Promyk 17.07.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Mamy dylemat gdzie umieścić WC, czy tam gdzie się znajduje obecnie, czy zamiast gabinetu, umieścić WC z pomieszczeniem na mop, odkurzacz, środki czystości. Wejście do tej łazienki byłaby pod schodami. Taki mieliśmy pomysł ponieważ gabinet się i tak zmniejszy bo przesuwamy i powiększamy schody, będzie on miał powyżej 6 metrów. Zamiast WC jak jest w projekcie chcieliśmy zrobić spiżarkę. Nie wiem czy to dobry pomysł. Może widzielibyście jakieś inne rozwiązania? Czekam na Wasze pomysły.Troszkę nam się wwydae za daleko toaleta Oto rzut parteruhttp://www.dominanta.pl/rzuty_wezyr2g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 17.07.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Kibelek zrobiłabym pod schodami, wg mnie to wystarczająca ilość miejsca na WC, zwłaszcza jak jeszcze powiększacie schodyA obok kuchni spiżarka - super (tylko już bez okna)A jak nie spiżarka, to garderoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 17.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Według mnie dobry,zwłaszcza,że od północy.A może w miejscu kibelka wrzucić szafe czy garderobę na wierzchnie okrycia i buty.Kuchnię masz duza,więc będzie tam miejsce na "spiżarkowe produkty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 19.07.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 moim zdaniem pomysł b. dobry, tym bardziej, że u góry są 4 sypialnie. Nawet nie byłoby większych problemów ze zmianą instalacji wod-kan, bo i tak u góry obok jest łazienka. Nie wydaje mi się, żeby było daleko - w domu zawsze jest więcej przestrzeni. Tylko, nie róbcie miski klozetowej na ścianie salonowej - nieciekawe odgłosy Spiżarka - cudowny pomysł, ale jak wyżej - koniecznie bez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Promyk 19.07.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Dzięki Czarna , może nie napisałaś tego dosłownie ale przynajmniej wiem jedno, iż WC ni emoże być obok salonu, no właśnie z powodu nie przyjemnych odgłosów i skrępowania gości. Dlatego to że WC jest zaraz przy wejściu jest dobrym pomysłem. W sumie nie potrzebuje spiżarki bo mam dużą kuchnię ( dzięki suire) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 19.07.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Wc może być w sąsiednim pomieszczeniu,byle nie na ścianie od salonu. Tak rozumiem post czarnej do usług ,suire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 20.07.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wc może być w sąsiednim pomieszczeniu,byle nie na ścianie od salonu. Tak mi się wydaje, chociaż i na ten temat dyskusja się na forum odbyła (zabijcie, nie wiem gdzie ) Myślę, ze WC na przeciwległej ścianie załatwiłoby sprawę... W sumie nie potrzebuje spiżarki bo mam dużą kuchnię Też mam dużą kuchnię - a i spiżarka pełna Trzymam w niej garnki, mikser, wszystkie sprzety mechaniczne, które używa się raz na czas. Dodatkowo małe zapasiki - w końcu do sklepu parę kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Promyk 20.07.2007 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 WC - zostanie jak w projekcie.Przy wejściu. A tam koło salonu będzie gabinet, na gazety, papiery, i cały bałagn męża. Stwierdziłam że ni echce mieć tego w salonie Obecnie mieszkamy w dwóch pokojach i jest ciężko ogarnąć tą ,,kupę" papierów, które uzbieraliśmy do budowy. Do tego pełnio książek itd. WC będzie przy wejściu- imprezkę można w salonie zrobić bez obawy, że goście będą krępowali się korzystać głośno z toalety Gabinet choc mały bo około 6 metrów - myślę że będzie spełniał swoją rolę. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts