Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Jola i Jarek

Recommended Posts

hop hop a was zasypało :( co tu taki zastój w interesie taaa stuk puk pojechał i nie ma sie z kim przekomarzac :D

Ja jestem po spotkaniu z architaektem pani bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła ogólnie powiedzałam o co mi chodzi i za trzy dni sie do mnie odezwie

okazało sie ze brakuje mi jednego dokumentu :evil: :evil: :evil: planu zagospodarowania terenu czeka sie podobno długo na niego wiec jutro bede pedzic do architektury i uśmiechac sie do pan budżetówek brrrr

ps. kto w stawał zdejcie wykuszu i na której to stronie penie Jaruś pamięta :oops:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

juz juz mam nie fatygujcie się :D

jakoś tak sie ruszyło mimo zimna za oknem i w dumu też wieje lekki chłodzik to ciesze sie że coś sie ruszyło

ups do 29 miałąm podpias umowe z energetyka no cuz wysle jutro zwale na złą aure :) ciekawe ile mi pani Architekt policzy a wy ile płaciliście???

juz juz mam nie fatygujcie się :D

jakoś tak sie ruszyło mimo zimna za oknem i w dumu też wieje lekki chłodzik to ciesze sie że coś sie ruszyło

ups do 29 miałąm podpias umowe z energetyka no cuz wysle jutro zwale na złą aure :) ciekawe ile mi pani Architekt policzy a wy ile płaciliście???

Tego ile płaciliśmy to pamiętam podałem zer dwa razy i jedno był odp dla ciebie :D

A to co?

witam aniu i macku co to ten karamzyt:)

ja jestem na etapie geodety za napalowanie przyłaczy woda energia itd 600zł +_ 300 hah po tem arhitekt 1000 zł

CZY KTOŚ MI W KONCU POEIW JAK ZAŁĄTWIC DOKŁĄDNIE TO POZWOLENIE NA BUDOWE CO MUSZE MIEC I GDZIE PIERW UDERZYĆ BO MIOTAM SIE I DOSTAJE JUZ NERWICY :roll:

Cześć Gosiu, a czy masz może architekta od akceptacji projektu i zmiany projektu?

jeśli masz to przeważnie Pan czy pani architekt wszystkie papierologie załatwia :wink: (my wszystko od zmiany projektu, akceptacji projektu, załątwiania wyrysu działki w urzedzie i jak wszystko zakompletuje do załatwiania o pozwolenie budowy i wtedy poszliśmy do urzędu przekazać potrzebne papiery od architekta - i po co się motać skoro architekt załatwia) i za wszystko zapłaciliśmy 1220 zł 8)

:lol:

Jest to w 11-tej stronie

:D :D o tak Jarku jak zawsze masz racje

załamałam sie nie ma planu zagospodarowani terenu musze złożyc wniosek i czekac............. do 2 miesiecy!!!!!!!!!!!

potem miesiac za zezwolenie na budowa TO JEST CHORE!!!! 2 miesice robi mi sie marzec przy oczywisci dobrych wiatrach i przy życzliwości Pań i Panów urzedniuków w co wątpie :x jak sie wyrobi do kwietnia a tak planowałam budowe to MÓWCIE MI MISTRZU :evil:

a teraz czekam na jakieś słowa otuchy i podtrzymania mnie da duchu :cry:

Jest to w 11-tej stronie

załamałam sie nie ma planu zagospodarowani terenu musze złożyc wniosek i czekac............. do 2 miesiecy!!!!!!!!!!!

potem miesiac za zezwolenie na budowa TO JEST CHORE!!!! 2 miesice robi mi sie marzec przy oczywisci dobrych wiatrach i przy życzliwości Pań i Panów urzedniuków w co wątpie :x jak sie wyrobi do kwietnia a tak planowałam budowe to MÓWCIE MI MISTRZU :evil:

:o Skoro w uzrędzie nie ma Planu zagospodarowania terenu to czy nie sprawdziliście w uzredzie żeby zobaczyc cel działki (czy pod budowę czy to rolna) zanim kupiliście działki :cry:

Jest to w 11-tej stronie

:o Skoro w uzrędzie nie ma Planu zagospodarowania terenu to czy nie sprawdziliście w uzredzie żeby zobaczyc cel działki (czy pod budowę czy to rolna) zanim kupiliście działki :cry:

to była rolna została odrolniona a ta dzalka jest juz z 10 lat własnością ale nikt tam nic nie robił a co to jest jakiś duzy problem???

Jest to w 11-tej stronie

to była rolna została odrolniona a ta dzalka jest juz z 10 lat własnością ale nikt tam nic nie robił a co to jest jakiś duzy problem???

Bo nic nie wiadomo co będzie w tym planu zagospodarowania terenu (oby był tylko na cele osiadla domków jednorodzinnych a nie wkoło twojej działki same usługi)

Jarku ja nie rozumien co ty do mnie piszesz ale już sie boje :o przedstawie Ci po krótce jak to wygląda bo zdjec nie wklejałam

jest to dzałka przy lesie na tak zwanym wygwizdowie ludzie sie tam powoli budują bo wcześniej był problem z prądem stara linia energetyczna dlatego tak to wygląda .

Jarku ja nie rozumien co ty do mnie piszesz ale już sie boje :o przedstawie Ci po krótce jak to wygląda bo zdjec nie wklejałam

jest to dzałka przy lesie na tak zwanym wygwizdowie ludzie sie tam powoli budują bo wcześniej był problem z prądem stara linia energetyczna dlatego tak to wygląda .

Powiem ci najlepiej jak były by same działki pod budowę domków jednorodzinnych (na pewno nie chcesz żeby koło twojego domu w sąsiedztwie był warsztat samochodowy i ci przez cały dzien hałasował albo kuźnia prawda)

no a dokładniej bo dalej nie rozumiem?? że co planu zagospodarowania tereunu nie ma wiec z czym to sie wiąrze że każdy może sobie postawić tam co chce czy jak??

Jeżeli ktoś z góry decyduje że na tej okolicy co masz działka będzie wyłącznie pod jakąś działalność (np market) to masz juz uciązliwego sąsiada a jak pod osiedle domków to już ok, (to wszytko będzie zaznaczone w planie zagospodarowania i zmienia się co pięć lat jeśli przez ten okres nic się nie dzieje tzn prze 5 lat niic nie buduje) a jak nie rozumiesz to zapytaj dokładnie o tym pani architekt i ona czy dokładnie wytłumaczy

My natomiast jak zainteresowaliśmy pewną działkę to zaraz sparwidziliśmy czy to jes właśni budowlana i czy w pobliżu nie będzie jakis uciążliwy sąsiad jak wszystko ok to wtedy kupowaliśmy działke

gosiaczku 272,

witam w gronie osób których budowa swojego domku uzależniona jest od planu zagospodarowania przestrzennego. my czekamy na plan już rok i myślę że jeszcze z pół roku poczekamy no chyba że między czasie wejdzie w życie nowe prawo budowlane - na co bardzo liczę. U nas sprawa opiera się o drogę asfaltową która jest a jednak jej nie ma a działka jest przeznaczona pod zabudowę. Chcemy się budować na jednym z większych osiedli domków jednorodzinnych ale, że Polska ma chore prawo (nie tylko budowlane) to musimy niestety czekać. Aż mnie serce boli bo nic nie mogę zrobić. Nie załamuj się i głowa do góry :p

witam:)

Gosi czytam iwidze,że macie niezły problem

a my w sobotę spotkalismy się ze znajomymi, którzy tez kupili juz projekt Tymka i będa też budowac, także mam nadzieje nowi Tymkowicze dołączą tu niebawem

poza tym to chyba u nas jest problem z drogą, bo powiina mieć 10m,a chyba nie ma...