chioski 05.01.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 nasze krokwie maja długosc 8 metrów wiec o efekcie stodoły nie ma mowy! pytanie czym impregnowaliście drzewo na dach - i ile mnie to wyniesie mniej więcej dzieki z góry beata i rafał wasza podbitka jest super ! tez nad taka pomyśle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.01.2009 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Beata i Rafał bardzo podoba mi sie Wasza podbitka . To nie podbitka a raczej nadbitka - jest duża różnica bo nadbitki nie zasłaniają krokwie a podbitki to zasłaniają krokwi - to my mamy podbitki i proszę zobaczyć moje zdjęcia o kilka stron wcześnie (32 strona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 06.01.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Beata i Rafał bardzo podoba mi sie Wasza podbitka . To nie podbitka a raczej nadbitka - jest duża różnica bo nadbitki nie zasłaniają krokwie a podbitki to zasłaniają krokwi - to my mamy podbitki i proszę zobaczyć moje zdjęcia o kilka stron wcześnie (32 strona) Taki efekt uzyskaliśmy deskując dach zrezygnowaliśmy z podbitki na rzecz deski boazeryjnej nabijanej na wystające krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 06.01.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam! Powiem tak podoba mi sie efekt nadbitki u Beaty i Rafala i efekt podbitki u Joli i Jarka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witajcie w Nowym Roku Drodzy Tymkowicze! My z zapytaniem o okna, a raczej drzwi balkonowe: Jaki rodzaj wybraliście czy z ruchomym słupkiem czy przesuwne, jakiej firmy i profilu? To dla nas dość ważne dlatego ponawiamy pytanie, bo mamy miesiąc na podjęcie decyzji.Pozrawiamy Magda i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.01.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 My to mamy drzwi okna z ruchomym słupkiem o wymiarach 230x170 z firmy dobroplast o profilu avangadre 7000 i chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.01.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 oczywiście pięciokomorowe (to zapomniałem jeszcze dodać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzięki Jarku czy jesteś zadowolony z tych drzwi i w ogóle wyboru firmy?My niestety praktycznie wszystko załatwiamy drogą internetową i okna tylko przylecimy zobaczyć, wybrać kolor i nie mamy zbyt dużo czasu na rozmyślanie, jak dotychczas wszystko szło nam jak po grudzie,, ale teraz już wiadomo trzeba uważać okna, instalacje...dzięki za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.01.2009 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzięki Jarku czy jesteś zadowolony z tych drzwi i w ogóle wyboru firmy?My niestety praktycznie wszystko załatwiamy drogą internetową i okna tylko przylecimy zobaczyć, wybrać kolor i nie mamy zbyt dużo czasu na rozmyślanie, jak dotychczas wszystko szło nam jak po grudzie,, ale teraz już wiadomo trzeba uważać okna, instalacje...dzięki za wszelką pomoc Jak najbardziej jesteśmy z nich zadowoleni (słyszeliśmy zła opinia o tych oknach z dobroplastu) i nic nie wykazało się żeby były tandetne a szczególności ich okucia, dobrzxe się zamykają, otwierają i sa szczelne i mieliśmy dobrą ekipę którą wstawiła nam te wszystkie okna a potem dystrybutor tych okien po pó roku kilkakrotnie zadzwonił o umówieniu się z nami po to aby ponownie dostroić wszystkie okna no i przyjechali i dostroili - porządna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 07.01.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witajcie w Nowym Roku Drodzy Tymkowicze! My z zapytaniem o okna, a raczej drzwi balkonowe: Jaki rodzaj wybraliście czy z ruchomym słupkiem czy przesuwne, jakiej firmy i profilu? To dla nas dość ważne dlatego ponawiamy pytanie, bo mamy miesiąc na podjęcie decyzji.Pozrawiamy Magda i Tomek My również wybraliśmy okna balkonowe z ruchomym słupkiem - rozmiar okna zgodny z projektem, więc bez ruchomego słupka byłoby kiepsko cokolwiek szerszego wynieść na taras/ogród. Nasze okienka są z firmy DAKO, kolor złoty dąb. A tu link do naszego modelu: http://www.dako.eu/tekst.php?id=121 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzięki serdeczne za informacje, a cenowo jak sytuacja wygląda? Mamy wyceny z dwóch czy trzech firm i ceny są dość ruchome bo od ok 10 tyś do 14 oczywiście przyjmując okna o dwóch kolorach, a ich cena jest wiadomo wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 07.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Nasze okna kosztowały nas 11tys. (ilość okien jak w projekcie + dodatkowe okno 150x150). Oferty miałam od ok.5 firm i rozpiętość była od 10-17tys. Okienka firmy Dako znałam, widziałam, co do funkcjonowania też nie było zastrzeżeń, dodatkowo firma wykonuje również rolety, a te chcieliśmy aby instalowała jedna firma z oknami, więc stanęło na Dako. Tak więc za 17tys. (najwyższa oferta) mam okna z roletami Okienka są ładne, wiadomo jeszcze bez klamek i regulacji, więc tak naprawdę będzie je można oceniać za jakiś czas, ale na tę chwilę nie mamy do nich żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi Ewo i Marku teraz się tak zastanawiam iktoś ze znajomych proponował nam już tą firmę i bardzo ją wychwalał i wiem, że ma przedstawicielstwo w naszym mieście zaraz ich znajdę i wyślę im ofertę.Dziękujemy za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 07.01.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witajcie w Nowym Roku Drodzy Tymkowicze! My z zapytaniem o okna, a raczej drzwi balkonowe: Jaki rodzaj wybraliście czy z ruchomym słupkiem czy przesuwne, jakiej firmy i profilu? To dla nas dość ważne dlatego ponawiamy pytanie, bo mamy miesiąc na podjęcie decyzji.Pozrawiamy Magda i Tomek My także mamy okna Dako na profilach Veka jak na razie również są bez klamek jak u Ewy i Mirka. Okna są dwukolorowe z zewnątrz ciemny orzech od środka białe. Również zmówiliśmy w tej firmie rolety zewnętrzne i bramę garażową z silnikiem. Całość z montażem kosztowała nas 21.285 jak na realia poznańskie to była bardzo dobra oferta cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 07.01.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Na ile macie wycenę bądź też płaciliście za instalację:woda, kanaliza, ogrzewanie do tego kaloryfery, piec, bojler? Ile za materiały a ile za pracę? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.01.2009 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 No to kurcie drogo Bo my za te wszystkie okna (zewnętrzne kolor złoty dąb a wewnątrz biały) plus drzwi garażowe wyszły nam ok 9800 zł a montaż okien i po półroku regulacja okien - gratis - to mamy szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 07.01.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Może jednak nie - inne oferty oscylowały przy tej kwocie tyle, że bez bramy garażowej z mechanizmem. Regulacja jeżeli będzie konieczna będzie bezpłatna. To nieźle w Poznaniu zdzierają!!! Rolety też macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.01.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Może jednak nie - inne oferty oscylowały przy tej kwocie tyle, że bez bramy garażowej z mechanizmem. Regulacja jeżeli będzie konieczna będzie bezpłatna. To nieźle w Poznaniu zdzierają!!! Rolety też macie? Rolety jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 To teraz z innej beczki:Na jakiej wysokości macie lub będziecie mieli blaty kuchenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 08.01.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 No to kurcie drogo Bo my za te wszystkie okna (zewnętrzne kolor złoty dąb a wewnątrz biały) plus drzwi garażowe wyszły nam ok 9800 zł a montaż okien i po półroku regulacja okien - gratis - to mamy szczęście to naprawdę niska cena chyba naprawdę macie szczęście Znaczy się we Wrocku też zdzierają jak w Poznaniu Nasza stolarka z roletami jak pisałam 17tys. + brama (też ta którą oferuje Dako tylko zakupiona w innym miejscu) z silnikiem ok.3,8tys.. Razem 20.800zł I to było naprawdę najlepsza cenowo oferta, którą udało mi się wynegocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts