Kasia Marcin 16.02.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Nasza jest bardzo podobna: dachówka ceramiczna angoba szlachetna kasztan z Koramica. Dekarz zachwalał dachówkę podczas układania: Kosztowała nas jakieś 16 tys. zgadza się że angoba szlachetna, zgadza sie że Koramic ale nazywa się to "ceglasta" choć moim zdaniem to jakieś nieporozumienie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadiusz i Anna 16.02.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Nasza jest bardzo podobna: dachówka ceramiczna angoba szlachetna kasztan z Koramica. Dekarz zachwalał dachówkę podczas układania: Kosztowała nas jakieś 16 tys. zgadza się że angoba szlachetna, zgadza sie że Koramic ale nazywa się to "ceglasta" choć moim zdaniem to jakieś nieporozumienie:)Dzięki za odpowiedz pozdrawiam i życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 16.02.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Nam trafiła się okazyjnie dachówka Nibra F10 po kursie Euro 3,60zł. Za same elementy ceramiczne na cały dach zapłaciliśmy 10 000 netto. Stwierdziliśmy, że to rozsądna cena i kupiliśmy, choć jeszcze nie mamy dziury w ziemi Dachówka jest trochę większa niż standardowa, ale oględaliśmy ją na dachach i jak ktoś nie wie, to nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 16.02.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Nasza jest bardzo podobna: dachówka ceramiczna angoba szlachetna kasztan z Koramica. Dekarz zachwalał dachówkę podczas układania: Kosztowała nas jakieś 16 tys. zgadza się że angoba szlachetna, zgadza sie że Koramic ale nazywa się to "ceglasta" choć moim zdaniem to jakieś nieporozumienie:) Byłam przekonana że to Roben plus - wyglądają identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 16.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy ktoś z Was budował Tymka z piwnicą lub częściowym podpiwniczeniem???? O ile większy byłby to koszt budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.02.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy ktoś z Was budował Tymka z piwnicą lub częściowym podpiwniczeniem???? O ile większy byłby to koszt budowy? Chyba jeszcze nie było tutaj Tymka z piwnicą? Cenowo to tyle samo(lub raczej więcej) niż takie samo pomieszczenie na pow. to po co się w ziemie pchać?No, ale nikt nie zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 16.02.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Tak się zastanawiam nad tą ilością pomieszczeń gospodarczych... My chcemy pod schodami zrobić taką mini piwniczkę i tak myślimy czy to nam wystarczy, a z drugiej strony nie chcielibyśmy się pchać w koszty a takowe zapewne będą przy nawet częściowym podpiwniczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.02.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Tak się zastanawiam nad tą ilością pomieszczeń gospodarczych... My chcemy pod schodami zrobić taką mini piwniczkę i tak myślimy czy to nam wystarczy, a z drugiej strony nie chcielibyśmy się pchać w koszty a takowe zapewne będą przy nawet częściowym podpiwniczeniu. Ano bedą, a takie pomieszczenie pod schodami to ktos już robił, musisz przeszukać ten temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 16.02.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy ktoś buduje Tymka w naszych okolicach??? To jest woj. lubelskie a z tego co widzę to większość Tymków powstaje po zachodniej stronie kraju, a to baaardzo daleko od nas. Chcielibyśmy zobaczyć domek w wersji choć częściowo wykończonej, a tu w okolicy nikt go jeszcze nie budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.02.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy ktoś buduje Tymka w naszych okolicach??? To jest woj. lubelskie a z tego co widzę to większość Tymków powstaje po zachodniej stronie kraju, a to baaardzo daleko od nas. Chcielibyśmy zobaczyć domek w wersji choć częściowo wykończonej, a tu w okolicy nikt go jeszcze nie budował. Musisz przelecieć ten temat i pewnie znajdziesz kogoś w okolicy! I zrobili nową mape forumowiczów to bedzie łatwiej znaleść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 16.02.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Na mapie byliśmy ale niestety osoby, które w miarę blisko mieszkają nie są zapisane do tego forum może jakoś uda się z nimi złapać kontakt. Dzięki stukpuk za porady i powodzenia w wykańczaniu domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.02.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Na mapie byliśmy ale niestety osoby, które w miarę blisko mieszkają nie są zapisane do tego forum może jakoś uda się z nimi złapać kontakt. Dzięki stukpuk za porady i powodzenia w wykańczaniu domku Prędzej to ja sie wykończe!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 16.02.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Nasza jest bardzo podobna: dachówka ceramiczna angoba szlachetna kasztan z Koramica. Dekarz zachwalał dachówkę podczas układania: Kosztowała nas jakieś 16 tys. zgadza się że angoba szlachetna, zgadza sie że Koramic ale nazywa się to "ceglasta" choć moim zdaniem to jakieś nieporozumienie:) Byłam przekonana że to Roben plus - wyglądają identycznie Kasia & Marcin - wychodzi na to, że nasza dachówka tak samo wygląda na dachu choć zupełnie inna nazwa koloru - dziwne bardzo dziwne !!! Pozdrawiamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 17.02.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 My mamy piwniczkę pod schodami, trochę głębiej w tym miejscu wykopaliśmy, i wyszła całkiem niezła, gąsior na winko na pewno się zmieści, jakiś worek z ziemniakami. Co do kosztów podpiwniczenia to będą na pewno wyższe. Nas fundamenty kosztowały 14tys(robocizna własna), sąsiad zbudował piwnicę pod połową domu, gabarytowo mniejszy od naszego i kosztowało go to 40tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 17.02.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 My mamy piwniczkę pod schodami, trochę głębiej w tym miejscu wykopaliśmy, i wyszła całkiem niezła, gąsior na winko na pewno się zmieści, jakiś worek z ziemniakami. Co do kosztów podpiwniczenia to będą na pewno wyższe. Nas fundamenty kosztowały 14tys(robocizna własna), sąsiad zbudował piwnicę pod połową domu, gabarytowo mniejszy od naszego i kosztowało go to 40tys. Witaj Aniu! Jeśli masz taką możliwość to wstaw kilka zdjęć żeby tak orientacyjnie zobaczyć jak ta piwniczka wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 17.02.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witaj Gosiu i Piotrze Mam stare zdjęcia z początku budowy kiedy jeszcze nie był zalany strop. Jak syn pomoże mi wkleić zdjęcia to może będą na jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 18.02.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Na dworze zima i zima na forum Mam pytanie czy ktoś budował swojego TYMKA z keramzytobetonu. Dzwoniłem dzisiaj do hurtowni i wyszło mi taniej o 10zł na 1m2 w porównaniu z cegłą (grubość sciany 24). Chcę później docieplić styropianem 12cm. wtedy nie zmienią mi się wymiary wewnętrzne. Poza tym keramzyt jest łatwy w obróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 18.02.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witaj Gosiu i Piotrze Mam stare zdjęcia z początku budowy kiedy jeszcze nie był zalany strop. Jak syn pomoże mi wkleić zdjęcia to może będą na jutro. Czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Robert 19.02.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witamy Prosimy Tymkowiczów o podanie nam orientacyjnych kosztów budowy Tymka do stanu surowego otwartego, może być z dachem lub bez. Pod koniec marca lub z poczatkiem kwietnia planujemy ruszyć z budową i chcielibyśmy mniej więcej oszcować koszty jakie nas wyniosą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 19.02.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php?page=1#ezamieszczam fotke na probe,jesli wejdzie,beda dalsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts