jakubalina 01.12.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 tak to jakie to sposoby likwidaci bellk?? podaj propozycje a skonsultuje z architektem Miedzy salonem a pokojem wywalamy słup,a żeby sie nie zawaliło projektójemy odpowiednich wymiarów podciąg. A na górze zamaist słupów wstawiamy dwa "kratowniki" ze stali i po kłopocie. Ale twój architek napewno zna wiele innych sposobów. Co to są te kratowniki - możesz bliżej to opisac, mnie teżinteresuje wywalenie słupów a pozostawienie nadal pokrycia dachówką ceramiczną !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 01.12.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 hmmm a nikt nie skomentował moich pomysłów na zmiany Co do Twoich zmian, wiesz każdy ma inne zdanie, bo są różne gusta. Zastanawiam się nad oknami u góry - chyba bez podniesienia ścianki kolankowej nie wsadzisz tam okien Gosiaczku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 01.12.2007 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Gosiu, co do dodatkowych okien przy balkonie to gdybyśmy jeszcze raz budowali Tymka to byśmy korzystali pomysł Kasi i Piotrka i zrezygnowalibyśmy z okien dachowych (one są potencjalnymi zalewania pomieszczenia gdyby zapomnielibyśmy je zamknąc i w czasie nieobeczności domowników nagle padałby deszcz). Warto wstawić okna przy balkoni Pozdrawiam witam wczoraj troszke jeżdzenia miałam odiwedzałam klientów ale juz wróciłąm haha a wiec dostałam projekt i sie przeraziłam tym widokiem ale musze to przegryść co do okien i podnoszenia domu to dalej nie jestem przekonana podam moje propozycje ewentualnych zmian prosze o komentarze:) 1. zamórowanie wejścia za wiatrołapem czyli zrobienie spiżarni. 2. likwidacja drzwi w salonie 3. likwidacja drzwi w kuchni i tu pytania czy ten filar jest tam konieczny chciałą bym tam zrobic barek i nie miec wogóle sciany a ten filar od początku dzałą mi na nerwy 3. zastanawiam sie nad wykuszem ktos to robił ale ja bym chciałą okno a nie całe przeszklone 4. na górze albo dodanie ale małego okienka w pokoju 2i3 bez podnisnienia sciany kolankowej. a jeśli nie to dodanie okna dachowego w tym mniejszym pokoju i to na razie tyle prosze o komentarze PS. co z tymi belkami na górze ich jest od cholery czy mozne wzmocnic jakos i pizbyc sie tych niektóych filarów? taaaaak wiem jarku pewnie gdzies juz o tym pisano ale teraz przed świtami mam troszke pracy wiecej i nie mam czasu na tak wnikliwą i dokładna lekture:) koniec elaboratu Pierwsze pytanie to jest twój pomysł bo nikt o tym nie pomyślał (bo poco przenieść brudne zakupy np ziemniaki przez salon do kuchni ), a reszta to już twoje pomysły a raczej róznych inwestorów Drugie - mam zlikwidowane drzwi i zrobiłem otwór z łukiem Trzecie to ja mam zlikwidowany filar i cześć zamorowany (otwór na przescie z kuchni do salonu zostawiłem szerokość 1,3m - robimy półotwarta kuchna Czwarte - to pomysł Kasi i Piotrka z tymi dodatkowymi oknami przy balkonie i lepiej je skorzystaj P.S. Belki czyli drewnane słupy na górze my nie zakładaliśmy (Kierownik Budowy mówił że nie ma potrzeby je zakładać ale lepiej trzymać przekroje pozostałych konstrukcje drewniane więżby, płatwie, krokwie itp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 01.12.2007 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 hmmm a nikt nie skomentował moich pomysłów na zmiany Co do Twoich zmian, wiesz każdy ma inne zdanie, bo są różne gusta. Zastanawiam się nad oknami u góry - chyba bez podniesienia ścianki kolankowej nie wsadzisz tam okien Gosiaczku !!! I tu ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 01.12.2007 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 i Jeszcze jeśli nie żałujesz kasiory to skorzystaj (nie pamiętam czyi to był ) Wykusz w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 01.12.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 J&J ha ha wstrzeliliśmy się w tej samej minucie. Ja zmian ma od groma (trochę podpatrzyłę u Delus-a) : ja robię m.in ganek 2,5 m długości i 3 m szerokości, poszerzam garaż a tym samym budynek o 0,5 m, zabudowuję przestrzeń pod schodami i zamykam tę przestrzeń robiąc izolację między garażem a holem. U góry łazienka będzie z drugiej strony, na dole wywalam ten pokój na dole, a właściwie samą ściankę pomiędzy salonem i pokojem tworząc ponad 40 m salon... Także Gosiaczek jak widzisz zmiany każdy ma tak zindywidualizowane ze trudno obiektywnie to komentować. Ale powiem tak Gosiaczku mnie się podoba !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliaolamaja 01.12.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 J&J ha ha wstrzeliliśmy się w tej samej minucie. Ja zmian ma od groma (trochę podpatrzyłę u Delus-a) : ja robię m.in ganek 2,5 m długości i 3 m szerokości, poszerzam garaż a tym samym budynek o 0,5 m, zabudowuję przestrzeń pod schodami i zamykam tę przestrzeń robiąc izolację między garażem a holem. U góry łazienka będzie z drugiej strony, na dole wywalam ten pokój na dole, a właściwie samą ściankę pomiędzy salonem i pokojem tworząc ponad 40 m salon... Także Gosiaczek jak widzisz zmiany każdy ma tak zindywidualizowane ze trudno obiektywnie to komentować. Ale powiem tak Gosiaczku mnie się podoba !!! Witam My z zona rowniez zrobilismy ganek o wymiarze dl2,5m szer 3m jest sliczny zamiast garazu sypialnia . Polecam pozdrawiam wszystkich tymkowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 01.12.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witam wszystkich znajomych i nowych TymowiczowWidze ze wciąż przybywa super ze zainteresowanie Tymkiem jest duze i ile tymowiczow tyle pomyslow zawsze mozna skozystac No ale my chyba juz nie skozystamy dlategoże zmiany ktore mamy juz prawie mamy wykonane a na poddaszu nic nie zmieniamy jedynie dokladam okno dachowe w malym pokoju no i taras zreszta sa fotki mozna zobaczyc niedlugo wrzuce nowe z wiezba dachowa i dachowka i chyba w tym roku to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 02.12.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 no tak ja tylko napisałam co chce zmienic bo kazdy pisał wiem ze kazdy ma inną wizje tymka i ok:) chcialam sie tylko pochwalic Jarku moi rodzice mają dom i uklad podobny jesli chodzi o kuchnie i salon i jakos nie uskarza sie moja mama na to ze brudzi jej sie salon z powodu zakupów to oczywiscie znowu indywidualna decycza mmiras prosimy Cie serdecznie o zdjeecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 02.12.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witam i Pozdrawiam Jak masz ochote sie cofnoc w wczesniejsze posty to pare fotek tam wrzucilem wiec zapraszam Mirek i Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 02.12.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 A na jakim wy jesteście etapie, postawiliście już "pakę" jeśli tak prosze wklejcie kilka zdjęć na forum i/lub prześlijcie nam zdjęcia na prywatnego maila [email protected] - interesuje nas jak wygląda ten Wasz i nasz ganek - Delus też się ucieszy bo też będzie robiła ganek.J&J ha ha wstrzeliliśmy się w tej samej minucie. Ja zmian ma od groma (trochę podpatrzyłę u Delus-a) : ja robię m.in ganek 2,5 m długości i 3 m szerokości, poszerzam garaż a tym samym budynek o 0,5 m, zabudowuję przestrzeń pod schodami i zamykam tę przestrzeń robiąc izolację między garażem a holem. U góry łazienka będzie z drugiej strony, na dole wywalam ten pokój na dole, a właściwie samą ściankę pomiędzy salonem i pokojem tworząc ponad 40 m salon... Także Gosiaczek jak widzisz zmiany każdy ma tak zindywidualizowane ze trudno obiektywnie to komentować. Ale powiem tak Gosiaczku mnie się podoba !!! Witam My z zona rowniez zrobilismy ganek o wymiarze dl2,5m szer 3m jest sliczny zamiast garazu sypialnia . Polecam pozdrawiam wszystkich tymkowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majek 69 02.12.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 witam będę wdzieczny za fotki z realzacji budowy tymka - [email protected] dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 03.12.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 witajcie ja czekam cały czas na wodociągi i watenvalla powiedzcie mi w którym momencie podłanczaliscie prąd?? ps,. naoglądałam sie dzis w muratorze wnetrza domów gotowych ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROWABIGBITOWA 05.12.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witam!Mam pytanie odnośnie dachu a właściwie jego kształtu.Czy juz w trakcie adapatacji trzeba postanowic jaki ma byc daszek nad wejsciem?czy mozna podjac decyzje w trakcie budowy?Bo jeszcze nie zdecydowalem czy bedzie daszek z kolumnami czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.12.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witam! Mam pytanie odnośnie dachu a właściwie jego kształtu.Czy juz w trakcie adapatacji trzeba postanowic jaki ma byc daszek nad wejsciem?czy mozna podjac decyzje w trakcie budowy? Bo jeszcze nie zdecydowalem czy bedzie daszek z kolumnami czy bez. My to już w trakcie adaptacji zmienialismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.12.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witam! Mam pytanie odnośnie dachu a właściwie jego kształtu.Czy juz w trakcie adapatacji trzeba postanowic jaki ma byc daszek nad wejsciem?czy mozna podjac decyzje w trakcie budowy? Bo jeszcze nie zdecydowalem czy bedzie daszek z kolumnami czy bez. Nie dam sobie głowy uciąć , ale chyba później też można?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 06.12.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam coś tu ostatnio cicho:) ja dostałam wniosek z energetyki ze podłaczenie w marcu 2008 . i pytanie ponawiam czy mieliście prąd od początku budowy? bo koles od budowy poweidzał mi ze prąd zawsze można skolowac heh moze sztrom w wiadrze bedzie nosic powiedzał ze musi byc woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.12.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam coś tu ostatnio cicho:) ja dostałam wniosek z energetyki ze podłaczenie w marcu 2008 . i pytanie ponawiam czy mieliście prąd od początku budowy? bo koles od budowy poweidzał mi ze prąd zawsze można skolowac heh moze sztrom w wiadrze bedzie nosic powiedzał ze musi byc woda Ja mam prąd od samego początku. Ale można pozyczyć od sąsiada, ale czasem z sąsiadami to tylko na fotografii Nie ma to jak mieć swoje i wiedzieć ile i za co się płaci. O ile jest możliwość podłączenia. Bo czasem nie ma innego wyjścia, ja tak mam z wodą, muszę gdzieś pożyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA SŁAWEK I MARTYNA 07.12.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 WITAM WSZYSTKICH TYMOWICZÓW JESTEŚMY Z MIKOŁOWA NASZ DOMEK BĘDZIEMY ZACZYNAĆ BUDOWAĆ W 2008r. W WYRACH CZY KTOŚ BUDUJE TYMKA BLISKO NAS ??? JAK TAK PROSZE O ODPOWIEDZ DOPIERO OD TYGODNIA MAMY INTERNET POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA SŁAWEK I MARTYNA 07.12.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 MY ZMIENIAMY 1- PODNOSIMY GÓRE O TRZY CEGŁY 2- OKNA DACHOWE REZYGNACJA I DOKŁADAMY DO BALKONOWYCH 3- W SALONIE DRZWI BALKONOWE NA TARAS CHCEMY PRZESUNĄĆ DO TEGO MAŁEGO OKNA (CZY KTOŚ NAD TYM MYŚLAŁ ? ) 4- DOKŁADAMY OKNO W SPIŻARCE I NA HOLU 5-NO NAPEWNO REZYGNACJA Z DRZWI DO SALONU Z TEGO CO CZYTAŁAM TO WIĘKSZOŚĆ POREZYGNOWAŁA Z OKIEN DACHOWYCH JAK ŁAZIENKA U GÓRY WYGLĄDA BEZ OKNA ????????????????????????????????????????????????? JESTEŚMY NA ETAPIE ZAŁATWIANIA PAPIERÓW I MATERIAŁU TO JEST PROBLEM Z CZEGO BUDOWAĆ??? PRZEZ ROK CZASU SZUKALIŚMY PROJEKTU I TYMEK TO JES TO TROCHE ZMIAN I WYMARZONY DOM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts