekarniku,(pizza potrzebuje wyższej tem.niż 250 stopni- przynajmniej dla mnie)Ogólnie, fajne urządzenie.Mieści się w szafce o szer.60 cm i talerz można umyc w zmywarce.Postaram się odpowiedziec na pytania o ile będę znała odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 27.10.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Moj ''piekarniko-mikrofalówek'' hehe nie ma talerza wiec mogę wkładać b.duże naczynia albo bezposrednio na blaszce grzac , sprawdziłam właśnie zakres mocy mikrofali- 100W/900W . ja z kolei pieke bułeczki,12min i wyciągam 2 blachy pysznych bułeczek drożdzowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bert 28.10.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 No tak, ale porównywanie na zasadzie moje lepsze to droga jaszczurko ciut nieładnie.Myślę ,że lepiej starac się przekonac niezdecydowanych co do zakupu kompaktowego piekarnika, niż wciągac ich w polemikę wyższości jednego produktu nad drugim.O gustach się nie dyskutuje a rzetelnośc przedstawianych info o produktach może byc dla wielu cenną wskazówką przed popełnieniem błędów w urządzaniu kuchni. I tak, gdybym jeszcze raz urządzała kuchnię to z pewnością wybrałabym kompakt jak również duży piekarnik.Kiedy zmagam się z przygotowywaniem mięsa,ciasta,warzyw, to jako zabiegana kobieta nie chcę spędzac pół dnia gotując. Dlatego też, mięsko w kompakt,ciasto do piek.dużego,warzywka do piek. parowego i mam czas dla rodziny a cała ingerencja w got. zajmuje 30 min.ku zdumieniu znajomych że można tak szybko zrobic tyle rzeczy na raz-po prostu ekspresowo(aha,męzczyzna też potrafi obłaskawic ten sprzęt ) A co do zużycia prądu, to u mnie duży max.3500 a kompakt 3380(łączna wartośc podłączenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewiatka 28.10.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ja miałam piekarnik z mikrofalą, a do tego, jako osobne urządzenie - parownik. Oba w wymiarze kompakt. I oba Smega. Teraz, do nowobudawanego domu powtarzam ten komplet. Jak dla mnie rewelacja. W piekarniku robiłam i mięsiwa i ciasta. Parownik za to jest super, szczególnie przy małym dziecku. A mikrofala jak mikrofala - do podgrzewania.Nie jest to tanie rozwiąznanie, ale estetyczne i funkconalne. Jak ktoś faktycznie gotuje, to szczerze polecam.http://www.dombianco.com.pl/preview_one2.php?id=1236&f0=2&f1=5http://www.megamedia.pl/piekarnik-parowy-smeg-fv-38x.php?off=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 29.10.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Bert... zupełnie nie rozumiem Twej wypowiedzi?? Uważnie przeczytałam swą wypowiedz, i nie zauważyłam abym gdziekolwiek napisała: moj kompakt lepszy bo.......... Napisałam własnie to o czym sama piszesz, czyli opisałam swój sprzet i jego możliwości.... czyli -mozna piec na 2 blaszkach jednoczesnie,szybciej piecze potrawy gdyż ma 2 termoobiegi, nie ma talerza obrotowego itd.... więc o co chodzi? I tak przy okazji to jest piekarnik który piecze na 2różnych poziomach 2 różne potrawy, nie trzeba do tego 2 oddzielnych sprzętów, i jest to tylko wiadomość do zainteresowanych, nie po to by wytknąc Ci niepotrzebny wydatek, ale i tak pewnie......... Pozdrawiam i miłego użytkowania swoich kompaktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bert 29.10.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Jaszczurko, byc może to he,he,mnie wzruszyło względem talerza obrotowego...Kalam się, że posądziłam cię o taką niecnośc i mam nadzieję ,że nasze doświadczenia w sprawie kompaktów i ich funkcjonalności stanią się inspiracją dla innych do zakupu tak świetnego sprzętu.Ojej,odwiedziłam nawet właściwą stronkę aby zobaczyc to cudeńko.Całkiem,całkiem-tylko ja wyposażałam ponownie kuchnię dziesięc lat temu a teraz to są zupełnie inne możliwości i za inną kasę.A z jakim nadzieniem robisz te bułeczki?Hm,słodkości - już Cię polubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 29.10.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Bert ja tak sobie właśnie pomyslałam, ze chyba te hehe odebrałaś jako ironia do talerza NIGDY W ŻYCIU! To ''hehe'' tyczy sie tego-''piekarniko-falówek'' ze tak smiesznie nazwałam moje cudenko. A bułeczki pieke z dżemem jagodowym -najczęściej, albo malinowym, ale to czasami, no i same bez nadzienia.... a przygotowuje ciasto w maszynie do pieczenia chleba Mulinex, jest tam program do wyrabiania ciasta drozdzowego, super maszyna, tez goraco polecam. Za kolejne 10 lat to nam oczy deba staną jak bedziemy czytac co za sprzety mają właścicielki kuchni A i jeszcze jedno, bo to różnica... są mikrofalówki z funkcja piekarnika i odwrotnie. Ja mam piekarnik z funkcją mikro No i wiadomo, kompakt nie dorówna dwóm oddzielnym sprzętom nie ma co sie czarować Jedyną rzeczą której mi brakuje w Samsungu, to brak prowadnic teleskopowych czy jakos tak. No ale wiedziałam o tym.... za to ma pieknie podświetlony panel i woła mnie skubany jak skonczy prace, muszę otworzyc drzwi bo nie da mi spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bert 29.10.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Jaszczurko,nurtuje mnie jedno.Czy próbowałaś piec np.sernik i mięsko razem i czy zapachy się nie mieszały?Wszem,wiadomo że serniczek chłonie jak gąbka.Jeżeli wszystko jest ok to będę gorąco namawiac moją mamę na taki zakup(ma b.małą kuchnie)Moje podwójne świeci na czerwono ale zależało nam na jednakowej poświacie w kuchni Jak wzywa mnie do siebie to cichutko,nie to co wielkie bosch-ysko(trudno rozstawac sie ze swoimi zabawkami ,szczególnie kiedy świetnie nadają się do pieczenia ogromnych serników lub wielkiej pizzy ) Chlebek pieczesz w maszynce czy w piekarniku?Sama pieczywka nie jadam ale mam w domu takiego co tylko świeże pochłania(słodyczy nie odmawiam,więc jest to pewien rodzaj zmanierowania-opinia rodziny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 30.10.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Nie.. nigdy nie piekłam, mój piekarnik tego nie potrafi raczej? sernik piecze sie chyba w 160-180 st. a mięsko raczej powyżej 200... na pewno dalby rade ten o ktorym mówiłam. To wyższa szkoła jazdy Chlebek zaś pieke w Mulinexie bez sensu byłoby wyciagac ciasto i przekladać do piekarnika. Ja w sumie to nie bardzo biore się za ciasta, jakoś nie mam reki do tego a jż nie w czasie obiadu musze mieć wenę twórczą hehe, czyli jakas sobota godz 16.... wszyscy w domku- ja w kuchni, mężuś na kanapie w salonie, albo przy barku w kuchni Hmmm... mój piekarnik ma program do pizzy .Bert w jakiej temp ty pieczesz? bo u mnie ustawione jest na 230stopni. To za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bert 30.10.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Jaszczurko,270 st.- 8min.Jak lubisz serniki to mogę ci zaproponowac pieczenie tylko spodów+ pyszna góra na zimno(spody pieczesz kilka sztuk i zamrażasz a potem jak znalazł)Jak robię w pt.wieczór to rano już jest rozporcjowane a jak moje lewe ręce przyniosą z kawa do łóżka-poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 30.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Jaszczurko,270 st.- 8min.Jak lubisz serniki to mogę ci zaproponowac pieczenie tylko spodów+ pyszna góra na zimno(spody pieczesz kilka sztuk i zamrażasz a potem jak znalazł)Jak robię w pt.wieczór to rano już jest rozporcjowane a jak moje lewe ręce przyniosą z kawa do łóżka-poezja lewe rece heheh dobre! Oczywiscie, ze chcę A co do pizzy, to chyba nie mam takiej temp... ide sprawdze- tup tup tup jestem max temp u mnie to 250st. niestety, ale sluchaj... na pewno można upiec pizze skoro jest do tego program, no nie przekonam się jak nie sprobuję. Mozesz mi podac przepis na pizze według którego sama pieczesz? i wtedy powiem na 100%, ale ja myslę ze po prostu bedzie się dłuzej piekło a efekt końcowy bedzie taki sam czyli pyszna pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.