Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Jola i Jarek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja mam pytanie do wszystkich, którzy mają etap instalacji elektrycznej za sobą, o wskazanie miejsca usytuowania rozdzielni elektrycznej w waszych Tymkach;)
Ja jeszcze nie mam ale planuję ją w wiatrołapie tylko , że na ścianie nośnej obok drzwi wejściowych (wchodząc) po lewej stronie tylko muszę kupić taką szczuplejszą skrzynkę

nie wiem czy to dobry pomysł zapewne w wiatrołapie będzie jakaś szafa lub wieszaki na kurtki itp. my naszą skrzynkę mamy w garażu sądzę ze to bardzo wygodne miejsce :D ale oczywiście zawsze mogę sie mylić pozdrawiam wszystkich Tomkowiczów i niech ta zima sie w końcu skończy bo tynkarze już czekają :evil:

Witam wszystkich nowych i starych "Tymkowiczów"

Dawno mnie tutaj nie było, ale wiecie...

Budowa!!!!

Rano na budowe, a wieczorem, to juz tylko spac :wink:

A na chwile obecna nasz Tymek wyglada tak:

Widok od tarasu.

U nas zadaszony.

Jeszcze przed kryciem dachówką.

http://img87.imageshack.us/img87/1853/1010266.jpg

Mamy pytanie do Bertolo, strasznie nam się podoba to zadaszenie nad tarasem i chcielibyśmy właśnie coś takiego zrobic w naszym Tymku..., mamy prośbę czy mógłbys wkleić zdjęcie już po pokryciu dachówką?, i czy nie jest czasem "tochę ciemno" w salonie i małym pokoju?, (choć to jest ta strona Tymka, która będzie u nas dokładnie od południa więc może nie... z góry dziękuję!!!! :)

Niedawno regulowałem zaległości za styropian.

Wyliczyłem, że na ściany zewnętrzne będzie potrzeba ok 170m2 styropianu (myślę, że to z hakiem), a na piwnicę ok 70m2.

Za całość zapłaciłem 6500 zeta.

Jaki metraż ocieplenia wyszedł po obliczeniach u Was i jak to wyglądało kosztowo?