JanWerbinski 11.04.2009 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Prowadnice musisz zdemontować przed pirolizą, tak? Poza prowadnicami ten piekarnik nie różni się niczym od tańszego o 900 zł HB650511. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 15.04.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A ile kosztują prowadnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 15.04.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A ile kosztują prowadnice? Zależy jakie - od 200 do 450zł mniej więcej w siemensie i boschu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdal15 15.04.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja mam BOSCHA nawet nie wiem ile ma funkcji bo i tak korzystam tylko z termoobiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 16.04.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Eh u każdego producenta te same funkcje mogą mieć inne nazwy, ja w swoim piekarniku najbardziej cenie wspomniany już termoobieg, błyskawiczne rozmrażanie to z funkcji, z bardziej technicznych spraw specjalne powłoki ułatwiające czyszczenie oraz prowadnice teleskopowe (piekarnik franke). Co do reszty zgadzam się, z większości funkcji nie korzysta się po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioldiablo 24.04.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 ja od tygodnia szukam pieklarnika i informacji o tym ktory z ewentualnie wybranych kupić dwoje sie i trocje, codziennie inna wersja zaczelam od Amica jak bylam przekonana do AEG to nagla zmiana nastapila i samsunga chcialam teraz chyba wiem Siemens HB 43T540E tak sobie pomyslalam ze funkcji od groma a jak z pralką z dwoch programow bede korzystala zalezalo mi na teleskopach, termoobiegu, ładnym wygladzie no i moze grillu najwazniejsze ze ten piekarnik nie jest strasznie drogi (AEG 2400, Samsung 2500) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 24.04.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Mam co prawda Samsunga a nie Siemensa, ale bardzo sobie chwale funkcje "polowy wsadu" tzn. mozliwosc podzielenia piekarnika na pol taka specjalna przegroda i ogrzewania tylko gornego lub tylko dolnego poziomu lub obu naraz (mozna na dole piec ciasto a na gorze mieso ). Bardzo czesto uzywam tej funkcji. Piekarnik ktory grzeje tylko na polowie szybciej sie nagrzewa i mniej pradu zuzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sweetstar 28.04.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 oj też mi się strasznie podoba to cudeńko LG... i przyznam szczerze, że do nowej kuchni wolałabym takie dwa nawet, żeby móc jednocześnie ciacho i pieczeń robić, niż zwykły piekarnik... nie wiem jak z tym podgrzewaniem, ale odniosę się do oszczędności energii. z tego co czytałam, Solar Cube LG ma o 50% mniejsze zużycie energii niż standardowy piekarnik... Kusząca perspektywa muszę przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.09.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) Wyciągam jakiś stary temat Pytanie mam do użytkowniczek piekarnika z pyrolizą, katalizą lub z teleskopami. Słyszałam, że piekarnik z funkcją pyrolizy pozbawiony jest teleskopów. Nie użytkowałam ani jednego ani drugiego - możecie powiedzieć co dla Was jest ważniejsze w piekarniku ? O katalizie z kolei czytałam, że nie jest tak dokłądna jak pyroliza a i filtry trzeba wymieniać co kilka miesięcy. Lubię gotować i piec ciasta, więc "wypasiony" piekarnik bardzo by mi ułatwił życie. Ale czy bardziej stawiać na teleskopy czy na pyrolizę ? Edycja: Doczytałam, że w niektórych modelach jest możliwość połaczenia pyrolizy i prowadnic teleskopowych, ale wszystkie piekarniki które udało mi się znaleźć są pozbawione podziału piekarnika na dwie niezleżne części (możliwość nastawienia innej temperatury w każdej z nich). Czy jest jakiś piekarnik z pyrolizą, teleskopami i podwójną niezależną strefą pieczenia ? Edytowane 16 Września 2010 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 16.09.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 jest już sporo modeli z pyrolizą i prowadnicami teleskopowymi zarazem, ja kupiłam taki niedawno co do pytania czy są mozliwe podwójne strefy pieczenia? nie znam, ale powiem Ci szczerze, że to wydaje mi się fizycznie niemozliwe - na przykład z różnymi temperaturami na dwóch różnych poziomach swego czasu przeglądałam piekarnik - nie pamiętam jakiej firmy, gdzie ponoć są strefy pieczenia ale tak: nie wierzę, że można jednocześnie piec chleb na górze i suszyć bezy na niższym poziomie [skrajne różnice temperatur], piekarnik musiałby mieć nie tylko0 niezależne wentylatory, ile tak naprawdę odrębne komory. i tak, gdy piekę coś na dwóch poziomach, muszę zamieniać je miejscami w połowie pieczenia [jeśli to na przykład są bułki, no chyba że są to dwa inne dania i każde z nich potrzebuje swojego poziomu...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.09.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) SAMSUNG BT63TDBFGB - on ma takią funkcję. Rozmawiałam ze znajomą, piekła rybę i ciasto razem. Poczytaj sobie recenzje na ceneo, ona ma taki wkład dzielący piekarnik na pół, kiedy pieczesz jedną rzecz to nie nagrzewa się cała komora tylko jedna aktywna połówka. Niezależnie ustala się parametry pieczenia dla każdej komory.On ma teleskopy, ale zniechęca mnie katalityczne czyszczenie. Edytowane 16 Września 2010 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 16.09.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Twin Convection - to ta funkcja, fajna... czyszczenie parę niewiele daje, wiem bo używałam takiego piekarnika, po moim używaniu [dość intensywnym, 1-2 razy w tygodniu, głównie chleb i ciasta] nie dawała rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.09.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Właśnie. Gdybym znalazła Twin Convection z pyrolizą i teleskopami ... brałabym w ciemno. Może ktoś coś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 17.09.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Hej.Mirella - ja od paru dni "doktoryzuję się " nad piekarnikami.. Samsung BT62TDBCT ma prawie wszystko to czego oczekujesz. Prawie bo w opisie stoi " kataliza". Musiałabyś zadzwonić na infolinie Samsunga i dopytać o tą funkcję czyszczenia.Ja ostatecznie wybieram Siemensa z pyrolizą i prowadnicami teleskopowymi. Twin Convection jednak to za duży "wypas" dla mnie. Nie będę z tego za często korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 17.09.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 (edytowane) ja mam ten piekarnik i póki co jestem z niego bardzo zadowolona, super funkcja szybkiego nagrzewania - dosłownie w kilka minut nagrzeje się nawet do 250 stopni! http://www.ceneo.pl/1380157 AEG Competence B 9971-5-M ma naprawdę wiele funkcji, pewnie nie ze wszystkich będę korzystać, ale podoba mi się na przykład, że piekarnik sugeruje długość pieczenia dla określonej ilości mięsa, że jest termosonda w wyposażeniu piekarnika na co jeszcze zwracałam uwagę: piekarnik ma szeroki zakres temperatur, ma opcję utrzymywania w cieple dań lub talerzy- w 80 stopniach, ma pyrolizę i wiecie co? uwielbiam jego blachy - dostalam w sumie 3, w tym dwie są nieprzywieralne - ale takie naprawde nieprzywieralne. Pieklam na nich ciasteczka bez uzycia jakiegokolwiek papieru do pieczenia czy smarowania blachy tluszczem piekarnik rozgrzewa się do 300 stopni, zatem mogę otrzymać chrupiącą pizzę czy skórkę na chlebie był jeden minus - na początku w ogóle nie umiałam go obsługiwać -tu nie ma gałek, wszystkie funkcje trzeba odnaleźć, zajęło mi to trochę czasu, ale dałam radę - jeszczę się go uczę, instrukcja w rękę i do przodu Edytowane 17 Września 2010 przez Nina81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 17.09.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 tu wrzuciłam ogólny post na temat piekarników i ich wyboru: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144448-Jaka-lod%C3%B3wk%C4%99-zmywark%C4%99-i-piekarnik-urz%C4%85dzamy-kuchnie/page28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardi 23.01.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 czy jeśli ma się dużo miejsca to czy nie lepiej kupić oddzielnie tego i tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadziek 31.01.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 czy jeśli ma się dużo miejsca to czy nie lepiej kupić oddzielnie tego i tego ? ja jestem prawie zdecydowany na siemensa z mikrofala ale plus do tego koniecznie normalny piekarnika bo ten kompakcik jest zdecydowanie za maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 19.02.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 pyroliza jest fajną funkcją, obecnie montuje się też panele katalityczne pozwalające obniżyć temperaturę spalania tłuszczu do około 300st, nigdy więcej piekarnika bez tej opcji.Ja u siebie mam dodatkowo funkcję mycia parą, ale nie próbowałem jej jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 14.03.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 del Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.