sofix 07.03.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 do jolaada- Ile Was taki stan kosztował łączenie z tym zamówionym ostatnio towarem? Jeżeli ni chcesz na forum to bardzo proszę na priva : [email protected].Z góry Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 08.03.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 do jolaada- Ile Was taki stan kosztował łączenie z tym zamówionym ostatnio towarem? Jeżeli ni chcesz na forum to bardzo proszę na priva : [email protected]. Z góry Dzięki. wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiWitek 08.03.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ja również przyłączę się do prośby patitoma o kosztorys TYMKA - mój mail [email protected] - będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 08.03.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam. Mam prośbę do kogoś, kto jest w posiadaniu kosztorysu Tymka o podesłanie takowego na [email protected] Za chwilę będę załatwiał formalności związane z kredytem i sami rozumiecie. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Moge ci podesłac, jęzeli jeszcze Cie to interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurdan 09.03.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 My też zaczynamy budować Tymka,ale bardzo pilnie potrzebuję kosztorysu do PKO i stąd moja prośba do Bertolo albo kogoś innego o przysłanie na maila [email protected]Bardzo dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 09.03.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Chętnie prześlę kosztorys, tylko nasz opiewa na 300 tys. zł (nie za mało?) składaliśmy do Polbanku i PKO, ostatecznie kredyt wzięliśmy w euro w Polbanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 09.03.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A tak nawiasem , to jutro na budowę wchodzi majster i zaczyna kopać wykop pod ławy !!!Może ktoś mi pomoże znaleźć gdzieś na forum ilości materiałów potrzebne na fundamenty: stal i bloczki fundamentowe? Majster nam wyliczył na ławę 400 mb fi 12, 2000 mb fi 6, 10 kg drutu wiązałkowego, co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 09.03.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A tak nawiasem , to jutro na budowę wchodzi majster i zaczyna kopać wykop pod ławy !!! Może ktoś mi pomoże znaleźć gdzieś na forum ilości materiałów potrzebne na fundamenty: stal i bloczki fundamentowe? Majster nam wyliczył na ławę 400 mb fi 12, 2000 mb fi 6, 10 kg drutu wiązałkowego, co o tym myślicie? Jest ok. Ja zużyłem o ile dobrze pamiętam 300 mb.fi 10 i 200 mb. fi 6. (tylko,że wywaliłem jedną ścianę nośną )A bloczki, to zależy jak wysoko trzeba murować? U mnie poszło 738 szt. bloczków fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurdan 09.03.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Chętnie prześlę kosztorys, tylko nasz opiewa na 300 tys. zł (nie za mało?) składaliśmy do Polbanku i PKO, ostatecznie kredyt wzięliśmy w euro w Polbanku Taki nam wystarczy i bardzo proszę, a czy w Polbanku był atrakcyjniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 09.03.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Jeśli chodzi o Polbank, to rata w euro była bardzo zbliżona do raty kredytu w "Rodzinie na swoim" w PKO, a nie narzucała ograniczeń w metrażu domu. Ostatecznie początkowa rata w euro okazała się nawet niższa, poza tym w listopadzie Polbank miał promocję: nie było ubezpieczenia, marży i opłat za wycenę - miał przez to bardzo dużo klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 09.03.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A tak nawiasem , to jutro na budowę wchodzi majster i zaczyna kopać wykop pod ławy !!! Może ktoś mi pomoże znaleźć gdzieś na forum ilości materiałów potrzebne na fundamenty: stal i bloczki fundamentowe? Majster nam wyliczył na ławę 400 mb fi 12, 2000 mb fi 6, 10 kg drutu wiązałkowego, co o tym myślicie? Jest ok. Ja zużyłem o ile dobrze pamiętam 300 mb.fi 10 i 200 mb. fi 6. (tylko,że wywaliłem jedną ścianę nośną )A bloczki, to zależy jak wysoko trzeba murować? U mnie poszło 738 szt. bloczków fundamentowych. Dziękuję Stukpuk! Na Ciebie zawsze można liczyć! Majster napisał mi 2000 mb fi 6, Ty podałeś 200 mb fi 6, czyli majster pomylił się o jedno zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 09.03.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A tak nawiasem , to jutro na budowę wchodzi majster i zaczyna kopać wykop pod ławy !!! Może ktoś mi pomoże znaleźć gdzieś na forum ilości materiałów potrzebne na fundamenty: stal i bloczki fundamentowe? Majster nam wyliczył na ławę 400 mb fi 12, 2000 mb fi 6, 10 kg drutu wiązałkowego, co o tym myślicie? Jest ok. Ja zużyłem o ile dobrze pamiętam 300 mb.fi 10 i 200 mb. fi 6. (tylko,że wywaliłem jedną ścianę nośną )A bloczki, to zależy jak wysoko trzeba murować? U mnie poszło 738 szt. bloczków fundamentowych. Dziękuję Stukpuk! Na Ciebie zawsze można liczyć! Majster napisał mi 2000 mb fi 6, Ty podałeś 200 mb fi 6, czyli majster pomylił się o jedno zero Podejrzewam, że pomylił się o 1 zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurdan 09.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Jeśli chodzi o Polbank, to rata w euro była bardzo zbliżona do raty kredytu w "Rodzinie na swoim" w PKO, a nie narzucała ograniczeń w metrażu domu. Ostatecznie początkowa rata w euro okazała się nawet niższa, poza tym w listopadzie Polbank miał promocję: nie było ubezpieczenia, marży i opłat za wycenę - miał przez to bardzo dużo klientów. Dziękuję bardzo na szybką odpowiedź i kosztorys Co do banku to jeszcze porównamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 09.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Chętnie prześlę kosztorys, tylko nasz opiewa na 300 tys. zł (nie za mało?) składaliśmy do Polbanku i PKO, ostatecznie kredyt wzięliśmy w euro w Polbanku Taki nam wystarczy i bardzo proszę, a czy w Polbanku był atrakcyjniejszy? Jeszcze wracając do kredytu, to polecam wzięcie go przez doradcę finansowego. Mają w swojej ofercie kilkanaście banków i okazało się, że w moim przypadku zostały wybrane dwie najlepsze oferty, z których wybrałem tą jedyną. Ciekawostką jest to, że porównałem ofertę banku PKO, którą dostałem u doradcy z ofertą, którą dostałem będąc osobiście w banku (z polecenia!) i okazało się, że u doradcy oprocentowanie było o ok, 0.7 % niższe. Dodam, że podpisywałem u doradcy dokument, który stwierdzał, że doradca nie pobiera ode mnie wynagrodzenia za formalności związane z kredytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 10.03.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 mam pytanie do wszystkich ktorzy zakladali strop żerański??? my z mężem nadal nie mozemy sie zdecydować pomiedzy zerańskim a monolitem?? slyszalam ze w żerańskim peka tynk w miejscu złączeń?? co o tym sadzicie??? My mamy żerański stropik , ale jeszcze nie mieszkamy więc się nie wypowiem. my mamy strop żerański, mieszkamy od grudni 2008 roku, jak narazie nic nie pęka Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurdan 10.03.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Chętnie prześlę kosztorys, tylko nasz opiewa na 300 tys. zł (nie za mało?) składaliśmy do Polbanku i PKO, ostatecznie kredyt wzięliśmy w euro w Polbanku Taki nam wystarczy i bardzo proszę, a czy w Polbanku był atrakcyjniejszy? Jeszcze wracając do kredytu, to polecam wzięcie go przez doradcę finansowego. Mają w swojej ofercie kilkanaście banków i okazało się, że w moim przypadku zostały wybrane dwie najlepsze oferty, z których wybrałem tą jedyną. Ciekawostką jest to, że porównałem ofertę banku PKO, którą dostałem u doradcy z ofertą, którą dostałem będąc osobiście w banku (z polecenia!) i okazało się, że u doradcy oprocentowanie było o ok, 0.7 % niższe. Dodam, że podpisywałem u doradcy dokument, który stwierdzał, że doradca nie pobiera ode mnie wynagrodzenia za formalności związane z kredytem. To rzeczywiście ciekawe,bo nigdy bym nie pomyślała,że przez pośrednika może być niższe oprocentowanie,raczej odwrotnie i chyba to sprawdzę,jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 10.03.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Nie pamiętam ile mi poszło bo zamawiałem stal na całość, ale belki do ław robiłem sam. Długość łączna fundamentów około 68m, czyli załóżmy 70m x 4 pręty fi 12 daje nam 280m. Strzemiona robiłem wg projektu 20x20 co 20 cm. Każde około 1 m. Czyli 70m / 0,2m = 350 m fi 6. To tak z rachunków, trzeba założyć jakieś straty na odpadach z prętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiWitek 10.03.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Arektoja - jeśli można to ja również proszę o kosztorys Tymka - [email protected] Też chcemy wziąść 300 tyś, więc Twój kosztorys świetnie by nam pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiWitek 10.03.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Cofam prośbę, a wysyłam podziękowania Najpierw napisałam tu, a potem dopiero zaglądnęłam do skrzynki Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 10.03.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 A my przygotowujemy się do montażu okien, może ktoś ma jakieś cenne uwagi w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts