Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Jola i Jarek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieszymy się, że nowi Tymkowicze pojawiają się na forum!! :lol: :lol: Fajnie, że mogliśmy Was zachęcić do wyboru właśnie tego projektu, u nas było podobnie, bo ja też "podpatrzyłam" Tymka u bartolo

Strumyczek :evil: :evil: :evil:

Nie bartolo, a bertolo

Się smieje oczywiście. :lol: :lol: :lol:

Każdemu sie może zdazyc pomyłka, literówka :wink:

A swoją drogą, kiedy GraceH napisał post o znalezieniu Tymka u Was pomyslałem, że to tak jak Wy u mnie. I koło się zamyka. Ciekawe, czy następni znajdą Tymka w dzienniku GraceH ?

:wink: :lol: :lol:

Cieszymy się, że nowi Tymkowicze pojawiają się na forum!! :lol: :lol: Fajnie, że mogliśmy Was zachęcić do wyboru właśnie tego projektu, u nas było podobnie, bo ja też "podpatrzyłam" Tymka u bartolo

Strumyczek :evil: :evil: :evil:

Nie bartolo, a bertolo

Się smieje oczywiście. :lol: :lol: :lol:

Każdemu sie może zdazyc pomyłka, literówka :wink:

A swoją drogą, kiedy GraceH napisał post o znalezieniu Tymka u Was pomyslałem, że to tak jak Wy u mnie. I koło się zamyka. Ciekawe, czy następni znajdą Tymka w dzienniku GraceH ?

:wink: :lol: :lol:

bertolo,

SORKI SORKI SORKI :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Bardzo przepraszam, za tę gafę ortograficzną, którą zaraz poprawię!!! :p :p :p

A tak przy okazji...pytanie: skąd taki nick?? (jeżeli to nie tajemnica!!)

Witaj Strumyczek !

Bardzo dziekuje za mile powitanie :D Tak jak piszesz bedzie nas troszke borykalo sie z budowa od wiosny 2009 - oby aura nam sprzyjala i sil starczylo do pracy i myslenia, bo to tez wazne :) A z tym dziennikiem to ciezko mi sie zabrac bo mam coreczke niecale 2,5 roku wiec ciezko mi zasiasc do komputera bo czasu zawsze brak....Ale mysle ze w koncu znajde i na to troszke czasu :D

Dziekuje rowniez za wiadomosci o sciance kolankowej Tobie Strumyczek oraz za potwierdzenie tej wiadomosci przez Ania i Maciej

bertolo miejmy nadzieje ze i moj dziennik bedzie komus kiedys pomocny w budowie lub tez w odnalezieniu tego wymarzonego domu :wink:

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i do kolejnego spotkania na forum :wink:

bertolo,

Przeprosiny przyjete :lol: :lol: :lol:

Choc nie trzeba było :oops: :oops: :oops:

Nick. Żadna tajemnica. Sam nie wiem skąd się wział. To juz dawno było jak przypadł mi do gustu. :oops: Literówka raczej .... Część od imienia psa, a właściwie suki, piękny mądry !!! owczarek niemiecki,a reszta sama doszła ...

I tak już zostało :oops:

bertolo,

Przeprosiny przyjete :lol: :lol: :lol:

Choc nie trzeba było :oops: :oops: :oops:

Nick. Żadna tajemnica. Sam nie wiem skąd się wział. To juz dawno było jak przypadł mi do gustu. :oops: Literówka raczej .... Część od imienia psa, a właściwie suki, piękny mądry !!! owczarek niemiecki,a reszta sama doszła ...

I tak już zostało :oops:

:):) 8) 8)

Dzięki za wyjaśnienie!!

Pogoda się pogarsza...niedobrze, niedobrze...!! Budujcie, budujcie ile się da!!!

Witaj Mag&Tom!

Sliczny ten Wasz Tymek i milo widziec ze sie wyrobiliscie przed jesienia teraz domek moze sobie zimowac :wink: A bedziecie zabezpieczac otwory okienne i drzwiowe na zime tzn. deskami, bo nic o oknach i drzwiach nie wspominacie....

Zyczymy Wam milego oczekiwania na kolejne prace zwiazane z Tymkiem :p

Witamy my mamy dachówkę firmy ERLUS brąz brazylijski angobowany (http://www.erlus.de/uploads/pdf/dach/pl_Sammelprospekt.pdf)

Beato i Rafale jeśli chodzi o wyposażenie to naprawdę trudna sprawa mi śni się po nocach co gdzie i jak? Pomagam sobie poprzez programy do projekcji wnętrz dla przykładu: (oczywiście to tylko prowizorka) To wg. projektu bez zmian, bo my pozostaliśmy jak było u podstaw.

http://images33.fotosik.pl/385/ae1c9f72178e70e1med.jpg

Pozdrawiam i gratuluję efektów idziemy prawie łeb w łeb, tylko, że my okna bedziemy wprawiać w przyszłym roku.

Mam pytanko: a GDZIE lodówka???!!!

Pytanie numer 2, ale równie ważne ( nie związane z kuchnią!)

Czy ktoś z Was (Tymkowiczów i nie tylko, oczywiście!) myślał o pokryciu dachu tzw. pokryciem ceramiczno-metalowym??

Link do stron o tym właśnie rodzaju dachówki:

http://www.dachy.org/artykuly,92,Pokrycia_ceramiczno-metalowe.html

i

http://www.e-dach.pl/1301_1795.htm

Ciekawa jestem, co myślicie na ten temat?? wszyscy tylko dachówka ceramiczna i cementowa... :roll: :roll:

Strumyczek,

my rozważaliśmy takie pokrycie :D

Znaleźliśmy śliczną DECRĘ (czy DEKRĘ??). Na początku nie wiedzieliśmy że to takie pokrycie ceramiczno-metalowe. Oczywiście szybciutko zadałam pytanie o cenę :oops: :oops: niestety wybrany przez nas model kosztował sporo, coś ok.100zł na mkw :oops: :oops: Dopiero jak zobaczyliśmy na żywo w hurtowni, pan nas uświadomił że to mieszanka blachy i ceramiki, wierzyć nam się nie chciało, tak dobrze wyglądała! Była śliczna - pozostaliśmy jednak przy dachówce ceramicznej :D

GraceH

Dziękujemy!Oczywiście będziemy zabezpieczać deskami na zimę, okna , drzwi i brama garażowa w pierwszej kolejności w następnym roku, instalacje, tynki i ocieplenie poddasza i tu pytanie do WSZYSTKICH TYMKOWICZÓW CZY MOŻECIE NAM NAPISAĆ KWOTY JAKIE PRZEWIDZIELIŚCIE NA TE ETAPY?

POZDRAWIAMY

STRUMYCZKU!

NIE BĘDZIEMY MIEĆ LODÓWKI, BO NAS JUŻ NIE BĘDZIE NA NIĄ STAĆ......

HA...HA...ŻARTUJĘ, ALE BĘDZIE OBOK WEJŚCIA DO SPIŻARNI, TO OCZYWIŚCIE MOJA BABSKA ZABAWA, TO TYLKO WSTĘPNIE JAK MNIEJ WIĘCEJ CHCIELIBYŚMY JAK POUSTAWIAĆ WSZYSTKO JESZCZE SIĘ NAM MOŻE 100 RAZY ZMIENIĆ.

STRUMYCZKU!

NIE BĘDZIEMY MIEĆ LODÓWKI, BO NAS JUŻ NIE BĘDZIE NA NIĄ STAĆ......

HA...HA...ŻARTUJĘ, ALE BĘDZIE OBOK WEJŚCIA DO SPIŻARNI, TO OCZYWIŚCIE MOJA BABSKA ZABAWA, TO TYLKO WSTĘPNIE JAK MNIEJ WIĘCEJ CHCIELIBYŚMY JAK POUSTAWIAĆ WSZYSTKO JESZCZE SIĘ NAM MOŻE 100 RAZY ZMIENIĆ.

A ja myślałam w pierwszym momencie, że Ty na serio...tak na opak...bez lodówki!! :roll: :) :roll: :)

Obok spiżarki jest bardzo dobre miejsce na lodówkę, ja też rozważałam takie rozwiązanie...tylko...że jest jeszcze taka wąska i wysoka szafka"cargo", którą bym chciała mieć...hmmm.... i znowu problem, ale myślę, że jak już będziemy projektować kuchnię-to coś się wymyśli. :lol: :lol: :lol:

Strumyczek,

my rozważaliśmy takie pokrycie :D

Znaleźliśmy śliczną DECRĘ (czy DEKRĘ??). Na początku nie wiedzieliśmy że to takie pokrycie ceramiczno-metalowe. Oczywiście szybciutko zadałam pytanie o cenę :oops: :oops: niestety wybrany przez nas model kosztował sporo, coś ok.100zł na mkw :oops: :oops: Dopiero jak zobaczyliśmy na żywo w hurtowni, pan nas uświadomił że to mieszanka blachy i ceramiki, wierzyć nam się nie chciało, tak dobrze wyglądała! Była śliczna - pozostaliśmy jednak przy dachówce ceramicznej :D

Ewa i Marek,

Ile płaciliście za dachówkę ceramiczną i jaką??

No to taka wycenia SIE NIE LICZY! To sa bonusy...

Nie wiem, ilu ludkow ma w rodzinie budowlancow, ale nie tak wielu, aby robic z tego regule... Ty jestes wyjatek.

Ja takowych mozliwosci nie mam, zebym pekla i sie rozpukla i nie wiem jeszcze co...

JA MAM!!!!!!!!!!!! YUPIIII!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Tymowicze, proszę o wklejenie zdjęcia z projektu z wymiarami pomieszczeń.

Bardzo mi na tym zalezy przed wyborem projektu Tymka.

Pozdrawiam

Może pomogę. :wink:

http://images6.fotosik.pl/308/be08e5e438614113med.jpg

http://images6.fotosik.pl/308/563f9434344ced23med.jpg

Zwróć prosze uwagę, że mój Tymek jest poszerzony o 1 metr. Dlatego wymiary sa pokreslone przez architekta. Garaz wydał nam sie za mały, taki 3 metrowy, dlatego zdecydowalismy sie poszerzyc całość o 1 metr.

mam nadzieje, że Ci to pomoże w wyborze Tymka

Pozdrawiam