Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Jola i Jarek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gosiaczku niestety nie wkleje ci zmian na górze, ponieważ Maciej nanosił wszystko na papier milimetrowy i teraz ten plan jest u naszego majstra

jeżeli chozi o słup w kuchni to u nas go nie będzie, będą dwa dodatkowe słupy/wzmocnienia w ścianie zewnętrznej i tej ściance przy kominku

z słupy na górze bedzie widoczny tylko jeden przy wejściu z klatki, reszta będzie ukryta w ścianach

Ania

uhhh ale sie tu dzieje cóż za ostre dyskusje Jarku Wasz tymek wyglada super naprawde jeśli możesz prześli mi swój kosztorys [email protected] interesuje mnie to co zrobiles na dzen dzisjesszy ile wyszło z góry dzekuje :D mam pytanie czy ktoś z was buduje z porothermu np. z winterberga?? i co o tym sądzicie??

Aaaaa ZDROWYCH SPOKOJNYCH RADOSNYCH ŚWIĄT ABY WASZE TYMKI ROSŁY Z DNIA NA DZIEŃ ABY PIENIĄŻKÓW STARCZYŁO NA WSZYSTKO I UDANEGO SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA :D

Witam, może nataliaolamaja budowała co wynika z powyższego zdjęcia z ww materiału. do niej możesz się zgłosić

My również życzymy wesołych świąt :D

Witamy TYMKOWICZE

My budowalismy z porthermu

A sa pytania]]

To taki sam material jak inne, moze nie trzeba dawac cegly penej przed polozeniem wienca poza tym nic innego.

Pozdro

Nie mam zdjec ale w styczniu planuje. Powiem ze jak jest ganek jak w wiejskim domku to przedpokoj ma ok 20 m2 jest przestrzen serio.

Pozdrowienia TYMKI

uhhh ale sie tu dzieje cóż za ostre dyskusje Jarku Wasz tymek wyglada super naprawde jeśli możesz prześli mi swój kosztorys [email protected] interesuje mnie to co zrobiles na dzen dzisjesszy ile wyszło z góry dzekuje :D mam pytanie czy ktoś z was buduje z porothermu np. z winterberga?? i co o tym sądzicie??

Aaaaa ZDROWYCH SPOKOJNYCH RADOSNYCH ŚWIĄT ABY WASZE TYMKI ROSŁY Z DNIA NA DZIEŃ ABY PIENIĄŻKÓW STARCZYŁO NA WSZYSTKO I UDANEGO SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA :D

Witam, może nataliaolamaja budowała co wynika z powyższego zdjęcia z ww materiału. do niej możesz się zgłosić

Witamy TYMKOWICZE

A sa pytania]]

To taki sam material jak inne, moze nie trzeba dawac cegly penej przed polozeniem wienca poza tym nic innego.

Pozdro

Nie mam zdjec ale w styczniu planuje. Powiem ze jak jest ganek jak w wiejskim domku to przedpokoj ma ok 20 m2 jest przestrzen serio.

Pozdrowienia TYMKI

Ja i DELUS też będziemy mieli ganek. Mnie się podoba tylko wejście będzie z przodu.

Witamy TYMKOWICZE

A sa pytania]]

Pozdro

Pozdrowienia TYMKI

Ja i DELUS też będziemy mieli ganek. Mnie się podoba tylko wejście będzie z przodu.

No to o to chodziło że ganek z wejściem z przodu będzie lepiej prezentował na zewnątrz

Witamy TYMKOWICZE

A sa pytania]]

Pozdro

Pozdrowienia TYMKI

ok 20m2 przedpokoju to będzie duża przestrzeń - super a my bez tego ganku ok 12m2 :cry:

Zresztą wkleję jakie my mamy zmiany na parterze - sorki za jakość ale robiłem to dla architekta który adaptował nam projekt - ale wymiary co do milimetra się zgadzają. Dodam, że graż czyli cały budynek jest poszerzony o 0,5 m.

http://inlinethumb44.webshots.com/35883/2773900700102168387S600x600Q85.jpg

i jeszcze drugie ujęcie

http://inlinethumb23.webshots.com/37782/2881988410102168387S600x600Q85.jpg

... proszę o Waszą obiektywną opinię

Hmm w zasadzie masz rację tyle że zastanawiamy się czy dać tam okno (tak jak było w oryginalnym projekcie) czy nie bo akurat jest to zachodnia ściana budynku.Jeszcze nie wiemy jak to rozwiązać.

Jak masz ganek to raczej będzie dziwnie wyglądał z tymi małymi oknami jak nasze(ja tak wyobrażam jak będzie wyglądał Wasz dom z gankiem z tymi oknami

Otwory zrobimy - zawsze jeszcze je można zamurowac gdyby wyglądały głupio, ale odnośnie okna w salonie z poprzedniego postu, co na ten temat myślisz ?

Acha te boczne w salonie, jeśli wyrówniacie ściane ww postu to już nie, ale z zewnątrz bedzie tak pusto że na dole niema okien a na górze dwa balkonowe - tez wygląda jakoś nie swojo - może dlatego że ja mam tak zrobione i widzę a jak zamykam oczy i wymazuję okno na dole to wiedzę dziwnie. Ale każdy ma swój gust

Cieszymy sie :lol: , że podoba się Wam Tymuś.:lol:

Gosiaczku ta łazienka na górze wcale nie jest taka mała.My podnieśliśmy ściankę kolankową o około 30 cm i ta łazienka wygląda na sporą, dodatkowo zamiast garderoby w sąsiednim pokoju wygospodarowaliśmy miejsce na pralnię i suszarnię(wejście z łazienki), a garderobę planujemy zrobić w hallu na górze.

Na dole tradycyjnie jak większość tymowiczów zrezygnowaliśmy z drzwi do salonu i zrobiliśmy podciąg między salonem a kuchnią. Wejście do pomieszczenia gospod.będzie z kuchni,w ten sposób powstanie typowa spiżarnia.

Jeżeli planujecie żaluzje zewnętrzne, to należy podnieść belkę w drzwiach tarasowych (my musieliśmy poprawiać...) :cry:, ponieważ wyżsi osobnicy będą mieć problem.

Dla Tych którzy mają dylemat dotyczący wyboru projektu dodam,że jest to baaaardzo sympatyczny i prosty w budowie domek, a co za tym idzie koszty budowy nie są takie wysokie.

Mam pytanie do Adamsów o te żaluzje o czym ty mówisz co za belka?? bo cały czas mi chodzi o tą markize napaliłam sie nie odpuszcze:) porady potrzebuje!!!

Gosiaczku niestety nie wkleje ci zmian na górze, ponieważ Maciej nanosił wszystko na papier milimetrowy i teraz ten plan jest u naszego majstra

jeżeli chozi o słup w kuchni to u nas go nie będzie, będą dwa dodatkowe słupy/wzmocnienia w ścianie zewnętrznej i tej ściance przy kominku

z słupy na górze bedzie widoczny tylko jeden przy wejściu z klatki, reszta będzie ukryta w ścianach

Ania

Witaj Aniu a czy możesz mi przybliżyc jak ta wasza góra tymka bedzie wygladac bo jakos ciezkie mam myslenie dzekuje:)

Cieszymy sie :lol: , że podoba się Wam Tymuś.:lol:

Gosiaczku ta łazienka na górze wcale nie jest taka mała.My podnieśliśmy ściankę kolankową o około 30 cm i ta łazienka wygląda na sporą, dodatkowo zamiast garderoby w sąsiednim pokoju wygospodarowaliśmy miejsce na pralnię i suszarnię(wejście z łazienki), a garderobę planujemy zrobić w hallu na górze.

Na dole tradycyjnie jak większość tymowiczów zrezygnowaliśmy z drzwi do salonu i zrobiliśmy podciąg między salonem a kuchnią. Wejście do pomieszczenia gospod.będzie z kuchni,w ten sposób powstanie typowa spiżarnia.

Jeżeli planujecie żaluzje zewnętrzne, to należy podnieść belkę w drzwiach tarasowych (my musieliśmy poprawiać...) :cry:, ponieważ wyżsi osobnicy będą mieć problem.

Dla Tych którzy mają dylemat dotyczący wyboru projektu dodam,że jest to baaaardzo sympatyczny i prosty w budowie domek, a co za tym idzie koszty budowy nie są takie wysokie.

Mam pytanie do Adamsów o te żaluzje o czym ty mówisz co za belka?? bo cały czas mi chodzi o tą markize napaliłam sie nie odpuszcze:) porady potrzebuje!!!

Oj Gosiaczku, Gosiaczku,,,,

Jesli uparłaś się z tym markizą to musisz podnieść ściankę kolankową o jakieś 3 pustaki taki jak podnieśli Kasia i Piotrek i tak będzie wyglądał ich dom, za podniesienie pustaków prawie nic nie będzie ci kosztował (może z 1000 zł za te dodatkowe materiały) :wink:

P.S. czy podobają cię się Tymek Kasi i Piotrka po tak dużym poniesieniu ścianki kolankowej???????????