Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie umieścić WC - czekam na dobre propozycje

Promyk

Recommended Posts

Witam

Mamy dylemat gdzie umieścić WC, czy tam gdzie się znajduje obecnie, czy zamiast gabinetu, umieścić WC z pomieszczeniem na mop, odkurzacz, środki czystości. Wejście do tej łazienki byłaby pod schodami.

Taki mieliśmy pomysł ponieważ gabinet się i tak zmniejszy bo przesuwamy i powiększamy schody, będzie on miał powyżej 6 metrów. Zamiast WC jak jest w projekcie chcieliśmy zrobić spiżarkę. Nie wiem czy to dobry pomysł. Może widzielibyście jakieś inne rozwiązania? Czekam na Wasze pomysły.

Troszkę nam się wwydae za daleko toaleta

Oto rzut parteru

http://www.dominanta.pl/rzuty_wezyr2g.html

moim zdaniem pomysł b. dobry, tym bardziej, że u góry są 4 sypialnie. Nawet nie byłoby większych problemów ze zmianą instalacji wod-kan, bo i tak u góry obok jest łazienka. Nie wydaje mi się, żeby było daleko - w domu zawsze jest więcej przestrzeni. Tylko, nie róbcie miski klozetowej na ścianie salonowej - nieciekawe odgłosy :oops:

Spiżarka - cudowny pomysł, ale jak wyżej - koniecznie bez okna.

Dzięki Czarna , może nie napisałaś tego dosłownie ale przynajmniej wiem jedno, iż WC ni emoże być obok salonu, no właśnie z powodu nie przyjemnych odgłosów i skrępowania gości. Dlatego to że WC jest zaraz przy wejściu jest dobrym pomysłem. W sumie nie potrzebuje spiżarki bo mam dużą kuchnię :)( dzięki suire)

Wc może być w sąsiednim pomieszczeniu,byle nie na ścianie od salonu.

Tak mi się wydaje, chociaż i na ten temat dyskusja się na forum odbyła (zabijcie, nie wiem gdzie :( ) Myślę, ze WC na przeciwległej ścianie załatwiłoby sprawę...

W sumie nie potrzebuje spiżarki bo mam dużą kuchnię

Też mam dużą kuchnię - a i spiżarka pełna :o Trzymam w niej garnki, mikser, wszystkie sprzety mechaniczne, które używa się raz na czas. Dodatkowo małe zapasiki - w końcu do sklepu parę kilometrów :wink:

WC - zostanie jak w projekcie.Przy wejściu. A tam koło salonu będzie gabinet, na gazety, papiery, i cały bałagn męża. Stwierdziłam że ni echce mieć tego w salonie Obecnie mieszkamy w dwóch pokojach i jest ciężko ogarnąć tą ,,kupę" papierów, które uzbieraliśmy do budowy. Do tego pełnio książek itd.

WC będzie przy wejściu- imprezkę można w salonie zrobić bez obawy, że goście będą krępowali się korzystać głośno z toalety :D

Gabinet choc mały bo około 6 metrów - myślę że będzie spełniał swoją rolę.

POZDRAWIAM