Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Jola i Jarek

Recommended Posts

Mam jeszcze pytanie odnosnie scianki kolankowej czy ktos robil tak jak jest w projekcie bez podnoszenia lub z nieznacznym podniesieniem scianki kolankowej i moze sie pochwlic zdjeciami z realizacji ?? Nie chce podnosic scianki bo dom zaczyna tracic swoj urok (to moje zdanie) ewentualnie podniose ja o jednego max'a.

Musisz przelecieć cały ten temat, bo chyba był taki Tymek z mini ścianką kolankową.

Ale ja nie pamiętam na której już stronie.

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Majowo :p Wszystkich Tymkowiczow!!!

Dawno sie nie odzywalam bo i u Nas nic sie nie dzieje w zwiazku z budowa i juz raczej nie bedzie sie dzialo... Dluga historia jesli ktos ma ochote dowiedziec sie wiecej zapraszam do Naszego skromnego dziennika, ktory tym samym juz zakonczymy pisac....

Ale bardzo mi milo popatrzec na Wasze postepy i ciesze sie ze wiosna Wam sprzyja do wszelkich dzialan na bdudowach :D Widze ze sporo Tymkow bedzie sie dopiero budowalo a i fajnie bo to bardzo ladny i mysle ze funkcjonalny domek :wink:

lukasz_ewa Macie sliczna lazieneczke, bardzo mi sie podoba :) odpowiedzialam na Wasze pytania w Naszych Komentarzach.

Strumyczek milo mi widziec, ze ruszyliscie z budowa w koncu czekaliscie na to cala zime..... Bede do Was zagladala w koncu ,,zaszczepiliscie,, Nam Tymka :wink: Zycze Wam powodzenia i zeby jak najszybciej poszla Wam ta budowa i zeby byla dla Was milym doswiadczeniem :p

A tak na marginesie czy ktos sie orientuje czy mozna sprzedac projekt ,, Tymek odbicie lustrzane,, ktory jest juz zaadaptowany i ma naniesione zmiany? A jesli tak to moze jest ktos chetny bo mozemy odsprzedac, w naszym Dzienniku jest opisane z jakich powodow....Oraz mamy do sprzedania dzialeczke piekna utrzymana w czytstosci pieknie polozona ma 30 arow -100m dluga i 30m szeroka polozona przy drodze z tak zwanych,, kocich lbow,, Mozemy odsprzedac dziaeczke wraz z projektem, ktory jest juz po adaptacji wlasnie na ta dzialke :wink: i ma juz pelna dokumentacje .....Zainteresowanych prosze o wiadomosci na priva i w razie potrzeby moge zadzwonic pod wskazany nr. tel...

Wszystkich serdecznie pozdrawiam i zycze aby sprzyjala Wam Wszystkim pogoda przez caly sezon budowlany :D

:p Dzięki! Życie pokazało jak ma być! Fachowcy pierwotnie umieścili sufit na wysokości 2,6 ale mnie się to nie podobało bo z pięknego dużego pokoju zrobiła się klatka, a że cenię sobie przestrzeń i lubię wysokie pomieszczenia należało dokonać małej poprawki sufit poszedł jeszcze trochę w górę. Teraz jest chyba 2,75 i wygląda to wspaniale :wink:

Drodzy Tymkowicze!

Prosimy Was bardzo o wstawienie zdjęcia holu na dole, a dokładnie miejsca pod schodami, bo musimy się zdecydować czy zabudować je (tak jak jest linia pionowa) i pomniejszyć automatycznie miejsce w holu czy zabudować tylko to miejsce gdzie mamy spoczynek na schodach

http://images45.fotosik.pl/116/338cbf8027369225med.jpg

Prosimy może o jakieś rady szczególnie o tych co już mieszkają! Z góry dziękujemy i pozdrawiamy Magda i Tomek

Strumyczek milo mi widziec, ze ruszyliscie z budowa w koncu czekaliscie na to cala zime..... Bede do Was zagladala w koncu ,,zaszczepiliscie,, Nam Tymka :wink: Zycze Wam powodzenia i zeby jak najszybciej poszla Wam ta budowa i zeby byla dla Was milym doswiadczeniem :p

GraceH!!!

No wielka szkoda, że nie budujecie TYMKA!! :( :( Dziękujemy za miłe słowa...pędzę czytać, co się tam u WAS podziało!! Powodzenia w planach, jakiekolwiek by nie były!!! :)

Wydaje mi się że może stracić urok, my mamy ten sam problem, musielismy sie podniesc ponieważ mamy dosyć podmokły teren, blisko Wisły. Ale wiemy jak z tego wybrnać, poprostu należy nadsypać teran, lepiej żeby domek był na małej górce niż dorabiać mu schodków. 30 cm cokoliku wystarczy aż za nadto... to nasze rozwiązanie, ale wiadomo, każdy ma do tego inne podejście.

Drodzy Tymkowicze!

Prosimy Was bardzo o wstawienie zdjęcia holu na dole, a dokładnie miejsca pod schodami, bo musimy się zdecydować czy zabudować je (tak jak jest linia pionowa) i pomniejszyć automatycznie miejsce w holu czy zabudować tylko to miejsce gdzie mamy spoczynek na schodach

http://images45.fotosik.pl/116/338cbf8027369225med.jpg

Prosimy może o jakieś rady szczególnie o tych co już mieszkają! Z góry dziękujemy i pozdrawiamy Magda i Tomek

my zabudowywalismy ale fotek nie mam

Drodzy Tymkowicze!

Ja na razie rysowałem to na projekcie i rozważałem wariant jak u Ani i Macieja lub ściana wzdłuż biegu schodów bez tego uskoku, tylko że ściana wchodziłaby w połowę wnęki na szafę, a powstałe pomieszczenie byłoby trochę za ciasne. Chyba będzie jak u Ani i Macieja :roll: