GOSIA KARASIŃSKA 22.02.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam!!!Mam pytanie czy ktoś z Was wstawiał do Tymka kolorowe okna? My zastanawiamy się nad złotym dębem albo orzechem. Jak takie okna prezenują się w środku domu.Prosze o opinie i fotki.Dzięki bardzo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ArkadiuszMazury 23.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Wiatam. Moja Żona wybrała dąb antyczny 3 szybowy z Jocza. Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ArkadiuszMazury 23.02.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nie wiem jeszcze jak się zamieszcza zdjęcia. Proszę o pomoc a napewno zamieszczę fotki.[/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.02.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nie wiem jeszcze jak się zamieszcza zdjęcia. Proszę o pomoc a napewno zamieszczę fotki.[/img][/url] Tu masz.......... http://forum.muratordom.pl/kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjec,t30921.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ArkadiuszMazury 23.02.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dzięki stukpuk za pomoc.http://picasaweb.google.pl/106366043076906149243/Pulpit?authkey=Gv1sRgCKLRqN7al_fWew#5441521771966274850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.02.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Teraz lepiej.......... pozwoliłem sobie poprawić...... http://lh3.ggpht.com/_J0qp436wazE/S4QrOJ-anSI/AAAAAAAAACA/jKkW9UBZYR4/s720/DSC00044.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hazard 24.02.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Taa widzę Bertolo,że mamy takie same dylematy Ja też doszedłem do wniosku,że ocieplę do samej kalenicy ale tylko wełną 15.Pod podłogę strychu i na sciany w pokojach położę w poprzek dodatkowo 5 lub 10 i mam nadzieję,że powinno wystraczyć.Niestety strych będę musiał wykonać z płyt OSB tylko zastanawiam się czy koniecznie grubości 22 czy wystarczy 18.Różnica w cenie całkiem spora 81/73 zł/szt. Jeżeli chodzi o tynki to płacę 13zł/m2 bez materiału.A materiały to ok 2 palety wapna jedna paleta cementu i 15 ton piasku czyli razem około 1750 zł.Tynków mam ok 650 m2. Elektrycy skasowali mnie 5000 zł z instalacjami alarmowymi, siecią komputerową i telewizyjną za pierwszy etap oczywiście.Skrzynkę mam w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 25.02.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 widze ze wszyscy draża temat który i mnie nurtuje czyli ocieplenie mam dylemat bo początkowo chciałem ocieplać wełną 15 cm plus 5 cm to jest skosy i sufit a do kalenicy jedynie 5cm wełna firmy isover o parametrach przenikalności ciepła 0,042 teraz pojawił sie problem czy lepiej nie zainwestować w lepszą wełnę o grubości 20 cm i przenikalności 0,032 proszę o poradęja na stryszek też daje plyte osb grub mysle wystarczającej 15 mm (55zł szt) po uprzednim nabiciu kontrłat na jetki co 50 cm tynkarze przychodzą za 2 tyg 11 zł za m2 tynki cementowo wapienne pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Elżbieta 25.02.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam... a ja dziś odebrałem pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 25.02.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam... a ja dziś odebrałem pozwolenie na budowę To już pewnie stan zero masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 26.02.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Taa widzę Bertolo,że mamy takie same dylematy Ja też doszedłem do wniosku,że ocieplę do samej kalenicy ale tylko wełną 15.Pod podłogę strychu i na sciany w pokojach położę w poprzek dodatkowo 5 lub 10 i mam nadzieję,że powinno wystraczyć.Niestety strych będę musiał wykonać z płyt OSB tylko zastanawiam się czy koniecznie grubości 22 czy wystarczy 18.Różnica w cenie całkiem spora 81/73 zł/szt. Jeżeli chodzi o tynki to płacę 13zł/m2 bez materiału.A materiały to ok 2 palety wapna jedna paleta cementu i 15 ton piasku czyli razem około 1750 zł.Tynków mam ok 650 m2. Elektrycy skasowali mnie 5000 zł z instalacjami alarmowymi, siecią komputerową i telewizyjną za pierwszy etap oczywiście.Skrzynkę mam w kotłowni. Witam Ja jednak zdecydowałem się ocieplc do samej kalenicy. i tak po calosci daje toprock rockwoola 15 cm plus 10 cm tez toprock. Dostałem dobra cene na te wełne i mam a w cenie isovera unimaty, a jest lepsza - przenikalnośc cieplna 0,35 a nie 0,42 . myślę, że przesadzam z iloscia ale robie dla siebie więc po prostu nie załuje Połoze tez sam, a stryszek moze kiedys zagospodaruje, więc nie będe narzekał, że jest tam zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 26.02.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Ja jestem na etapie wybierania łazienek dla naszego Tymka. Koncepcji jest kilka, tak jak i wariantów płytek. Niestety za duzo !!! Nie wiadomo na co sie zdecydować. Mamy kilka faforytów - harion - ceramika paradyz, metalic - opoczno itd. Dzisiaj dostałem kolejna ofertę na linero, niebieskie z opocznoa. Niestety nie pasuje nam ten kolor, ale uważam, ze aranżacja wyszła super ! Poniżej kilka zdjec. http://img39.imageshack.us/img39/9934/azienkagora1.jpg http://img20.imageshack.us/img20/4829/lazienkagora7.jpg http://img39.imageshack.us/img39/4876/lazienkagora6t.jpg http://img62.imageshack.us/img62/1685/lazienkagora5.jpg http://img62.imageshack.us/img62/7492/lazienkagora4.jpg http://img534.imageshack.us/img534/2016/lazienkagora3.jpg http://img85.imageshack.us/img85/7451/lazienkagora2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 01.03.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Niesamowite, mamy prawie identyczną aranżacje i jest piękna!Jak tam Wasze postępy, jakieś zdjęcia...?Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 01.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witaj Madziu. Miałem pisac maila do Was , ale ciagle czasu brak ... U nas powolutku. Tynki w tymku wyschły, teraz kładę gładź szpachlowa. Troche przeraża mnie ilość samemu do wykonania, ale powolutku, powolutku ... Pokoik na dole juz jest gładki. W tym tygodniu przychodzi wełna i zabieram sie do ocieplania poddasza i wykonania sufitu. Jutro odbieram podnosnik do płyt, więc będzie łatwiej. Płytkarz ma miesiac opóżniena, wiec spokojnie wybieramy płytki do lazienek. Szukamy paneli, deski, kibelkow, grzejnikow i takie tam. Masakra. Tego jest tak duzo i ceny tak zróznicowane, ze czasami sie odechciewa. Do dego zamówilismy juz drzwi wejsciowe i do kotlowni. Szukamy wewnetrznych, a własciwie nie mżemy się zdecydowac na kolor. Schody chyba też już mamy wybrane. Trochę sie trzeba nagłówkować, żeby to poskładac kolorystycznie do kupy i żeby nas kosty nie zjadły. Ale na szczęście nie jestesmy wymagajacy i liczymy sie z kosztami. Więc damy radę. Zapraszam na parapetówke. W przyszłym tygodniu będa parapety, więc może wpadniecie ? ZAPRASZAMY WAS SERDECZNIE !!! A zdjęc mam mase, ale nie mam czasu ich wklejać. Synek dorósł i całymi dniami okupuje komputer. A jak sie dorwe to szukam info lub cen. Wiec wstyd sie przyznac ale blog muratora, troche odpuściłem. A co tam u Was ? Pozdrawiamy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 02.03.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Oj Piotr z miłą chęcią byśmy Was odwiedzili, ale wiesz jak u nas sytuacja wygląda, może w lipcu nam się uda, bo będziemy jak zwykle na dłużej.Cieszymy się z Waszych postępów już pewnie w tym roku będziecie się wprowadzać i będziecie mogli nacieszyć się domkiem, tym bardziej, że tak wiele robisz sam - jesteśmy pełni podziwu.Filipek niech Cię jednak dopuści kiedyś do komputera i wstaw proszę zdjęcia, bo jak każdy z forum wyczekuje nowych inspiracji szczególnie jeśli jest przy wykańczaniu domu i siebie . Nie jest tak łatwo wszystko dobrać jakbyśmy chcieli, więc trzeba korzystać troszkę z pomysłów innych....Powodzenia i uściski dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 02.03.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witaj Madziu. Miałem pisac maila do Was , ale ciagle czasu brak ... U nas powolutku. Tynki w tymku wyschły, teraz kładę gładź szpachlowa. Troche przeraża mnie ilość samemu do wykonania, ale powolutku, powolutku ... Pokoik na dole juz jest gładki. W tym tygodniu przychodzi wełna i zabieram sie do ocieplania poddasza i wykonania sufitu. Jutro odbieram podnosnik do płyt, więc będzie łatwiej. Płytkarz ma miesiac opóżniena, wiec spokojnie wybieramy płytki do lazienek. Szukamy paneli, deski, kibelkow, grzejnikow i takie tam. Masakra. Tego jest tak duzo i ceny tak zróznicowane, ze czasami sie odechciewa. Do dego zamówilismy juz drzwi wejsciowe i do kotlowni. Szukamy wewnetrznych, a własciwie nie mżemy się zdecydowac na kolor. Schody chyba też już mamy wybrane. Trochę sie trzeba nagłówkować, żeby to poskładac kolorystycznie do kupy i żeby nas kosty nie zjadły. Ale na szczęście nie jestesmy wymagajacy i liczymy sie z kosztami. Więc damy radę. Zapraszam na parapetówke. W przyszłym tygodniu będa parapety, więc może wpadniecie ? ZAPRASZAMY WAS SERDECZNIE !!! A zdjęc mam mase, ale nie mam czasu ich wklejać. Synek dorósł i całymi dniami okupuje komputer. A jak sie dorwe to szukam info lub cen. Wiec wstyd sie przyznac ale blog muratora, troche odpuściłem. A co tam u Was ? Pozdrawiamy !!!! Jeżeli mogę się wtrącić to bardzo pomocna przy szlifowaniu gładzi jest szlifierka oscylacyjna-cena 20-50zł. Jest może więcej pyłu niż przy ręcznym szlifowaniu ale szlifuje się bardzo szybko. Newet kobitka jest w stanie to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 03.03.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja jestem na etapie wybierania łazienek dla naszego Tymka. Koncepcji jest kilka, tak jak i wariantów płytek. Niestety za duzo !!! Nie wiadomo na co sie zdecydować. Mamy kilka faforytów - harion - ceramika paradyz, metalic - opoczno itd. Dzisiaj dostałem kolejna ofertę na linero, niebieskie z opocznoa. Niestety nie pasuje nam ten kolor, ale uważam, ze aranżacja wyszła super ! Poniżej kilka zdjec. łazienka jest super, prosze powiedz w jakim programie dokonałaś tej stylizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 05.03.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Łazienka zrobiona jest w biurze projektowym. Na szczęscie gratis, bez zobowiazań. Ale nie chca sie bawic w zmiane na inne płytki, bo maja duzo pracy. Samemu z tych darmowych programów, nie idzie wyciosac czegos takiego. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 06.03.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Jestem na etapie stanu surowego otwartego, ale już mam pozamawiane wszystko do zamknięcia: okna, drzwi, bramy ... Poszukuję dobrych fachowców do dalszej pracy na okolice mazowieckiego. Jeśli macie fajnych i dobrych fachowców a może i niedrogich i chętnych do pracy i przyjazdu na ten rejon to proszę napiszcie.( hydraulika, wylewki, ocieplenia, tarasy ... wszystko ) A oto jak wygląda obecnie nasz Tymek: http://images46.fotosik.pl/268/eed10dd7cee2ca19med.jpg http://images44.fotosik.pl/268/33311b3630b8b21fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patitom 07.03.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam.Mam prośbę do kogoś, kto jest w posiadaniu kosztorysu Tymka o podesłanie takowego na [email protected]Za chwilę będę załatwiał formalności związane z kredytem i sami rozumiecie.Z góry dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts