artursz 06.09.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Jescze raz ja,my narazie szlifujemy szczegóły z architektem i mam nadzieję, że do końca miesiąca uda się złożyć papiery w starostwie. Jednak na budowie roboty nie przerobisz.My będziemy stawiać budynek na płycie fundamentowej(zbrojonej) i ja teraz zajmuję się zagęszczaniem gruntu - zagęszczrki, skoczki itp.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.09.2007 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Nareszcze, coś drgnęło, My natomiast mamy taki stan jaki mamy na ostatnym zdjęciu (czyl;i niedokonczone odeskowanie i wczoraj przywieżli 3m3 deski na dach i już zamawialiśmy 300mb (1zł od mb) na konrłaty i 600mb (1,5 zł od mb) łaty dachowych - w październiku już będziemy kryli blachodachówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 06.09.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 mam pytanie do Artusza Masz juz pozwolenie na pudoweLepiej nie ryzykowac z pracami na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 06.09.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 U nas w Koszalinie budowal bez pozwolenia ktos przypadkiem nieswiadomie wyklepal i tak doszlo do tych co wydaja pozwolenia zostalo wszczymane i przyjechali na jego budowe ikazali mu wszystko rozebrac a mial juz wybudowane do pierwszego pietra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artursz 06.09.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Pozwolenia na budowę jeszcze nie ma ale bez obaw ponieważ na naszej działce został rozebrany rozwalający sie bud. gosp. I na tą rozbiórkę mam pozwolenie dlatego zawszwe można się wytłumaczyć, że wyrównuje się teren po rozbiórce.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.09.2007 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 U nas w Powiecie Ostrołęckim jak dostaliśmy pozwolenie to jeszcze musieliśmy odczekac od dnia odbioru pozwolenie 2 tygodnie na tzw uprawomocnienie sie i dopiero musieliśmy już zacząć budować, nie wiem jak u Was? Lepiej dowiedzcie czy tez tak jest z tym 2-tygodniowym uprawomocnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 06.09.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 NO to dobrze bo temu ktory musiał rozbierać to wspolczuje zasypywal fundamenty zeby nie kazali jeszcze ich burzyć chciał sobie przspieszyc niestety nie udało sie a jeszcze sobie kosztow dolozy lMirek iRenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 06.09.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 a to normalne u nas tez uprawomocnienieja czekalem 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.09.2007 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 I pewne jeszcze miał karę pieniążną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 06.09.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 nieciekawie poznie rzbierac swoj wymarzony domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 06.09.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 niewiem ale i tsak wystarczajaca kara jest to ze wszystko musial rozbierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 06.09.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Sorki, jestem na delegacji i mam grzecznosciowy dostęp do internetu - to w nawiązaniu dopostów, żejest trochę cicho na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.09.2007 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Nie tylko że stracił czas, zaprawy to jeszcze zapłaty dla majstra bo pewnie majster będzie chciał zeby inwestor jeszcze zapłacił za postawienie od nowa ściany. BUUUUUUUUUUUUUUU ALE przykre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.09.2007 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ooo nareszcze odezwali się nasi znajomi z Małopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.09.2007 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 No jeszcze została ZosiaS żeby sie odezwała i pochwaliła w jakim już jest w etapie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 06.09.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Jolu i Jarku Wasz domek jest cudny! z niecierpliwością czekamy na kolejne zdjęcia! Fakt ostatno tu nie zaglądaliśmy a to dlatego, że szanowny małżonek zapracowany a ja róównież wróciłam do pracy - pracuję w oświacie. A żeby było wesoło to nasz projektant ma opóźnienie i nie wiadomo czy zdąży do 15 przerobić cały projekt! Co do ogrzewania to chcemy mieć rozprowadzony płaszcz wodny z kominka na cały dom a w łazienkach dodatkowo ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 06.09.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 A i z tego co wiem to u nas także należy odczekać dwa tygodnie na uprawomocnienie się pozwolenia na budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.09.2007 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam Beato i Rafale, A czy oprucz ogrzewania kominkowego z płaszczem wodnym przewidujecie jeszcze jakiś piec np gazowy? Przy ostrej zimie kominwk nie wystarczy albo podczas Waszej nieobecności piec gazowy byłby dobry.My natomiast będziemy ogrzewali piecem gazowym (może kondensacyjnym) i ogrzewanie kominowe z płaszczem wodnym (w czasie naszej obecnosci i przy lekkiej zimy) i mamy jeszcze zamiar (jesli w przyszłości rząd zrobi jakieś ulgi ze względu na globalny efekt cieplarniany) zainstalowac solary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.09.2007 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 a to normalne u nas tez uprawomocnienie ja czekalem 3 tygodnie 3 tygodnie na uprawomocnienie??? To już wielka biurokracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.09.2007 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 WITAMY W NOWEJ STRONIE (tzn str 6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts