Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokoje na poddaszu : Czy można połączyć dwa w jeden?

Promyk

Recommended Posts

Hej ponownie

Następny dylemacik a także zapytanie do Was. Czy dobrym pomysłem jest połączenie dwoch pokoi na przeciwko łazienki. Po połączeniu powstanie duży pokój z garderobą po prawej stronie . To są pokoje od północy. Najpierw miałam taką myśl aby połączyć łazienkę z jednym pokojem stojącym obok aby ten zamienił się w suszarnię, ale to jest pokój od połudnai i nie chciałam go likwidować. A Wy co sądzicie?

Pozdrawiam

Rzut poddasza

http://www.dominanta.pl/rzuty_wezyr2g.html

Jeśli nie ma przeciwskazań konstrukcyjnych ,to tak. :D Sypialnia od północy jest ok.

A jeśli nie zależy Ci na wielkiej ilości pokoi to może cos zaproponuję?

Łazienkę zrób od północy( ten pokoik z balkonikiem) sypialnie z połączonych pokoi północ - południe ,a garderobe w łazience.

I może balkon od południa.A ten północny można zlikwidować.(Zalezy od ustawienia domu.)

Prawdopodobnie jeśli w ogóle będzie wolno zrezygnować ze ścianki,to będzie między pokojami filar,lub dwa.Trzeba spytać architekta,który robi adaptację,lub w pracowni,gdzie kupiłaś projekt.

Ale mnie naszło,nie? :wink:

A komin nie moze byc w garderobie?

A jeśli chodzi o duży pokój (pn-pd) zaproponowany przez suire, to ja bym tylko dodala jakies okno lub okna polaciowe do tego pokoju, bedzie sympatyczniej.

Na zdjeciu ponizej widac te czesc dachu o ktora mi chodzi - najbardziej po prawej stronie.

http://www.dominanta.pl/photo/projektowanie_domow_projekt_domu_wezyr2g_duzy.jpg

my połaczylismy dwa pokoje w jedno pomieszczenie

-------------------------------------------------------------------------------------------------

będziemy mieli trochę wieksza sypialnię z łazienką pod skosem (od płn) i garderobę pod skosem (od płd)

no chyba że coś się zmieni

tj Mary podejmie strategiczną decyzję o zmianie koncepcji :)