MagTom1719502681 22.01.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Ewo i Marku!Piękną macie ta łazienkę czy możecie wstawić więcej zdjęć np łazienki na górze i innych pomieszczeń?Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 23.01.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Ewo i Marku! Piękną macie ta łazienkę czy możecie wstawić więcej zdjęć np łazienki na górze i innych pomieszczeń?Pozdrawiamy Dziękuję bardzo Projekt łazienki, a raczej kafle zmieniłam w ostatniej chwili i teraz widzę że to była słuszna decyzja. Niestety łazienka na górze musi poczekać na lepsze czasy finansowe a reszta... cały czas się urządzamy, na razie góra, czekam jeszcze na szafy do pokojów dziewczynek i w zasadzie góra będzie urządzona Salon i gabinet następny w kolejce - zdjęcia postaram wkleić jak zrobię trochę aktualnych. pozdrawiam Was serdecznie Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 24.01.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Iwona I Andzrzej napisaliMy kupiliśmy dobre okna niemieckiej firmy GELAN za 9 tys. zł z groszem, tj. cena razem z montażem. Okna są 6-cio komorowe i w kolorze złotego dębu z obu stron. Projekt nie zmieniany, okien jest tyle ile w projekcie. Brame garażową segmentową za 2.700 z montażem - polską. Drzwi wejściowe, dobre i ładne za 1650 zł z montażem, do kotłowni za 1300 zł z montażem. Najdroższą inewestycją w tym domku to jest dach, który połkął już kupę forsy, i to przy pokryciu blachą. A teraz wełna, karton gips itd. ogólnie cholerne koszty. Zdrowych i wesołych Świąt dla wszystkich Tymowiczów. Czy możecie powiedzieć coś wiecej na temat bramy garażowej. Proszę o odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA I ANDRZEJ 25.01.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Brama garażowa segmentowa była dość długo poszukiwana. Ogólnie to prawie wszystkie są cholernie drogie, ale na szczęście z tej całej przereklamowanej zachodniej drożyzny można się wyplątać. Nie polecam kategorycznie zakupu bramy produkcji z CHRL. My znaleźliśmy bardzo dobrą bramę garażową firmy Wiśniowski. Jest to naturalnie produkt polski i bardzo dobry. Firma ta ma bardzo wiele punktów na terenie całej Polski. warto wejść w internet i poszukać. http://www.wisniowski.pl/lng_pl/content/view/15/30/ Nas ta brama wyniosła 2.700 zł wraz z montażem. Kolor złoty dąb, klameczka od zewnątrz, kilku letnia gwarancja, ocieplana, chodzi jak woda. Kiedyś jak wpadnie parę złotych, oczywiście już po wykończeniu domku, to może się człowiek pokwapi i założy tzw. ,,otwieranie dla nygusów" czyli elektryczne. Polecam ten produkt, naprawdę warto. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 26.01.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 codziennie mijam jadąc do nowego sączą fabrykę bram i ogrodzeń a.wiśniowskiego zatrudnia tam ponda 1000 ludzi fabryka jakich mało w polsce mózg staje w poprzek pełna kultura i profesjonalizm a ceny faktycznie chyba najlepsze w Polsce i wykonanie tez dobre. na wiosnę ma być jakaś promocja i po wylewkach na pewno coś kupie od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 26.01.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Fajnie, dzięki za podpowiedzi . A może ktoś słyszał o takiej firmie bram "Nitus". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 28.01.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Brama garażowa segmentowa była dość długo poszukiwana. Ogólnie to prawie wszystkie są cholernie drogie, ale na szczęście z tej całej przereklamowanej zachodniej drożyzny można się wyplątać. Nie polecam kategorycznie zakupu bramy produkcji z CHRL. My znaleźliśmy bardzo dobrą bramę garażową firmy Wiśniowski. Jest to naturalnie produkt polski i bardzo dobry. Firma ta ma bardzo wiele punktów na terenie całej Polski. warto wejść w internet i poszukać. http://www.wisniowski.pl/lng_pl/content/view/15/30/ Nas ta brama wyniosła 2.700 zł wraz z montażem. Kolor złoty dąb, klameczka od zewnątrz, kilku letnia gwarancja, ocieplana, chodzi jak . Kiedyś jak wpadnie parę złotych, oczywiście już po wykończeniu domku, to może się człowiek pokwapi i założy tzw. ,,otwieranie dla nygusów" czyli elektryczne. Polecam ten produkt, naprawdę warto. Pozdrawiamy. Ja też mam brame Wiśniowskiego i zapłaciłąm za nią w grudniu 3700 skąd taka różnica?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 28.01.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Gosiu może masz otwieraną elektrycznie a nie ręcznie,dlatego droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 28.01.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 A no rzczywiście nie doczytałam teraz rozumie dzięki Aniu jak zawsze robisz i czytam za mnie ehahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpm 01.02.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 mamy dwa pytania: jakiego stropianu jakiej firmy uzyliście do ocieplenia budynku (rozważamy yetico)pytanie drugie dotyczy ogrzewania domu kominkiem - czy jest możliwe ogrzanie domu kominkiem za pomoca nawiewów w okresie przejściowym?fachowcy twierdzą,że jest za duża odlegosc pokoju np. na d garażem od kominka i mimo zastosowania pompy poleci zimne powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 02.02.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Mam prośbę . Potrzebuję kosztorys do banku jeśli byłby ktoś tak miły i podrzucił na maila to będę wdzięczny.Mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA I ANDRZEJ 02.02.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 mamy dwa pytania: jakiego stropianu jakiej firmy uzyliście do ocieplenia budynku (rozważamy yetico) pytanie drugie dotyczy ogrzewania domu kominkiem - czy jest możliwe ogrzanie domu kominkiem za pomoca nawiewów w okresie przejściowym? fachowcy twierdzą,że jest za duża odlegosc pokoju np. na d garażem od kominka i mimo zastosowania pompy poleci zimne powietrze Kupcie sobie kominek z płaszczem wodnym. Obecnie jest to najlepsze rozwiazanie jeśli chodzi o ogrzewanie domu kominkiem a do tego jeszcze macie ciepłą wodę do mycia i zmywania, nie mówiac juz o ciepłych kaloryferach czy nawet zastosowaniu równocześnie ogrzewania podłogowaego. Koszt takiego kominka jest w granicach od 4 do 5 tys. zł. Zaznaczam, dobrego kominka, w którym można palić stale wielosezonowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 03.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 mam pytanie odnośnie ocielpenia poddasza jakiej grubosci daliście wełne?? i czy macie dwie warstwy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 03.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Gosiaczku!My ociepliliśmy dwoma warstwami 15 i 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 dzięki za odpowiedz bo już mnie straszyli że to za mało:( a jak inni mają może ktoś jeszcze się pochwali:) Już teraz wiem że napewno podniosła bym jeszcze ścianke kolankową półtora pustaka to psu na bude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 04.02.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Eee no co Ty Gosiu,to by stracił domek swój urok.Taki wysoki by się zrobił i wąski .Bo 2 pustaki to 50cm to dużo,a Ty mała jesteś to się zmieścisz tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 06.02.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 URL=http://www.fotosik.pl]http://images36.fotosik.pl/144/12ebb93b60365f9amed.jpg[/url][/url]] Witam! Chyba wszyscy zapadli w sen zimowy w moim Tymku ściana kolankowa to jeden bloczek keramzytowy czyli 25cm. Myślę że jest to wystarczające. Podniesienie ściany kolankowej to zmiana konstrukcji drewnianej przesunięcie płatwi, a to wiąże się z przesunięciem słupów i umieszczenie ich na środku sufitu. Mi niestety przeszkodziła zima nie założyłem dachówki i nie zrobiłem daszku nad wejściem no i teraz śnieg niestety ponaciągał membranę. Okna z roletami są już zamówione i będą za 2 tygodnie. Dodam że wszystkie roboty robiłem sam, a nie jestem budowlańcem i nigdy nie budowałem domu.Zacząłem wylewać fundamenty 2 maja zdjęcie-stan na 15 listopada 2009. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 06.02.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witamy wszystkich Tymkowiczów:) Razem z mężem na wiosnę mamy w planie rozpocząć budowę domu. Póki co jestesmy na etapie zamawiania materiału w między czasie czekając na pozwolenie na budowe, kiedy to będzie nie wiadomo. Cieszymy się, że jest taka możliwość wymiany doświadczeń bo to z pewnością wiele nam ułatwi. Pozdrawiamy ps.odezwiemy się kiedy cos sie już posunie do przodu z naszą budową Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RiR 07.02.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witamy wszystkich Tymkowiczów:) Razem z mężem na wiosnę mamy w planie rozpocząć budowę domu. Póki co jestesmy na etapie zamawiania materiału w między czasie czekając na pozwolenie na budowe, kiedy to będzie nie wiadomo. Cieszymy się, że jest taka możliwość wymiany doświadczeń bo to z pewnością wiele nam ułatwi. Pozdrawiamy ps.odezwiemy się kiedy cos sie już posunie do przodu z naszą budową Już nie mogę się doczekać Witajcie, my jesteśmy dokładnie na tym samym etapie (choć pozwolenie na budowę mamy od października:) ), ale pozatym to właśnie już kupiliśmy unipor na ściany zawnętrzne i beton komórkowy na wewnętrzne, gromadzimy pozostałe materiały, budolańcy "ugadani" i czekamy na wiosne, również niecierpliwie...., pozdrawiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 07.02.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 A ja mam pytanie do wszystkich, którzy mają etap instalacji elektrycznej za sobą, o wskazanie miejsca usytuowania rozdzielni elektrycznej w waszych Tymkach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts