Jola i Jarek 02.03.2008 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 JOLU I JARKU powiedzcie dużo was wyszły okna,drzwi i brama garażowa ??? Bo ja pytałem w swoich stronach i tak wstępnie otrzymałem sumie prawie 25000 zł. Witam, to już opisałem na 19 stronie ale właśnie wklejam cytat. Witam Wszystkich Tymowiczów. To prawda że tutaj zrobiło się trochę za cicho , Skoro jest za cicho to może ja coś troche popiszę. My z jednej firmy Juz zamawialiśmy komplet okien z firmy drobroplast o profilu Avantgarde 9000 http://www.dobroplast.pl/index.php (i tu zmiana otworów tarasowych na parterze, zamiast 150x210 robimy 170x230) okna będa oklejone z zewnątrz drewnopodobna warstwa w kolorze złoty dąb i zamawialiśmy drzwi garazowe segmentowe kasetonowe w kolorze złoty dąb (razem kosztuje 9800 z montażem) i zamawialiśmy również drewniane drzwi wejściowe 110x230 (nad drzwiami świetlnik, same drzwi 110x210) w kolorze w/w z firmy TikMar z Łomży http://www.tikmar.pl/ (2900zł) Teraz szukamy drzwi do kotłowni. Chcemy pod koniec luteko zamknąc nasz przesliczny Tymek i zaraz w marcu ruszylibyśmy z instalacją wszelkiego rodzaju z tynkiem jak nam kasa pozwala to i ocieplenie plus ekewacja. Pozdrawiam No jeszcze dodaję czego tutaj nie opisałem - drzwi metalowe do kotłowni "Geal" z Łomży 1000 zł czyli za wszystko 13700 zł a co ty tutaj podałeś to jakaś kosmiczna cena Chyba że będziecie kupowali okna drewniane to może być tyle kosztować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 02.03.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 proponuje wam najpierw obejrzeć gdzieś ich "robotę" bo są ekipy które strasznie szargają nam opinie nazywając się tynkarzami.póżniej poprawienie czegoś takiego to jest ............ prze.........!!!!! Nasz tynkarz jest sprawdzany i widziałem jak on tynkował i jak sprawuje po roku tynk (u mojego znajomego) powiem ci coś, my to mamy szczęście że do tej pory mieliśmy porządnych fachowców a nie partaczy (ciekawy jestem jak ja będę robił instalację ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 02.03.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Nasza Działkahttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d1474e87479afd0.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3a95c2cca8bb286c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 02.03.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Jeszcze raz proszę o podpowiedź, który link mam umieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 02.03.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 http://images30.fotosik.pl/169/2d1474e87479afd0med.jpg Kliknij na zdjęcie, a potem funkcja: POBIERZ POZOSTAŁE KODY. Weź na przykład na dole: BEZPOŚREDNI LINK DO ZDJECIA i zadziala http://images26.fotosik.pl/169/3a95c2cca8bb286cmed.jpg Że działa nie musze przekonywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 02.03.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 czasami wszystko działa na zasadzie: kopiuj, wklej Tez sie uczę, ale to opanowałem Dacie rade, jak nie, to pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 a ile metrów tynków wychodzi???? Ok 540 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam! My też likwidujemy wejście do spiżarni do strony wiatrołapu i będziemy mieli tylko przez kuchnię, dzięki czemu zrobimy więcej miejsca np. na regał, a jeśli chodzi o ziemniaki to do kuchni przyniose je już w garnku, gdyż mogę je trzymać w pomieszczeniu gospodarczym, za garażem. Tam też będzie stała pralka, gdyż będziemy mieli ogrzewanie gazowe i nie potrzebujemy kotłowni. Schody też robimy drewniane, o żadnych innych nawet nie myśleliśmy. A i kuchnia jednak będzie otwarta, pomyślimy tylko cos o tym słupku, żeby to ładnie wyglądało Pozdrawiam, A. Zamiast słupa w kuchni można zrobić podciąg taki jak u nas (mozna zobaczyk zdjęcie na 3 czy 4 stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Delus, odezwij się , co co u Was słuchać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 03.03.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jarku czy byłaby możliwość wklejenia jeszcze więcej zdjęć holu, kuchni i salonu i tego tych małych okienek, bo ciągle się zastanawiamy czy je wstawić czy zostwić to dachowe.Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 03.03.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dziękuję Bertolo za pomoc z wklejaniem zdjęc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jarku czy byłaby możliwość wklejenia jeszcze więcej zdjęć holu, kuchni i salonu i tego tych małych okienek, bo ciągle się zastanawiamy czy je wstawić czy zostwić to dachowe.Pozdrawiam Magda Jest na 4 stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 03.03.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dziękuję Bertolo za pomoc z wklejaniem zdjęc! No problemo. Cała przyjemność po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jarku czy byłaby możliwość wklejenia jeszcze więcej zdjęć holu, kuchni i salonu i tego tych małych okienek, bo ciągle się zastanawiamy czy je wstawić czy zostwić to dachowe.Pozdrawiam Magda Jest to jak najbardziej możliwa zrobic jeszcze więcej zdjęcia ale na zdjęciu nic nie da się zobaczyć jak dokłanie wygląda, lepiej byłoby to na żywo oglądać. Hol i schody z tymi dodatkowymi okienkami na prawdę jest jasno a okno dachowe mad schodami zrezygnowaliśmy bo byłoby problem jej umyć. Jakie okna to zależy od Waszego gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Magdo i Tomku, macie ładna okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniach5 03.03.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam W środę 20 lutego 2008 r. ruszyła dalej budowa naszego wymarzonego Tymka. Po wielu rozważaniach zrezygnowaliśmy ze ścianki kolankowej. Wiele czytaliśmy oraz rozmawialiśmy z kilkoma budowlańcami. Wszyscy stwierdzili, że ścianka kolankowa przynosi efekt dopiero gdy jest powyżej 75 cm. Poniżej nie ma sensu bo i tak nie daje wiekej powierzchni i możliwości. Zamieszczamy kilka djęć. To jest stan na 1 marca 2008 r.http://inlinethumb07.webshots.com/33606/2559485140102006332S600x600Q85.jpg http://inlinethumb48.webshots.com/6767/2069857010102006332S600x600Q85.jpg http://inlinethumb50.webshots.com/9521/2520394430102006332S600x600Q85.jpg W niedzielę wkleję jeszcze parę aktualnych zdjęć. PozdrawiamyMonia i Daniel Kujawsko Pomorskie Ps. Jeżeli ktoś będzie chciał to za 2-3 miesiące będziemy mieli do sprzedania 200 szt. stempli oraz podpadcia pod deski (kantówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.03.2008 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 wklejam kilka cytaty z innego forum Jarek dzięki za linki. Poczytałem, ale nie jestem o wiele mądrzejszy Wszyscy zalecają zrobić ze spocznikiem. W projekcie tymaka sa wachlarzowe. Rozumiem, że trzeba je przeprojektować. Tak choćby jak Ty, na zabiegowe ze spocznikiem. U ciebie sa dwa. Ta zmiana jest do zrobienia na etapie adaptacji u projektanta? Drugi dylemat mam z tym dodatkowym pomieszczeniem, przejściem do garażu. Ty go nie zrobiłes? Moja lepsza połowa twierdzi, że stracimy dużo holu i nie będzie to ciekawie wyglądać. Ja sie upieram przy zrobieniu go z powodu spalin i chłodu z garazu. Po zamknięciu spiżarni od strony holu też chyba sie zdecyduje na wstawienie okienka do spiżarni. I co by było symetrycznie ładnie, wypadałoby wstawic drugie nad schodami, a tamto w poddaszu zlikwidować, bo nie praktyczne, choćby do umycia. Ale zostawic tamto drugie? Czy może przesunąc je bardziej na środek, nad schody? Wszelkie zmiany zewnętrzne tzn dodatkowe okna czy filary nad wejściem czy podniesienie ścianki to wymagają na etapie adaptacji u projektanta a te co są wewnątrz np schody czy przerobić kuchnę otwartą na zamkniętą czy półotwartą to już nie muszą być tylko ustalić już z majstrem A co do małych dodatkowych okien i po obu stronach to jestem za - tutaj musi być na etapie zmiany projektu Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.03.2008 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Kilka słów o zmianach na górze. Mam nadzieję, że doradzicie coś http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/ty/tymek-poddasze.jpg Zamierzamy podnieść ściane kolankową o półtora, dwa pustaki. Zwiększymy troszke przestrzeni. Garderoba i łazienka zostaja na swoich miescach. Nie robimy pralni w garderobie i nie zmieniamy miejsca łazienki. Zastanawialiśmy się na tym, ale zostawiamy tak jak jest. Bardzo nam sie podoba to wolne miejsce przy schodach. W myślach widzę juz tam biureczko i komputer. Takie moje miesce do pracy Niepraktyczne wydaja mi się okna na poddaszu. To nad schodami zlikwidujemy, a na parterze wstawimy małe okienko nad schodami. To przy schodach, niestety nie da sie przesunąć, bo jest jaskołka. Trzeba by je zlikwidować, ale boję się, że będzie za ciemno. W łazience okno zostaje, a w pokojach chyba zlikwidujemy i dodamy po oknie do balkonu w jednym i drugim. I chyba tyle. Jesli macie sugestie bardzo prosze. Przyda sie świerzość spojrzenia kogoś innego Jestem za!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.03.2008 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Wszelkie zmiany zewnętrzne tzn dodatkowe okna czy filary nad wejściem czy podniesienie ścianki to wymagają na etapie adaptacji u projektanta a te co są wewnątrz np schody czy przerobić kuchnę otwartą na zamkniętą czy półotwartą to już nie muszą być tylko ustalić już z majstrem A co do małych dodatkowych okien i po obu stronach to jestem za - tutaj musi być na etapie zmiany projektu Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Dzięki za jasną i klarowną wypowiedź. Bardzo mi rozjasniła sposób rozumowania A schody - zmiana na zabiegowe ze spocznikiem - tez nie musze tego robić u architekta ? I jak Ty je zmieniłeś ? Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Sam sie na tym po chwili złapałem. I tylko nie wiem czy zlikwidowac to okno nad tym holikiem? Czy nie będzie za ciemno ? I powiedz zrobiłbys teraz to dodatkowe pomieszczenie przed garażem? Ja chyba zostawię tak jak jest. Jak stwierdzę, że mi przeszkadza, np. spaliny z garażu,to w późniejszym czasie to przerobię. Dostałem od jakubhalina skan ich Tymka z taka własnie przeróbką, ale jakoś tego sobie nie mogę wyobrazic wizualnie. Może jak bym widział na zywo, byłbym do końca przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.03.2008 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Wszelkie zmiany zewnętrzne tzn dodatkowe okna czy filary nad wejściem czy podniesienie ścianki to wymagają na etapie adaptacji u projektanta a te co są wewnątrz np schody czy przerobić kuchnę otwartą na zamkniętą czy półotwartą to już nie muszą być tylko ustalić już z majstrem A co do małych dodatkowych okien i po obu stronach to jestem za - tutaj musi być na etapie zmiany projektu Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Dzięki za jasną i klarowną wypowiedź. Bardzo mi rozjasniła sposób rozumowania A schody - zmiana na zabiegowe ze spocznikiem - tez nie musze tego robić u architekta ? I jak Ty je zmieniłeś ? Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Sam sie na tym po chwili złapałem. I tylko nie wiem czy zlikwidowac to okno nad tym holikiem? Czy nie będzie za ciemno ? I powiedz zrobiłbys teraz to dodatkowe pomieszczenie przed garażem? Ja chyba zostawię tak jak jest. Jak stwierdzę, że mi przeszkadza, np. spaliny z garażu,to w późniejszym czasie to przerobię. Dostałem od jakubhalina skan ich Tymka z taka własnie przeróbką, ale jakoś tego sobie nie mogę wyobrazic wizualnie. Może jak bym widział na zywo, byłbym do końca przekonany. Witam, jeśli zrezygnujesz okno dachowe nad schodami i zarazem nie będziesz dawał dodatkowe małe okno to na pewno będzie ciemno w holu (warto wstawić a będziesz miał z przodu trochę żywszy domek niż bez tych okien a prawie wcale nie kosztuje). Odnośnie z tym dodatkowym pomieszczeniem przed garażem to: - plus: izoluje spaliny z garażu do części mieszkalnej, izoluje termiczne (w garażu będzie trochę przed utratą ciepła i dodatkowe pomieszczenie na spiżarnię - zamiast oryginalnej spiżarni to można powiększyć łazienka - minus to tylko zmniejszy się pomieszczenie holu ( ja gdybym jeszcze raz budował to bym zostawił taki jak w projekcie) bo my lubimy duża przestrzeń A czy nie pomyślałeś żeby w salonie tam gdzie ma być jadalnia zrobić wykusz - gdybym jeszcze raz budował to bym dał A co do schodów ze spocznikiem to o tym się nie martw, powiedz to majstrowi a on już będzie wiedział jak to zrobić żeby było dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts