Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Jola i Jarek

Recommended Posts

:p Nasza jest bardzo podobna: dachówka ceramiczna angoba szlachetna kasztan z Koramica. Dekarz zachwalał dachówkę podczas układania: Kosztowała nas jakieś 16 tys. :wink:

zgadza się że angoba szlachetna, zgadza sie że Koramic ale nazywa się to "ceglasta" choć moim zdaniem to jakieś nieporozumienie:)

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:p Nasza jest bardzo podobna: dachówka ceramiczna angoba szlachetna kasztan z Koramica. Dekarz zachwalał dachówkę podczas układania: Kosztowała nas jakieś 16 tys. :wink:

zgadza się że angoba szlachetna, zgadza sie że Koramic ale nazywa się to "ceglasta" choć moim zdaniem to jakieś nieporozumienie:)

Dzięki za odpowiedz pozdrawiam i życze powodzenia.

Nam trafiła się okazyjnie dachówka Nibra F10 po kursie Euro 3,60zł. Za same elementy ceramiczne na cały dach zapłaciliśmy 10 000 netto. Stwierdziliśmy, że to rozsądna cena i kupiliśmy, choć jeszcze nie mamy dziury w ziemi :D

Dachówka jest trochę większa niż standardowa, ale oględaliśmy ją na dachach i jak ktoś nie wie, to nie zauważy :D

:o

Byłam przekonana że to Roben plus - wyglądają identycznie :roll:

Tak się zastanawiam nad tą ilością pomieszczeń gospodarczych...

My chcemy pod schodami zrobić taką mini piwniczkę i tak myślimy czy to nam wystarczy, a z drugiej strony nie chcielibyśmy się pchać w koszty a takowe zapewne będą przy nawet częściowym podpiwniczeniu. :cry:

Ano bedą, a takie pomieszczenie pod schodami to ktos już robił, musisz przeszukać ten temat..

Czy ktoś buduje Tymka w naszych okolicach??? To jest woj. lubelskie a z tego co widzę to większość Tymków powstaje po zachodniej stronie kraju, a to baaardzo daleko od nas. Chcielibyśmy zobaczyć domek w wersji choć częściowo wykończonej, a tu w okolicy nikt go jeszcze nie budował. :(

Czy ktoś buduje Tymka w naszych okolicach??? To jest woj. lubelskie a z tego co widzę to większość Tymków powstaje po zachodniej stronie kraju, a to baaardzo daleko od nas. Chcielibyśmy zobaczyć domek w wersji choć częściowo wykończonej, a tu w okolicy nikt go jeszcze nie budował. :(

Musisz przelecieć ten temat :lol: i pewnie znajdziesz kogoś w okolicy!

I zrobili nową mape forumowiczów to bedzie łatwiej znaleść!

:o

Byłam przekonana że to Roben plus - wyglądają identycznie :roll:

Kasia & Marcin - wychodzi na to, że nasza dachówka tak samo wygląda na dachu choć zupełnie inna nazwa koloru - dziwne bardzo dziwne !!! Pozdrawiamy!! :wink:

My mamy piwniczkę pod schodami, trochę głębiej w tym miejscu wykopaliśmy, i wyszła całkiem niezła, gąsior na winko na pewno się zmieści, jakiś worek z ziemniakami. Co do kosztów podpiwniczenia to będą na pewno wyższe. Nas fundamenty kosztowały 14tys(robocizna własna), sąsiad zbudował piwnicę pod połową domu, gabarytowo mniejszy od naszego i kosztowało go to 40tys.

My mamy piwniczkę pod schodami, trochę głębiej w tym miejscu wykopaliśmy, i wyszła całkiem niezła, gąsior na winko na pewno się zmieści, jakiś worek z ziemniakami. Co do kosztów podpiwniczenia to będą na pewno wyższe. Nas fundamenty kosztowały 14tys(robocizna własna), sąsiad zbudował piwnicę pod połową domu, gabarytowo mniejszy od naszego i kosztowało go to 40tys.

Witaj Aniu!

Jeśli masz taką możliwość to wstaw kilka zdjęć żeby tak orientacyjnie zobaczyć jak ta piwniczka wygląda. :D Pozdrawiam

Na dworze zima i zima na forum :D Mam pytanie czy ktoś budował swojego TYMKA z keramzytobetonu. Dzwoniłem dzisiaj do hurtowni i wyszło mi taniej o 10zł na 1m2 w porównaniu z cegłą (grubość sciany 24). Chcę później docieplić styropianem 12cm. wtedy nie zmienią mi się wymiary wewnętrzne. Poza tym keramzyt jest łatwy w obróbce.