stukpuk 28.04.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mam jeszcze pytanie odnosnie scianki kolankowej czy ktos robil tak jak jest w projekcie bez podnoszenia lub z nieznacznym podniesieniem scianki kolankowej i moze sie pochwlic zdjeciami z realizacji ?? Nie chce podnosic scianki bo dom zaczyna tracic swoj urok (to moje zdanie) ewentualnie podniose ja o jednego max'a. Musisz przelecieć cały ten temat, bo chyba był taki Tymek z mini ścianką kolankową. Ale ja nie pamiętam na której już stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_ewa 29.04.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 nasza łazienka na dole http://img516.imageshack.us/img516/166/p4280749.jpg http://img2.imageshack.us/img2/2304/p4280750.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 29.04.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Ratujcie!!!!! Jaką macie wysokość w pokojach na poddaszu? U nas zaczęło się ocieplanie od razu idą regipsy i tak zastanawiamy się na jakiej wysokości umieścić sufit!!!! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniach5 30.04.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam My właśnie jesteśmy w trakcie wykonywania sufitów. Wysokość jaka nam wyszła to ok. 2,45-2,5 m, w zależności od pomieszczenia. Stwierdzam że nawet 2,4 m by wystarczyto. PozdrowaiamMonia i Daniel Kujawsko-Pomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 30.04.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 my na górze mamy wysokośc 2,5-2,6 Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 01.05.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam Majowo Wszystkich Tymkowiczow!!! Dawno sie nie odzywalam bo i u Nas nic sie nie dzieje w zwiazku z budowa i juz raczej nie bedzie sie dzialo... Dluga historia jesli ktos ma ochote dowiedziec sie wiecej zapraszam do Naszego skromnego dziennika, ktory tym samym juz zakonczymy pisac.... Ale bardzo mi milo popatrzec na Wasze postepy i ciesze sie ze wiosna Wam sprzyja do wszelkich dzialan na bdudowach Widze ze sporo Tymkow bedzie sie dopiero budowalo a i fajnie bo to bardzo ladny i mysle ze funkcjonalny domek lukasz_ewa Macie sliczna lazieneczke, bardzo mi sie podoba odpowiedzialam na Wasze pytania w Naszych Komentarzach. Strumyczek milo mi widziec, ze ruszyliscie z budowa w koncu czekaliscie na to cala zime..... Bede do Was zagladala w koncu ,,zaszczepiliscie,, Nam Tymka Zycze Wam powodzenia i zeby jak najszybciej poszla Wam ta budowa i zeby byla dla Was milym doswiadczeniem A tak na marginesie czy ktos sie orientuje czy mozna sprzedac projekt ,, Tymek odbicie lustrzane,, ktory jest juz zaadaptowany i ma naniesione zmiany? A jesli tak to moze jest ktos chetny bo mozemy odsprzedac, w naszym Dzienniku jest opisane z jakich powodow....Oraz mamy do sprzedania dzialeczke piekna utrzymana w czytstosci pieknie polozona ma 30 arow -100m dluga i 30m szeroka polozona przy drodze z tak zwanych,, kocich lbow,, Mozemy odsprzedac dziaeczke wraz z projektem, ktory jest juz po adaptacji wlasnie na ta dzialke i ma juz pelna dokumentacje .....Zainteresowanych prosze o wiadomosci na priva i w razie potrzeby moge zadzwonic pod wskazany nr. tel... Wszystkich serdecznie pozdrawiam i zycze aby sprzyjala Wam Wszystkim pogoda przez caly sezon budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 01.05.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 I to wystarczy? Nie jest zbyt nisko? A jaką macie wysokość pomieszczeń na parterze? Dzięki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 01.05.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 U nas na dole wyszła wysokość ok.2,8, góra na razie bez regipsów, ale będzie ok.2,5-2,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 01.05.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Dzięki! Życie pokazało jak ma być! Fachowcy pierwotnie umieścili sufit na wysokości 2,6 ale mnie się to nie podobało bo z pięknego dużego pokoju zrobiła się klatka, a że cenię sobie przestrzeń i lubię wysokie pomieszczenia należało dokonać małej poprawki sufit poszedł jeszcze trochę w górę. Teraz jest chyba 2,75 i wygląda to wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 02.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Drodzy Tymkowicze!Prosimy Was bardzo o wstawienie zdjęcia holu na dole, a dokładnie miejsca pod schodami, bo musimy się zdecydować czy zabudować je (tak jak jest linia pionowa) i pomniejszyć automatycznie miejsce w holu czy zabudować tylko to miejsce gdzie mamy spoczynek na schodachhttp://images45.fotosik.pl/116/338cbf8027369225med.jpg Prosimy może o jakieś rady szczególnie o tych co już mieszkają! Z góry dziękujemy i pozdrawiamy Magda i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 03.05.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 U nas "Majówka" była bardzo pracowita. Zakończona wiechą!! :) Zalaliśmy nasz pierwszy strop! wyszliśmy z ziemi...teraz podlewanko betonu. dzień w dzień, no bo pogoda nam dopisuje na całego!!! ani kropli deszczu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 03.05.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Strumyczek milo mi widziec, ze ruszyliscie z budowa w koncu czekaliscie na to cala zime..... Bede do Was zagladala w koncu ,,zaszczepiliscie,, Nam Tymka Zycze Wam powodzenia i zeby jak najszybciej poszla Wam ta budowa i zeby byla dla Was milym doswiadczeniem GraceH!!! No wielka szkoda, że nie budujecie TYMKA!! :( Dziękujemy za miłe słowa...pędzę czytać, co się tam u WAS podziało!! Powodzenia w planach, jakiekolwiek by nie były!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 05.05.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witam pytanie mam czy podnosiliscie wysokosc domu w sensie czy macie wyzej niz w projekcie o schodek lub dwa wejscei do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 05.05.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Wydaje mi się, że jest to kwestia indywidualna. Robiąc adaptację dostosowujesz budynek do podłoża. My np. Mamy wymurowane fundamenty z 9 warstw a do domu będziemy mieć dwa stopnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 06.05.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 to jest sprawa indywidualna jasne ale czy jak dom będzie wyżej to nie straci swojego uroku??? czy ktoś jeszcze może sie wypowiedzec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.pasja 06.05.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Wydaje mi się że może stracić urok, my mamy ten sam problem, musielismy sie podniesc ponieważ mamy dosyć podmokły teren, blisko Wisły. Ale wiemy jak z tego wybrnać, poprostu należy nadsypać teran, lepiej żeby domek był na małej górce niż dorabiać mu schodków. 30 cm cokoliku wystarczy aż za nadto... to nasze rozwiązanie, ale wiadomo, każdy ma do tego inne podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_ewa 06.05.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Drodzy Tymkowicze! Prosimy Was bardzo o wstawienie zdjęcia holu na dole, a dokładnie miejsca pod schodami, bo musimy się zdecydować czy zabudować je (tak jak jest linia pionowa) i pomniejszyć automatycznie miejsce w holu czy zabudować tylko to miejsce gdzie mamy spoczynek na schodach http://images45.fotosik.pl/116/338cbf8027369225med.jpg Prosimy może o jakieś rady szczególnie o tych co już mieszkają! Z góry dziękujemy i pozdrawiamy Magda i Tomek my zabudowywalismy ale fotek nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.05.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 my mamy zabudowane z "linią schodów": http://images35.fotosik.pl/58/c9f92a9100f7238amed.jpg i teraz http://images44.fotosik.pl/119/9553e875a01b2f8dmed.jpg Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 06.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Drodzy Tymkowicze!!! Posiadający kominek lub planujący go wykonać lub też mający jakieś zdanie w tej dziedzinie!!!! Czym zabudować kominek płytą k-g czy może płytą konstrukcyjno-izolacyjną SUPER ISOL Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 07.05.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Drodzy Tymkowicze! Prosimy Was bardzo o wstawienie zdjęcia holu na dole, a dokładnie miejsca pod schodami, bo musimy się zdecydować czy zabudować je (tak jak jest linia pionowa) i pomniejszyć automatycznie miejsce w holu czy zabudować tylko to miejsce gdzie mamy spoczynek na schodach Prosimy może o jakieś rady szczególnie o tych co już mieszkają! Z góry dziękujemy i pozdrawiamy Magda i Tomek Ja na razie rysowałem to na projekcie i rozważałem wariant jak u Ani i Macieja lub ściana wzdłuż biegu schodów bez tego uskoku, tylko że ściana wchodziłaby w połowę wnęki na szafę, a powstałe pomieszczenie byłoby trochę za ciasne. Chyba będzie jak u Ani i Macieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts