natall 17.07.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Obecnie zastanawiam się nad sprzedażą i ciągle słyszę, że sąsiednie domy (segmenty) są bardzo drogie (z cegły), jednak moi potencjalni kupcy zbijają mi cenę ze względu na wykonanie w technologii termomur/izodom 2000 Już nie wiem czy czekać na kogoś nieświadomego czy faktycznie o ileś tam tańsze są mieszkania styropianowe> Bardzo proszę o opinie lub linki do jakiś opracowań z porównaniem cen (zbycia, nie budowy!!!) w ceramice i styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 17.07.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nie wiem czy jest w ogóle coś konkretnego w tej sprawie - cena nieruchomości jest ceną umowną i wypadkową wielu czynników. Ja miałam pewien problem ze sprzedażą przed kilku laty domu z Ytonga (bo rzekomo nietrwały, rozpoadnie się za 30 lat, ciągnie wilgoć), niektórzy potencjalni kupcy odpadli, w końcu znalazł się ktoś, dla kogo był to właśnie dobry materiał. Potrzymaj trochę cenę i zaczekaj. Może być problem ,ponieważ termomur jest mniej popularny i wielu ludzi uważa ,że ma poważne wady. moze warto "zademonstrować" trochę dom, poodpowiadać na pytania, odesłać na jakieś strony internetowe - ja tak robilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natall 17.07.2007 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 No właśnie zachwalam i nawet wyrukowałam sobie takie cuda o oszczędzaniu ciepła (pic na wodę ) ale problem w tym, że w mojej okolicy kupują mieszkania tylko miejscowi a ci wiedzą jakie są problemy przy technologii izodom (pewnie nie wszędzie tak jest ale tu dość kiepsko budowali). Kupiliby ale za grosze Fajne są zestawienia cen płyta-ceramika i pomyślałam, że jakby się znalazło takie dotyczące ceramiki i izodomu to mogłabym w miare logicznie uzasadniać moje kwoty Do tego mam segment w naprawdę fajnym miejscu i kurczę, nie chciałabym za grosze go oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts