gosiaczek272 28.11.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a co z tymi oknami u góry?? nie jest zaciemno? bo ja tez bym nie chciała dodawac Wystarczą te małe okną przy drzwiach wejściowe i tak mam widno na shodach ale ja Jarku pytam o pokój 2i3 na górze?? nie wiem czy piszemy o tym samym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.11.2007 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a co z tymi oknami u góry?? nie jest zaciemno? bo ja tez bym nie chciała dodawac Wystarczą te małe okną przy drzwiach wejściowe i tak mam widno na shodach ale ja Jarku pytam o pokój 2i3 na górze?? nie wiem czy piszemy o tym samym? nie wiem o jakim pokoju ty mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.11.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a co z tymi oknami u góry?? nie jest zaciemno? bo ja tez bym nie chciała dodawac Wystarczą te małe okną przy drzwiach wejściowe i tak mam widno na shodach ale ja Jarku pytam o pokój 2i3 na górze?? nie wiem czy piszemy o tym samym? nie wiem o jakim pokoju ty mówisz? Zrozumiałem o okno dachowe nad shodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 28.11.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 chodzi mi o pokoje u góry te dwa z balkonem bo ty tam nie masz dodatkowcych okien przy drzwach balkonowyc? prawda i pytam czy nie jest zaciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.11.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 chodzi mi o pokoje u góry te dwa z balkonem bo ty tam nie masz dodatkowcych okien przy drzwach balkonowyc? prawda i pytam czy nie jest zaciemno Noooo, to widać że nie przeczytałas do końca ten forum hę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.11.2007 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a co z tymi oknami u góry?? nie jest zaciemno? bo ja tez bym nie chciała dodawac Co nie chciałabyś dodawać okna? Dachowe czy dodatkowe okna przy drzwiach balkonowych takie jak u Kasi i Piotrka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 28.11.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 oj chyba chaotycznie pisze chce miec tak jak w projekcie czyli dachowe i balkonowe bez dodatkwoych.i moje pytanie czy w tych dwóch pokojach nie jest za ciemno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.11.2007 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 oj chyba chaotycznie pisze chce miec tak jak w projekcie czyli dachowe i balkonowe bez dodatkwoych.i moje pytanie czy w tych dwóch pokojach nie jest za ciemno ? To już było wcześniejszych stronach, widze ze nie chce ci się poczytać, a po drugie te dodatkowe okna przy balkonach dają urok domu (widać dom u Kasi i Piotrka) nawet całkiem nie zle wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 28.11.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ależ czytam:) tylko utknełam na 4 stronie do tego czasu tego nie było:) a po zatym to dosyć cieżka lektura i nie da sie tego na raz ugryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.11.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 No to wejdź na stronkę 8 tam jest opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.11.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Gosiu, co do dodatkowych okien przy balkonie to gdybyśmy jeszcze raz budowali Tymka to byśmy korzystali pomysł Kasi i Piotrka i zrezygnowalibyśmy z okien dachowych (one są potencjalnymi zalewania pomieszczenia gdyby zapomnielibyśmy je zamknąc i w czasie nieobeczności domowników nagle padałby deszcz). Warto wstawić okna przy balkoni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 30.11.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Gosiu, co do dodatkowych okien przy balkonie to gdybyśmy jeszcze raz budowali Tymka to byśmy korzystali pomysł Kasi i Piotrka i zrezygnowalibyśmy z okien dachowych (one są potencjalnymi zalewania pomieszczenia gdyby zapomnielibyśmy je zamknąc i w czasie nieobeczności domowników nagle padałby deszcz). Warto wstawić okna przy balkoni Pozdrawiam witam wczoraj troszke jeżdzenia miałam odiwedzałam klientów ale juz wróciłąm haha a wiec dostałam projekt i sie przeraziłam tym widokiem ale musze to przegryść co do okien i podnoszenia domu to dalej nie jestem przekonana podam moje propozycje ewentualnych zmian prosze o komentarze:) 1. zamórowanie wejścia za wiatrołapem czyli zrobienie spiżarni. 2. likwidacja drzwi w salonie 3. likwidacja drzwi w kuchni i tu pytania czy ten filar jest tam konieczny chciałą bym tam zrobic barek i nie miec wogóle sciany a ten filar od początku dzałą mi na nerwy 3. zastanawiam sie nad wykuszem ktos to robił ale ja bym chciałą okno a nie całe przeszklone 4. na górze albo dodanie ale małego okienka w pokoju 2i3 bez podnisnienia sciany kolankowej. a jeśli nie to dodanie okna dachowego w tym mniejszym pokoju i to na razie tyle prosze o komentarze PS. co z tymi belkami na górze ich jest od cholery czy mozne wzmocnic jakos i pizbyc sie tych niektóych filarów? taaaaak wiem jarku pewnie gdzies juz o tym pisano ale teraz przed świtami mam troszke pracy wiecej i nie mam czasu na tak wnikliwą i dokładna lekture:) koniec elaboratu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.11.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Gosiu, co do dodatkowych okien przy balkonie to gdybyśmy jeszcze raz budowali Tymka to byśmy korzystali pomysł Kasi i Piotrka i zrezygnowalibyśmy z okien dachowych (one są potencjalnymi zalewania pomieszczenia gdyby zapomnielibyśmy je zamknąc i w czasie nieobeczności domowników nagle padałby deszcz). Warto wstawić okna przy balkoni Pozdrawiam witam wczoraj troszke jeżdzenia miałam odiwedzałam klientów ale juz wróciłąm haha a wiec dostałam projekt i sie przeraziłam tym widokiem ale musze to przegryść co do okien i podnoszenia domu to dalej nie jestem przekonana podam moje propozycje ewentualnych zmian prosze o komentarze:) 1. zamórowanie wejścia za wiatrołapem czyli zrobienie spiżarni. 2. likwidacja drzwi w salonie 3. likwidacja drzwi w kuchni i tu pytania czy ten filar jest tam konieczny chciałą bym tam zrobic barek i nie miec wogóle sciany a ten filar od początku dzałą mi na nerwy 3. zastanawiam sie nad wykuszem ktos to robił ale ja bym chciałą okno a nie całe przeszklone 4. na górze albo dodanie ale małego okienka w pokoju 2i3 bez podnisnienia sciany kolankowej. a jeśli nie to dodanie okna dachowego w tym mniejszym pokoju i to na razie tyle prosze o komentarze PS. co z tymi belkami na górze ich jest od cholery czy mozne wzmocnic jakos i pizbyc sie tych niektóych filarów? taaaaak wiem jarku pewnie gdzies juz o tym pisano ale teraz przed świtami mam troszke pracy wiecej i nie mam czasu na tak wnikliwą i dokładna lekture:) koniec elaboratu Słup miedzy salonem a kuchnia mozna śmiało wywalić, tylko podciąg zrobić. Co do słupów na poddaszu to jak nie zmienisz rozkładu pomieszczeń to tylko 1 bedzie widać w pokoju nad slonem. ja pracuje nad wywaleniem wszystkich słupów na podaszu, jest killka sposobów.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 30.11.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 tak to jakie to sposoby likwidaci bellk?? podaj propozycje a skonsultuje z architektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.11.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 tak to jakie to sposoby likwidaci bellk?? podaj propozycje a skonsultuje z architektem Miedzy salonem a pokojem wywalamy słup,a żeby sie nie zawaliło projektójemy odpowiednich wymiarów podciąg. A na górze zamaist słupów wstawiamy dwa "kratowniki" ze stali i po kłopocie. Ale twój architek napewno zna wiele innych sposobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudinek33 30.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam wszystkich Tymkowiczów. Jakiś czas temu zakupiłem ten projekt i od przyszłego roku ruszam z budową....Jaki rodzaj ogrzewania wybraliście?....czy ktoś analizował opcję kominek z płaszczem wodnym plus ogrzewanie gazem ziemnym? ....czy jest to w ogóle możliwe w tym projekcie?.....czytałem że orzy takim rozwiązaniu kominek i piec gazowy powinny być bardzo blisko siebie, najlepiej ma jednej ścianie a w Tymku tego nie ma....Proszę o wskazówki...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.11.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam wszystkich Tymkowiczów. Jakiś czas temu zakupiłem ten projekt i od przyszłego roku ruszam z budową....Jaki rodzaj ogrzewania wybraliście?....czy ktoś analizował opcję kominek z płaszczem wodnym plus ogrzewanie gazem ziemnym? ....czy jest to w ogóle możliwe w tym projekcie?.....czytałem że orzy takim rozwiązaniu kominek i piec gazowy powinny być bardzo blisko siebie, najlepiej ma jednej ścianie a w Tymku tego nie ma....Proszę o wskazówki...Pozdrawiam Witam. Zacznij od siebie (tymowicze! popieracze mnie?) Skąd jesteś, jaki masz zamiar zmieniać w projekcie, jaki Tymek to znaczy wersja z jednym czy podwójnym garażem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.11.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dudinek, a po drugie co do ogrzewania ten wątek już był przerabiany Trzeba po prostu poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.11.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam wszystkich Tymkowiczów. Jakiś czas temu zakupiłem ten projekt i od przyszłego roku ruszam z budową....Jaki rodzaj ogrzewania wybraliście?....czy ktoś analizował opcję kominek z płaszczem wodnym plus ogrzewanie gazem ziemnym? ....czy jest to w ogóle możliwe w tym projekcie?.....czytałem że orzy takim rozwiązaniu kominek i piec gazowy powinny być bardzo blisko siebie, najlepiej ma jednej ścianie a w Tymku tego nie ma....Proszę o wskazówki...Pozdrawiam Może być przy jednej ścianie ale nie musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 01.12.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 hmmm a nikt nie skomentował moich pomysłów na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts