Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Jola i Jarek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, chodzi mi o ten projekt ponieważ też budujemy Tymka i lada dzień bedzie tynkowanie. Mogłabym prosic o fotki z łazienek w Waszym Tymku?? Mój e-mail [email protected] .Pozdrawiam!

PS. Też jesteśmy ze Śląska (Rybnik):)

O Rybnik to nie daleko, my budujemy w okolicach Raciborza. Dajcie jakieś fotki waszego Tymka na forum :)

Pozdrawiam!

cześć wszystkim !

wylewki skończone

- piasek 24 tony

- cement 4 tony

- siatka zbrojeniowa (mata) 90 szt.

- 3 plastyfikatory

- 3 taśmy dylatacyjne

- styropian 5 cm na pietrze a na parterze 2 razy 5 cm na zakładke

koszt robocizny : ł 2400zł

generalnie jestem zadowolony jakość 1 klasa ale ilość materiałów mnie przerażała

plan na maj to ogrodzenie, drzwi wejściowe, garażowe i od kotłowni, poddasze i ta nieszczęsna jętka w kominie którą muszę przerobić oraz szambo i plantowanie całej działki pozdrawiam wszystkich

Budujemy Tymka z 2 garażami i podwyższoną ścianką kolankową.

Prosze podać maia a wyślę zdjęcia na privatiw

Cześć jestem Dorota

Razem z mężem chcemy wybudować Tymka!

chodzi nam po głowie wersja D z podwójnym garażem i z podwyższona ścianką kolankowa?!

Czy ktoś z was ma taki projekt??

Można proscic o zdjecia

Pozdrawiamy serdecznie

Nie zastanawialiście się nad zamurowaniem drzwi do kuchni - tych od strony salonu? Żeby przy kominku była trochę dłuższa ściana, przy której można by wyciągnąć nogi do kominka. A tak, to z jednej strony jest wejście do salonu z korytarza, a z drugiej wejście do kuchni. Więc kominek jest w miejscu przechodnim. Pytam, bo sama nie wiem...

Pozdrawiam,

Witam!

Myślę, że takie rozwiązanie nie miało by sensu, bo trudno np. podawać do stołu przechodząc przez spiżarkę, wiatrołap i hol.Faktycznie ściana na kominek nie jest zbyt duża jednak wystarczająca, w projekcie wejście do kuchni jest bliżej ściany komina, my jednak chcąc wygospodarować więcej miejsca na kominek wypośrodkowaliśmy to wejście.Pozdrawiam

Nie zastanawialiście się nad zamurowaniem drzwi do kuchni - tych od strony salonu? Żeby przy kominku była trochę dłuższa ściana, przy której można by wyciągnąć nogi do kominka. A tak, to z jednej strony jest wejście do salonu z korytarza, a z drugiej wejście do kuchni. Więc kominek jest w miejscu przechodnim. Pytam, bo sama nie wiem...

Pozdrawiam,

My mamy otwartą kuchnię na salon - zlikwidowaliśmy słup, a ściankę od kominka przedłużyliśmy o ok.80-90cm (dzięki temu mam za nią schowane meble kuchenne) :-)

I tym sposobem ścianka, na której być może kiedyś w przyszłości stanie kominek ma ok.2,7m

pozdrawiam:-)

My mamy otwartą kuchnię na salon - zlikwidowaliśmy słup, a ściankę od kominka przedłużyliśmy o ok.80-90cm (dzięki temu mam za nią schowane meble kuchenne) :-)

I tym sposobem ścianka, na której być może kiedyś w przyszłości stanie kominek ma ok.2,7m

pozdrawiam:-)

Dokładnie.

Ja zrobiłem tak samo. Architekt zlikwidował słup, a co za tym idzie nie mamy ścianki w kuchni. Bedzie tam barek, a meble tak jak Wy za tą ścianka co jest kominek.

Pozdrawiam wszystkich starych i nowych Tymkowiczów.

U mnie roboty masa.

Ostatnio nawet trawnik zasiałem, po uprzednim nawiezieni ziemi i obornika, na okolo 500 M2. Masakra. A smiac mi sie chce bo za dwa miesiące rozkopia i zrobia oczyszczalnie. Z nowosci mamy drzwi wejsciowe. Takie jak chciała zona. Łazienka na dole własnie sie kończy. powoli robi sie na górze. Ociepliłem i częsciowo wygipsowałem. Za dwa tygodnie, najdalej miesiąc będziemy miec wodę, a za dwa jak pisałem oczyszczalnie. Nic tylko sie wprowadzac.

Zapomniałem o podłogach i meblach :)

A to nasze drzwi wejściowe:

http://img210.imageshack.us/img210/391/dsc0254a.png

A oto drzwi

Budujemy Tymka z 2 garażami i podwyższoną ścianką kolankową.

Prosze podać maia a wyślę zdjęcia na privatiw

jolaada, a ja też mogę prosić o zdjęcia projektu, jeśli masz już przygotowane? Mój mail to [email protected]

Ściankę kolankową chcemy podnieść dopiero na budowie i chcę porównać nasze przemyślenia z projektem.

Witam !!!

Mam ogromną prośbę o podanie ile kosztowało Was rozprowadzenie prądu w Tymku. Planujemy zrobić elektryke i szukamy fachowca od tego. Z góry dziękuje !!!

U nas drogo.

220 punktów. Óświetlenie, telewizja, alrarm.

Z materiałem, ze skrzynka i wszystkimi pierdołami do niej, z przyłaczem do domu, wraz ze siła i od razu mieszkaniówka - 10 000 PLN.

Nic nas nie interesowało, jedynie usytuowanie gniazdek, rozmieszczenie światła w domku.

Troszke nam Pan podpowiedział. Ja jestem zadowolony mmio, ze mozna było zrobic to taniej.

kontakty do tego niestety musimy sobie kupic sami. Wybrałem Berkera za około 3000 PLN. Montaz po gipsówce w cenie powyzej.