bertolo 24.06.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 a ja mam znow pytanie:) teraz odnosnie okien i drzwi. zastanawiam sie czy uda nam sie zgromadzic kaske na te rzeczy.dlatego bylabym bardzo wdzieczna jesli podzielicie sie wiadomoscia coo do ceny calej stolarki okiennej??? jakie okna i drzwi wstawiliscie i ile was to wyszlo??? z gory bardzo dziekuejmy za podzieleniem sie informacjami:) kominy jutro beda zamawiane:) Nasze okna białe zewnatrz i wewnatrz ze szprosami z oknoplastu Kraków z termoramką i montażem 11000 PLN Drzwi zewnętrzne podwójne drewniane debowe białe z montażem 4000 PLN Drzwi zewnetrzne do kotłowni metalowe gerda z podwójnym zamkiem z montażem 2000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRISZA80 24.06.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Bartolo,Odpoczynek zawsze się przyda, ale rączki szkoda. A łazienka zachwycająca. Odnośnie mebli do kuchni. Błyszczących nie warto od razu przekreślać. My w wynajmowanym mieszkanku mieliśmy w kuchni białe i błyszczące meble. Zawsze się takich bałam. O dziwo były łatwiejsze w utrzymaniu, niż matowe koloru brąz moich rodziców.Warto się nad tym poważnie zastanowić.Gratulujemy postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsyl 24.06.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 (edytowane) a ja mam znow pytanie:) teraz odnosnie okien i drzwi. zastanawiam sie czy uda nam sie zgromadzic kaske na te rzeczy.dlatego bylabym bardzo wdzieczna jesli podzielicie sie wiadomoscia coo do ceny calej stolarki okiennej??? jakie okna i drzwi wstawiliscie i ile was to wyszlo??? z gory bardzo dziekuejmy za podzieleniem sie informacjami:) kominy jutro beda zamawiane:) Ja akurat mam zamówione okna REHAU jednostronny kolor,okucia antywyważeniowe WK2,szyby antywłamaniowe P4 za cenę 13 tys.(z montażem bez tynkowania) Edytowane 24 Czerwca 2010 przez tomsyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 25.06.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Z jakiej stali robiliście schody wewnętrzne czy tak jak w projekcie fi 8 czy innej. Mam już zakupioną a wydaje mi się za cienki. Oczywiście, pytanie do tych osób co mają schody żelbetonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOSIA KARASIŃSKA 25.06.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Witam wszystkich !!! Mam pytanko ile kosztowało Was rozprowadzenie prądu w Tymku i proszę o porady w tej sprawie bo właśnie jesteśmy na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 25.06.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Z jakiej stali robiliście schody wewnętrzne czy tak jak w projekcie fi 8 czy innej. Mam już zakupioną a wydaje mi się za cienki. Oczywiście, pytanie do tych osób co mają schody żelbetonowe Z fi 12 i z fi 16, z 16 tylko dlatego, że została mi z poprzednich zakupów W swojm dzienniku wrzuciłem właśnie jedno zdjęcie zbrojenia. Edytowane 25 Czerwca 2010 przez arektoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 25.06.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Z fi 12 i z fi 16, z 16 tylko dlatego, że została mi z poprzednich zakupów W swojm dzienniku wrzuciłem właśnie jedno zdjęcie zbrojenia. Arek, wybacz niski poziom pytania (chociaż niektórzy twierdzą, że nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi), ale zaryzykuję i zapytam: deski do szalunków zamawiałeś w tartaku już docięte na wymiar czy też murarze sami docinają na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 25.06.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Arek, wybacz niski poziom pytania (chociaż niektórzy twierdzą, że nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi), ale zaryzykuję i zapytam: deski do szalunków zamawiałeś w tartaku już docięte na wymiar czy też murarze sami docinają na miejscu? Murarze docinają na miejscu idealnie na wymagany wymiar. W projekcie nie ma detali zbrojenia i połączenia schodów ze stropem, więc murarze muszą sami pogłówkować jak to zrobić. Podobnie z szerokością schodów i spocznika - najlepiej wszystko widać na miejscu i takie decyzje dobrze jest podejmować na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 25.06.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Z fi 12 i z fi 16, z 16 tylko dlatego, że została mi z poprzednich zakupów W swojm dzienniku wrzuciłem właśnie jedno zdjęcie zbrojenia. Dzięki, faktycznie nie żałowałeś stali na schody, szkoda mi tej 8 która już jest choć skoro jest w projekcie to chyba ktoś to liczył. Zobaczymy co powie kierownik. Strasznego masz pecha do tych ekip, oby kolejna była ostatnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 25.06.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Z jakiej stali robiliście schody wewnętrzne czy tak jak w projekcie fi 8 czy innej. Mam już zakupioną a wydaje mi się za cienki. Oczywiście, pytanie do tych osób co mają schody żelbetonowe my schody wewnętrzne mamy z fi 12 i z fi 16 Mam pytanie odnośnie tynków, ile Wam wyszło m2 na ściany i sufity? Z góry dzięki za odp Pozdr... Edytowane 25 Czerwca 2010 przez szymaraga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 25.06.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Szymagra, nam wyszło 15 zł za m2 tynku bez różnicy czy sufit czy ściana. Wnęki okienne i drzwiowe nie byly odliczane od powierzchni ścian. A kładliśmy tynk tradycyjny cementowo-wapienny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 25.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Szymagra, nam wyszło 15 zł za m2 tynku bez różnicy czy sufit czy ściana. Wnęki okienne i drzwiowe nie byly odliczane od powierzchni ścian. A kładliśmy tynk tradycyjny cementowo-wapienny:) mi nie chodziło o cenę a ile m2 tynku zostało nałożone nasza ekipa ceni się 21,50/m2 z ich materiałem nie wiem jak to się ma do Waszych cen, inna zaproponowała nam 23/m2 a jeszcze inna 25/m2 widziałam "naszych" wykonanie i bardzo dobrze to wygląda a i cena dość fajna "chyba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 25.06.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 my schody wewnętrzne mamy z fi 12 i z fi 16 Mam pytanie odnośnie tynków, ile Wam wyszło m2 na ściany i sufity? Z góry dzięki za odp Pozdr... Szymaraga, u nas wyszło ok.620m2 ściany + sufity, a płaciliśmy 28zł/m2 robocizna z materiałem, ale to był grudzień 2008 więc ceny były wtedy wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 26.06.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 my schody wewnętrzne mamy z fi 12 i z fi 16 Mam pytanie odnośnie tynków, ile Wam wyszło m2 na ściany i sufity? Z góry dzięki za odp Pozdr... Nam wyszło 670 m2 tynków cementowo-wapiennych wraz z sufitami bez materiału po 13 PLN za 1m2 - robocizna. Nasz tymek jest poszerzony o 1 metr i podniesiona ścianka kolankowa. Wylewki maszynowe 215 m2 po 13 PLN za 1m2 - robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 26.06.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Piotrze dziękuję za odpowiedź, my nie mamy prysznica na górze, więc ten blat będziemy robić troszkę szerszy, a co do kuchni to my zrezygnowaliśmy z frontów na wysoki połysk natomiast blat będziemy mięli taki i nadal się boję, że będzie na nim widać wszystkie przetarcia, co do połysku to faktycznie zdania są podzielone, mi się strasznie podobają, ale choćby nie wiem co opalcowania itp będą zawsze widoczne, no cóż nie wiadomo jak to ugryźć.Wybraliśmy delikatną zeberkę, równie nowoczesną i mam nadzieję, że w całości wypadnie to ładnie, choć i tak boję się jak to wyjdzie w ostateczności, na szczęście znaleźliśmy dość dobrego i nie drogiego stolarza z polecenia sąsiadów, a zrobił im piękną kuchnię. Pozdrawiamy i odpoczywaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom22 28.06.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam wszystkich budujących i już mieszkających w Tymkach. Również budujemy Tymka ( woj.Pomorskie),jesteśmy na etapie zalanego stropu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 28.06.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 (edytowane) http://home-and-garden.webshots.com/photo/2829497180011372551tPxViU?vhost=home-and-garden Edytowane 29 Czerwca 2010 przez magda michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 28.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 (edytowane) [/img] [/url][/img] Edytowane 6 Lipca 2010 przez magda michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 29.06.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Nam wyszło 670 m2 tynków cementowo-wapiennych wraz z sufitami bez materiału po 13 PLN za 1m2 - robocizna. Nasz tymek jest poszerzony o 1 metr i podniesiona ścianka kolankowa. Wylewki maszynowe 215 m2 po 13 PLN za 1m2 - robocizna Dzięki za info nam tynkarze powiedzieli, że około 550-580m2 wyjdzie, my nie mamy ścianki kolankowej a dom poszerzony jest o 0,5m w piątek kończą swoją robótkę, póki co wygląda to dobrze, współczuję im tylko pracy w tym okropnym upale, no cóż lato dodałam nowe fotki wypocin męża, prąd rozprowadzony "własnymi ręcami" nie powiem, ale jak na pierwszy raz nawet mu to nieźle wyszło, tynkarze nawet pochwalili, że takie idealnie równe bruzdy na kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Elżbieta 29.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 My z elektyrykiem jesteśmy umówieni na 7 tys (w tym materiały). Komplet instalacji + TV + RtV + alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts