Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Jola i Jarek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pomóżcie, nie potrafię wkleić zdjęć. Mam konto i album w fotosiku i tu pojawia się problem jaki kod mam skopiować i jak go umieścić na forum. Jeżeli chodzi o koszty budowy to my wydaliśmy do chwili obecnej prawie 70tys(bez kosztów projektu i innych formalności). Niedługo zaczniemy stawiać dach, mamy na razie tylko zakupioną więżbę, koszt blachodachówki, rynien, okna połaciowego, włazu itp. rzeczy wyceniono nam na ok.12.5tys. Chcę jeszcze nadmienić że mamy wylany również strop ze skosami na poddaszu.

Musisz skopiować adres URL (po kliknięciu prwym klawiszem myszki w zdjęcie)

Potem skopiować, ale przed wpisz adres url i na końcu

Pomóżcie, nie potrafię wkleić zdjęć. Mam konto i album w fotosiku i tu pojawia się problem jaki kod mam skopiować i jak go umieścić na forum. Jeżeli chodzi o koszty budowy to my wydaliśmy do chwili obecnej prawie 70tys(bez kosztów projektu i innych formalności). Niedługo zaczniemy stawiać dach, mamy na razie tylko zakupioną więżbę, koszt blachodachówki, rynien, okna połaciowego, włazu itp. rzeczy wyceniono nam na ok.12.5tys. Chcę jeszcze nadmienić że mamy wylany również strop ze skosami na poddaszu.

Musisz skopiować adres URL (po kliknięciu prwym klawiszem myszki w zdjęcie)

Potem skopiować, ale przed wpisz adres url i na końcu

Czy ktoś buduje Tymka w okolicach Rybnika???

Z tego co pamiętam oloło 30 ludzi buduje Tymka.

Teraz mało ludzi bo pewnie na urlopach siedzą to ci szybko nie odpowiedzą. ja nie kojażę nikogo z Rybnika.

Najszybciej będzie jak przelecisz wszystkie strony od początku i patrz podpisy pod awatarkami.

Zapowiada sie super, ogromna powierzchnia.

Zazdroszcze, ale np. dla mnie pokoj na parterze jest wymogiem koniecznym. W moim przypadku bedzie mial specjalne przeznaczenie, jednak zawsze do zastosowania jako normalna sypialnia.

Moja mama bardzo ciezko i przewlekle chorowala. Nie mogla chodzic po schodach. Mielismy domek wylacznie z salonem na parterze i dla nas wszystkich byl to szalony dyskomfort - dla Mamy przede wszystkim. Mialam tez w domu meza po operacji kolana - poruszal sie dosc dlugo o kulach.

Zazwyczaj o tym nie myslilmy, liczymy, ze wszystko bedzie dobrze (czego wszystkim zycze), ale ja juz wiem jak to smakuje i ten dodatkowy pokoik (nawet maciutki) w moim domku musi byc! (z jego braku odpadla spora liczba naprawde fajnych projektow).

Alez oczywiscie!

Poza tym to jest wybor kazdego z osobna, co we wlasnym domku chce - ja przedstawilam swoj punkt widzenia.

A tak wogole to najlepiej by bylo miec i salon 50m2 + pokoj na dole :)

I wszystko co sie komu zamarzy i zeby sie zadne z nas nie musialo z kosztami liczyc...

Bedac w Anglii widzialam najpiekniejszy dom swiata - w dolinie, za strumykiem, przez ktory prowadzil cudny mostek, dom oblozony kamieniem, z budynkami gospodarczymi - calosc tworzylo literke "u", z podworeczkiem atrialnym w srodku, na najbardziej zielonej trawce swiata i dzialce 8000m2.

Swobodnie, wygodnie, dopieszczone do bolu (latarenki, sciezynki, roslinki). Cudo. Na sprzedaz! za - bagatela, milion funtow...

Czyz w swietle tej sumy malutki Tymek nie bije na glowe najpiekniejszych rezydencji? :D

Ale OffTopa zrobilam :oops:

Zmykam! :D

U nas elektryk bierze tyle co materiały do instalacji, a więc za materiały wydaliśmy ok 5,5 tys zł i jak byśmy zatrudnili elektryka to wydalibyśmy tez tyle samo a tak się złożyło że ja z kolego sami zakładaliśmy i koledze daliśmy 2 tys

6,5 tys co podaliście to jeszcze rozsądna cena.

W końcu muszę brac się za wklejaniem zdjęcia z instalacją no i nowe zdjęcia z tynkiem wewnętrznym