chioski 30.12.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 u nas w okolicy budowlancy biora w zaleznosci od gabarytów domu z czego budujesz czym kryjesz itp. miałem na oku jeszcze 2 ekipy po 35 tys ale problem w tym ze niesprawdzeni wiec wole wziąć tych poleconych i zaufanych ufuf (to sie jeszcze okaże) nie przepuszcze im niczego!!! postaram sie w przyszłosci wkleic kopie planu poddasza bo jest to moim zdaniem ciekawa koncepcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 30.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 czy ktos z was udzieli mi lekcji wklejania zdjec na to forum bo zaraz zeświruje!!!!! dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.12.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 czy ktos z was udzieli mi lekcji wklejania zdjec na to forum bo zaraz zeświruje!!!!! dzieki wielkie Ja najpierw wlepiam zdjęcia np: na fotosiku, jak już tam są to klikasz PPM i szukasz "właściwości" klikasz LPM aż się podświetli cały adres URL, potem klikasz ctrl+c. Potem otwierasz nowego posta, klikasz IMG (z lsty pod tematem) potem ctrl+v. I na koniec znowu IMG i............. gotowe najlepiej poćwicz na jakiś fotkach z sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 30.12.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 oki chyba mi sie udało cos wkleic na fotosiku sorki z góry za jakosc zdjec ale nie mam skanera ! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c149468f41a304bf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e113b858e304cb63.html cos tam widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.12.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 http://images31.fotosik.pl/427/c149468f41a304bf.jpg http://images43.fotosik.pl/44/e113b858e304cb63.jpg teraz lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 31.12.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 31.12.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY No i co z tego..........mi tam podoba się moja stodoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 31.12.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 wygląd domu to nie wszystko ważne żeby był funkcjonalny i praktyczny (nie mam zamiaru skradać się na czworakach po poddaszu)fakt jest taki że żaden tymek podniesiony o 2 - 3 maxy STODOŁY mi nie przypomina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 31.12.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Jak tam chioski, już wiesz jak wlepiać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 01.01.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY No i co z tego..........mi tam podoba się moja stodoła To dlaczego nie podniosłeś o 5 - 6 pustaków?? Wszystkie ściany miałyby szafy i wisiały obrazy i lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.01.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY No i co z tego..........mi tam podoba się moja stodoła To dlaczego nie podniosłeś o 5 - 6 pustaków?? Wszystkie ściany miałyby szafy i wisiały obrazy i lustra Trzeba wiedzieć kiedy przestać podnosić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 02.01.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Każdy ma swoje poczucie smaku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_ewa 02.01.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 rzeczywiście z tym podnoszeniem trzeba uważać mysmy też sie nad tym zastanawiali ale własnie maż bał sie efektu stodoły ale jak komuśnei przeszkadza to jasne że może sobie podnosić nawet o 5-6 pustaków ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.01.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Kolejny Tymek przykryty.......jeszcze bez okien dachowych i obróbki kominów.http://images42.fotosik.pl/44/b971787a0cf569ba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 04.01.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 wygląd domu to nie wszystko ważne żeby był funkcjonalny i praktyczny (nie mam zamiaru skradać się na czworakach po poddaszu) fakt jest taki że żaden tymek podniesiony o 2 - 3 maxy STODOŁY mi nie przypomina! witajcie nowi Tymkowicze być może powtórzę się, ale myślę że to ważne - my podnieśliśmy o dwa bloczki betonowe ścianę kolankową - jak na nasze potrzeby wystarczająco - ale odpowiednio pzedłużyliśmy krokwie coby właśnie uniknąć efektu stodoły. Z tego co pamiętam to Beata i Rafał również przedłużali, nie wiem jak inni bo nie kojarzę czy się tym chwalili. Funkcjonalność przede wszystkim ale proporcje też są ważne oczywiście mówię to w naszym imieniu Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 04.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam Serdecznie! Skoro jestescie przy tym temacie to i ja zadam pytanko odnosnie krokwi : ile przedluzyliscie krokwie aby uniknac tego efektu ,, stodoly,, przy podniesieniu scianki od dwa bloczki.... Pytam gdyz my rowniez bedziemy w przyszlosci podnosili scianke kolankowa i tez planujemy o dwa bloczki aby dom byl funkcjonalny i zarazem nie stracil swojego uroku Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.01.2009 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam Serdecznie! Skoro jestescie przy tym temacie to i ja zadam pytanko odnosnie krokwi : ile przedluzyliscie krokwie aby uniknac tego efektu ,, stodoly,, przy podniesieniu scianki od dwa bloczki.... Pytam gdyz my rowniez bedziemy w przyszlosci podnosili scianke kolankowa i tez planujemy o dwa bloczki aby dom byl funkcjonalny i zarazem nie stracil swojego uroku Pozdrawiam... Witam, My przy podniesieniu o 1,5 pustaka wydłużyliśmy krokwie po obu stronach ok 30cm czyli razem 60 cm i nie widac efektu stodoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 05.01.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam Serdecznie! Skoro jestescie przy tym temacie to i ja zadam pytanko odnosnie krokwi : ile przedluzyliscie krokwie aby uniknac tego efektu ,, stodoly,, przy podniesieniu scianki od dwa bloczki.... Pytam gdyz my rowniez bedziemy w przyszlosci podnosili scianke kolankowa i tez planujemy o dwa bloczki aby dom byl funkcjonalny i zarazem nie stracil swojego uroku Pozdrawiam... My zamawialiśmy krokwie długości 8,0m, zgodnie z projektem było 7,8m; czyli wychodzi że tylko 20 cm dłuższe wydawało mi się że była większa różnica no nie ważne, generalnie dodaliśmy jeden rząd dachówki (tylko nasza dachówka jest nieco większa od standardowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 05.01.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 My również 30 cm tak to widział nasz projektant. W rzeczywistości chyba jest tego więcej ale stojąc pod dachem widać to tak: <a href=http://inlinethumb32.webshots.com/42591/2769259080103098714S600x600Q85.jpg' alt='2769259080103098714S600x600Q85.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 05.01.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Chcialam Wszystkim bardzo podziekowac za wszystkie informacje i widze, ze Wasze krokwie sa nieco podobne co mnie oczywiscie cieszy bo latwiej bedzie podjac jakas decyzje Jola i Jarek oczywiscie ze nie widac efektu stodoly na Waszym Tymku Beata i Rafał bardzo podoba mi sie Wasza podbitka Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts